19 aprilie 2024

Contact us

2017 / Hunan – Romania Business Forum & Enterprise Matchmaking Conference un pas important în dezvoltarea relațiilor economice și comerciale bilaterale româno-chineze

 2017 / Hunan – Romania Business Forum & Enterprise Matchmaking Conference un pas important în dezvoltarea relațiilor economice și comerciale bilaterale româno-chineze

„In ultimile luni Brașovul a captat atenția companiilor din China, 3 delegații de oameni de afaceri, din provincii diferite,au fost oaspeții Camerei de Comerț. Am constat un interes reciproc în a dezvolta relații comerciale, atât în rândul companiilor brașovene cât și chinezești. Companiile din China caută parteneri pentru a prelua acțiuni sau parti sociale din companiile românești sau pentru a reloca integral companii chinezești în spațiul european, iar interesul companiilor brașovene este fie în a pătrune pe  o nouă piață de desfacere, fie în a importa noi tehnologii” a declarat Silviu Costea -președintele CCI Brașov, citat de La pas prin Brasov.

În acest context o amplă delegație de oficialități și oameni de afaceri din provincia chineză Hunan, condusă de guvernatorul Xu Dazhe, a efectuat  în zilele de 9 si 10 iulie a.c. o vizită în județul  Brașov.

Vizita cu un puternic caracter economic s-a încheiat  în Poiana Brașov cu un forum de afaceri care a avut  drept scop consolidarea parteneriatului economic bilateral.

S-au semnat șase protocoale de  colaborare între firmele românești și cele chineze, dintre care unul cu o firmă brașoveană din domeniul industriei alimentare.

Cu acest prilej Camera de Comerț și Industrie Brașov a semnat un memorandum de cooperare  cu Departamentul de Comerț Hunan, memorandum prin care ambele părți vor acorda asistență firmelor care vor să pătrundă pe piață.

Partea chineză a fost reprezentată de 27 de companii  din domeniile: agricultură, industria de procesare a produselor agricole, industria constructoare de mașini, construcții civile și infrastructură, turism, știință și tehnologie.

Forumul de afaceri a fost organizat pe mai multe paneluri: turism, construcții, agricultură, industrie alimentară , industria construcțiilor de mașini, știință și tehnologie.

Evenimentul s-a bucurat de un larg interes, din cele 172 de companii românești prezente, peste 50 de companii brașovene  au participat la întâlnirile B2B.

Ca  un urmator pas al acestei cooperări dintre cele doua regiuni, Camera de Comerț și Industrie Brașov pregătește o misiune economică în regiunea Hunan preconizată a se desfășura în a doua parte a lunii septembrie a acestui an.

Credit foto: Dan Strauti

Redactia

1 Comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.