Chef Sorin Bontea, Sorin Minea şi Chef Ioan Cristian Şerb jurizează YOUNG CHEF, concursul de reţete pentru ready meal

Euroexpo Fairs, în parteneriat cu Grup Angst Ro şi Ulma Packaging, lansează în cadrul târgului Pack Expo 2018 concursul YOUNG CHEF – concurs de reţete pentru ready meal, care se va desfăşura în zilele de 18 şi 19 mai 2018, în pavilionul B2 Romexpo Bucureşti. Scopul concursului este promovarea ambalajelor inovatoare prin intermediul produselor gata de consum “ready meal” realizate de tineri bucătari profesionişti din ingrediente proaspete şi de calitate.
Provocarea tânărului Chef (concurenţii eligibili sunt cei între 18 şi 35 de ani) este de a crea o reţetă cât mai originală şi variată din ingrediente de calitate şi cu un preţ decent, care să poată fi uşor ambalată, porţionată şi cu un gust constant după o zi sau două de la prepararea ei.

Membrii juriului YOUNG CHEF sunt Chef Sorin Bontea – presedintele juriului şi cel care va face preselecţia lucrărilor ce vor intra în semifinala concursului, Sorin Minea (director general Angst, compania–partener al concursului) şi Chef Ioan Cristian Şerb (Executive Chef la Energiea şi câştigătorul primei ediţii “Chefi la cuţite”).

Sunt invitaţi să participe tineri pasionaţi de gătit, bloggeri culinari sau bucătari în devenire. Câştigătorul va primi un premiu în bani, în valoare de 1.000 de euro, titlul şi trofeul YOUNG CHEF 2018.

Concurenţii pot aplica online propunerile lor până pe data de 10.05.2018 – ultima zi de înscriere, pe site-ul oficial al concursului. Pe 18 mai va avea loc semifinala YOUNG CHEF (concurenţii vor prepara la faţa locului reţeta propusă, iar juriul va degusta şi selecta cinci reţete finaliste).

Pe 19 mai va avea loc finala YOUNG CHEF: cei 5 finalişti vor prepara la faţa locului aceeaşi reţetă de produs, iar publicul larg (vizitatori specialişti, consumatori premium) va degusta şi va vota reţeta câştigătoare.

Ce ne dorim cu acest concurs? Să tranformăm mâncarea tradiţională şi preferinţele dietetice în noi kit-uri culinare. De ce? Pentru că tinerele talente în gastronomie merită încurajate şi susţinute. Cum? Cu un ready-meal sănătos într-un ambalaj inovator!

Pack Expo 2018, expoziţia dedicată industriei de ambalare şi soluţiilor de ambalare organizată de Euroexpo Fairs şi Romexpo, are loc între 16 şi 19 mai, în Pavilionul B2 din cadrul Romexpo, Bucureşti.

Imagini remise La pas prin Brasov

Lasă un răspuns