29 martie 2024

Contact us

Muzeul de Artă Brașov: „Centenarul femeilor din arta românească”

 Muzeul de Artă Brașov: „Centenarul femeilor din arta românească”

Pe 8 martie 2018, PostModernism Museum deschide expoziția „Centenarul femeilor din arta românească” la Muzeul de Artă Brașov, de această dată proiectul focalizând creația artistelor brașovence și pe lucrările artistelor din colecția muzeului, aducând pe simeze, ca de obicei, lucrări din colecții private, multe dintre acestea în expunere publică pentru prima dată. Și în cadrul acestei expoziții (curatoriată de Cosmin Nasui și Radu Popica) va avea loc o masă rotundă cu cercetători, experți  și istorici de artă invitați, informează postmodernism.ro .

Proiectul a fost expus la Muzeul de Artă Contemporană al Muzeului Național Brukenthal în 2016 iar acum este itinerat la Muzeul de Artă Brașov.

„Centenarul femeilor din arta românească” este un proiect compus, constând în expoziție-cercetare, dezbatere, masă rotundă și publicație, produs de PostModernism Museum.

Expoziția-cercetare „Centenarul femeilor din arta românească” este alcătuită din lucrări de artă originale, artefacte, arhivă digitală, o serie de infografice care prezintă sub-temele cercetării și două proiecții video: una care cuprinde o generoasă selecție de interviuri video cu artiste contemporane și o alta care derulează o amplă arhivă de imagini cu opere de artă realizate de artiste femei în perioada centenarului, potrivit muzeulartabv.ro* .

Latura inedită a expoziției este prezentarea, ca index și ca arhivă digitală, a peste 1.000 de artiste din România, dintre care unele mai puțin cunoscute, datorită faptului că nu au beneficiat încă de recuperare și reevaluare istorică. Lucrările din expoziție fac parte din colecția Muzeului de Artă Brașov, Colecția George Șerban, Colecția Puiu Patzelt, membru SCAR, și Nasui Collection & Gallery, conform sursei citate*.

Expoziția este deschisă în perioada 08.03 – 27.05.2018. Programul muzeului este: marți-duminică: 09-17 (până în 31 martie), 10-18 (din 1 aprilie), luni închis.

Proiect cultural co-finanţat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale.
Parteneri strategici: Muzeul Național Brukenthal, Muzeul Municipiului București și Muzeul de Artă Brașov. Curatori: Cosmin Nasui și Radu Popica.

Afișul expoziției

1 Comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: