Prăjitură cu fructe

Anotimpul meu preferat – toamna. Bogăție de culori, mirosuri și…strânsul recoltei. Fructe, multe fructe parfumate, zemoase, cărnoase, gustoase. Vă împărtășesc o rețetă versatilă, în care puteți combina fructele preferate. Astăzi, un desert de prune.

4 ouă, 200 gr zahăr pudră, 200 gr margarină sau unt, 200 gr făină, 2 vârfuri cuțit bicarbonat de sodiu stins cu lămâie sau oțet, un praf de sare, ½ kg fructe (vvișine, cireșe, căpșuni, prune, caise, piersici, rabarbăr, etc.)

Se freacă margarina/untul cu zahărul și gălbenușurile (aproximativ 5 minute), se toarnă făina în ploaie iar la urmă se adaugă albușurile bătute spumă. Se toarnă compoziția obținută în tava unsă în prealabil și tapetată cu făină.

Deasupra se așează fructele (având grijă să existe puțin spațiu între ele pentru a permite aluatului să crească). Se coace la foc potrivit și se pudrează cu zahăr. (Dimensiunea tăvii 38 cm/30 cm. Pentru cuptoarele electrice, se reglează temperatura la 170 grade, timp de 45 de minute.) Se porționează după răcire.

Poftă bună!

Foto și rețetă: Viviana Costan

Lasă un răspuns