Expozitia ”Tradiții si meșteșuguri urbane in Țara Barsei”
„Expozitia ”Tradiții si meșteșuguri urbane in Țara Barsei” este ultima activitate din cadrul proiectului cultural desfasurat de Agentia Metropolitana Brasov si cofinantat de AFCN, in 2017.
Timp de doua zile veti avea posibilitatea sa vedeti ce au lucrat elevii brasoveni in cele 4 saptamani de tabara mestesugareasca. Evenimentul se desfasoara in cadrul Targului Natura si Traditii initiat de Propark Fundatia pentru Arii Protejate. Va asteptam sa-i cunoasteti pe micii artizani din Tara Barsei si pe mesterii artizani care le-au impartasit vara aceasta traditiile mestesugaresti din Brasov si imprejurimi, sa-i premiem pe cei mai talentati copii si sa luati parte la ateliere demonstrative.” au mentionat organizatorii acestei expozitii.
Mai multe detalii pe www.metropolabrasv.ro si pe pagina de Facebook.
„Târgul „Natura și Tradiții” este un eveniment inedit unde puteți să faceți o „călătorie imaginară” în 6 arii protejate din România dar și să cunoașteti producătorii și meștesugarii locali.
Veți afla lucruri interesante despre dinozaurii din Geoparcul Dinozaurilor Tara Hategului, frumusețea ascunsă a Munțiilor Zarand, veți cunoaște păsările din Parcul Natural Comana, veți afla cum au fost reintroduși zimbrii din Parcul Natural Vanatori Neamt, veți înțelege mai bine viața animalelor sălbatice din situl Natura 2000 Soveja și veți cunoaște mai bine Muntele Tampa și Stejarisul Mare. Din aceste locuri vin și producătorii și meștesugarii locali de la care veți putea cumpără miere de albine, brânzeturi proaspete și naturale, dulcețuri făcute din pasiune, siropuri dulci și acrișoare, dar și obiecte și decorațiuni din materiale naturale.
În plus, ne dorim ca atelierele de educație ecologică și de meștesuguri locale să aducă copiii interesați de natură și tradiții în noua Piața Sfântu Ioan.” conform celor postate de organizatori.
Proiect: Natura și Tradiții în sprijinul Dezvoltării Durabile
Proiect co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă.
Organizatori: ProPark Fundatia pentru Arii Protejate,Agentia Metropolitana pentru Dezvoltare Durabila Brasov, Primăria Brașov
Program Ateliere Gratuite Targ Natură și Tradiții 2-3 Septembrie
2 Septembrie 2017
10:00- 11:30 Fluturii de pe Muntele Tâmpa – povești și picturi – organizat de Agenția Metropolitană pentu Dezvoltare Durabilă Brașov (adulti și copii cu vârste cuprinse între 4- 10 ani)
11:00- 12:00 Atelier de ceramică – Muntele Tâmpa (copii, adulți)
12:00 – 13:00 Confectionare papuși tradiționale românești – (copii, adulți)
14:00 – 15:00 Jocul Zimbricot (copii pana in 10 ani) și atelierul „Si tu poti desena un zimbru!” (copii peste 10 ani) – Administrația Parcului Natural Vânători Neamț
15:00 – 16:00 Personajele din lumea lui Creagă – figurine din ceramică – Ionela Lungu (copii peste 10 ani, adulți)
16:00 -17:00 Confecționare măști tradiționale moldovenești – Iulian Mihalachi (copii peste 10 ani, adulți)
17:00-18:00 Povestea arborilor din Parcul Natural Comana – Administrația Parcului Natural Comana
18:00 – 19:00 Cioplire decorativă bostani – Daniel Ivanuș (copii, adulți)
3 Septembrie 2017
10:00- 11:00 Împletit în papură – Asociația Moara de Hârtie, Satul Meșteșugurilor (copii peste 10 ani, adulți)
11:00- 13:00 Colorat dinozauri (copii 2-7 ani), modelat dinozauri din plastilină (copii 7-12 ani), pictură de față – Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului
12:00 – 13:00 Zarand – tinutul din povești – Asociația Zarand (copii, aduți)
14:00 – 15:00 Povestea Mierii – Moise Trandafir (copii peste 7 ani, adulți¬)
15:00 – 16:00 Confecționare coșuri din frunze de pănuș – Cerbu (copii, adulți)
16:00 -17:00 Cum monitorizam fauna sălbatică? – Asociația pentru conservarea Diversității Biologice (copii peste 10 ani, tineri, adulți)
Mai multe detalii despre proiect aici: propark.ro/natura-si-traditii