22 aprilie 2024

Contact us

Adrian Munteanu: „Să lămurim ceva”

 Adrian Munteanu: „Să lămurim ceva”

Poate unii dintre voi au observat că de ceva vreme mă ocup cu realizarea unui produs ceva mai complex decât o simplă afișare a unui text. Poeziile mele le prezint sub forma unor videoclipuri cu toate ingredientele unui asemenea concept.

Sunt întrebat frecvent de către cei care au văzut măcar unul dintre videoclipurile mele cine îl face, la cine am apelat pentru a-l realiza.

Răspuns: tot ceea ce se vede este realizat de mine personal, de la text, la interpretarea lui, selectarea imaginilor, a muzicii și toate operațiunile de montaj până la oferirea produsului finit.

Nu a fost ușor, a trebuit să învăț multe. Pe lângă faptul că beneficiez de aparatură potrivită, de la microfon la calculator, am pus la bătaie toate cunoștințele obținute în activitățile mele de scenarist, regizor și interpret pe care le-am exercitat toată viața, înainte de a începe să scriu.

Cei ce nu au făcut-o până acum, îi invit să viziteze pe facebook grupul Sonetele lui Adrian Munteanu, unde sunt postate toate cele 59 de videoclipuri lucrate până acum (pe lângă cele 23 de povești din primele mele trei cărți postate în grupul Poveștile lui Adrian Munteanu). Cu ele am constituit și un canal pe youtube. Poate că vor fi unii cărora să le placă, iar alții vor avea obiecții. Aștept toate comentariile și vă mulțumesc pentru ele.

În final vă spun că am ajuns să lucrez numai ce îmi face plăcere, în modalitatea pe care o consider cea mai potrivită structurii mele și cred că îmi construiesc un drum propriu. Niciodată nu mi-a plăcut să calc pe poteci intens bătătorite. Am nevoie de aer, sunt un claustrofob literar.

Până a da curs invitației mele, aceasta în situația în care veți considera că merită, iată ultimul dintre videoclipurile mele. Pentru cei care nu-l știu.

Nu vă ia decât trei minute să-l urmăriți. Și mulțumesc pentru efort.

Adrian Munteanu

 

Video: YouTube

Foto: Dan Strauti

Redactia

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.