13 aprilie 2024

Contact us

Agapă cu meşteşug în Braşov – Adoptă un ţăran

 Agapă cu meşteşug în Braşov – Adoptă un ţăran

Istoria, cultura și tradițiile se regăsesc la Prima Şcoală Românescă şi la Biserica Sfântul Nicoale, din Şcheii Brașovului. Evenimentul este deosebit și se bucură de invitați care ne vor învăța să coasem, să pictăm icoane pe sticlă, să confecţionăm păpuşi, să facem şerveţele inedite, să meşteşugim pieptare, să ne cunoaștem rădăcinile, să ne prețuim valorile, să ne cunoaștem istoria în cadrul unor ateliere deosebite.

Sâmbătă, 17 septembrie, între orele 11.00 – 18.00, sunteți invitați la „Agapă cu meşteşug în Braşov”.

„Pentru participarea la acest eveniment ne-am gândit să vă propunem ceva – vizitarea muzeelor din incinta curţii Bisericii Sfântul Nicoale. Vom organiza tururi ale obiectivelor propuse sub îndrumarea şi cu implicarea Părintelui Vasile Oltean. Astfel, vă provocăm să aprofundaţi istoria locului prin vizitarea ghidată a „Primei Şcoli Româneşti”, a complexului muzeal din care fac parte expoziţiile „Junii Braşoveni”, „Şcheii Braşovului în pictura lui Ştefan Mironescu”, „Muzeul Tudor Ciortea”, „Muzeul ex libris”, „Muzeul Nicoale Titulescu”, „Muzeul Ion Colan” şi nu în ultimul rând, a „Bisericii Sfântul Nicoale”. Biletul pentru toate aceste obiective este de numai 10RON şi primiţi la schimb şansa de a trage cu arcul, prin simpla prezentare a tichetului la cortul special amenajat pentru această activitate.

Deşi intrarea la eveniment este liberă, sugerăm o donaţie de 30RON pentru participarea la ateliere, conferinţe, la degustare şi la diversele activităţi organizate, nu doar pentru a reuşi să acoperim din cheltuieli, ci şi pentru a susţine în continuare acest demers care se numeşte „Adoptă un ţăran”. Vom avea şi un cort în care veţi primi mai multe informaţii despre iniţiativa noastră şi unde vor exista căsuţele de donaţii.

Vă rugăm să lăsați animalele de companie acasă, grijile și tulburările, însă să veniți la petrecere cu cei mici și veseli, căci îi așteaptă și pe ei niște surprize (cei mici vor degusta gratis toate bunătățile şi vor participa tot gratis la toate atelierele). Voia bună este costumul obligatoriu pentru acest eveniment.

Vă anunțăm că nu sunt locuri de parcare în jurul Bisericii, așadar vă rugăm să găsiți un locșor în apropiere și să veniți în plimbare către noi,” menționează organizatorii pe pagina de facebook (pentru mai multe informații intrați pe pagina https://www.facebook.com/events/1647918255518310/).

Dumnezeu să vă-mburde în Rai!
O inițiativă prin care „Creștem România Împreună”
Organizatori: Adoptă un țăran

Imagine preluata de pe pagina evenimentului.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.