7 decembrie 2023

Contact us

Ajutăm la doborârea unui record mondial? Clubul LIONS „Negru Vodă” Câmpulung Muscel şi-a propus să stabilească un nou record mondial

 Ajutăm la doborârea unui record mondial? Clubul LIONS „Negru Vodă” Câmpulung Muscel şi-a propus să stabilească un nou record mondial

Ajutăm la doborârea unui record mondial? Clubul LIONS „Negru Vodă” Câmpulung Muscel şi-a propus să stabilească un nou record mondial și pentru aceasta le sunt necesare 20.000 de caiete format A4 folosite, pentru a forma cu ele Logo-ul LEO (aproximativ 755 mp) tip mozaic și apoi a le îndrepta spre reciclare.

Caietele tale stau pe dulap sau te împiedici de ele prin casă? Noi avem o soluție! Până pe 26 aprilie 2021 strângem toate caietele pentru a le da o a doua viață într-un mod unic: încercăm să depășim un record mondial realizând Logo-ul LEO (aprox. 755mp) din caiete folosite format A4, iar numărul necesar este de 20.000 caiete.

Până pe 20 aprilie 2021 strângem şi la Braşov caiete folosite în format A4, pe care le vor prelua ulterior cei de la Câmulung, prin colaborarea doamnei Carmen-Victoria Bârloiu. Unde? La Ceainăria Zuze,  de pe strada Roşiorilor 33 (Braşov), pentru că prietena noastră, doamna Gabriela Craciun este mereu deschisă către a ajuta, lucru pentru care îi mulţumim.

Aşadar, aşteptăm caietele voastre, cu mulţumiri!

După alcătuirea mozaicului, pe Stadionul Clubului Sportiv Muscelul, toate caietele vor fi încredințate spre A.D.I. SERVSAL Argeș pentru redirecționare către o reciclare eficientă.

Realizarea acestui Logo-ul mozaic reprezintă o șansă de a ne afirma într-un mod unic și concret implicarea în viața comunității – noi, Clubul LEO Leolution, dar și orașul nostru și chiar la nivel de țară! Acest lucru este posibil și cu implicarea TA!
Haideți, să oferim planetei o îmbrățișare, iar întregii lumi un exemplu de urmat!

Deșeurile de hârtie constituie o importantă sursă de fibre de celuloză, aceasta fiind substanța naturală care stă la baza producerii hârtiei. Resturile de hârtie se biodegradează ușor, în mod natural, spre deosebire de alte deșeuri sintetice. Consumul de hârtie a crescut cu 400% în ultimii 40 de ani și acest lucru a dus la exploatarea intensivă a pădurilor, despădurirea aducând cu ea implicații enorme asupra habitatului uman și animalier. Aproximativ 35% din copacii tăiați pe întreaga planetă sunt folosiți pentru producerea de hârtie.

Reciclarea deșeurilor de hârtie este o activitate menită să producă economii. O fabrică de hârtie consumă cu 40% mai puțină energie dacă folosește hârtie reciclabilă, decât fibră nouă. Cu tehnologiile actuale, hârtia poate fi reciclată de cel mult patru ori. De asemenea, producerea hârtiei din lemn consumă mai multe resurse decât producerea hârtiei din deșeuri.

Spre exemplu, o tonă de hârtie reciclată poate economisi 3200 litri de apă, 380 KWh energie electrică, 17 de copaci de vârsta de 20 de ani și evită eliberarea în atmosfera a aproape 850 grame de dioxid de carbon.

Sursa foto: pagina evenimentului https://www.facebook.com/carmen.victoria.75/posts/10209795170512374

Cel mai mare mozaic de notebook-uri (sigla) măsoară 702,82 m² (7565 ft² 8,64 in²) și a fost realizat de Abu Dhabi University & Knowledge Group (ambii EAU), în Abu Dhabi, EAU, la 21 martie 2018.
Pagina evenimentului:
Credit foto: Cristian Lungu

Redactia

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.