„Anotimpurile” lui Vivaldi și Piazzolla, în pași de dans, la Opera Brașov!
Miercuri, 22 martie 2023, de la orele 10.00 și 12.00, în Sala Operei, îi așteptăm pe cei mici să urmărească spectacolul dedicat lor, „Cocoșelul neascultător” de Ion Lucian. Copiii vor avea ocazia să ia parte la aventurile animalelor din pădure și să tragă învățămintele cuvenite, toate transpuse, cu multă voioșie, pe muzică.
În distribuție: Cocoșelul – Andromeda Nemeș, Pisica – Anca Panait, Ursul – Ștefan Schuller, Vulpea – Cristina Roșu, Corbul – Florin Grama (debut), Codiță – Alina Ichim, Urechiușe – Mihaela Marele. Regia artistică este semnată de Constantin Ungureanu. Asistent regie: Lăcrămioara Schuller. Asistent mișcare scenică: Ramona Mezei. Regie scenă: Iulian Sandu.
Spectacolul este organizat în colaborare cu instituțiile de învățământ din județul Brașov.
- Spectacolul durează o oră și nu are pauză.
Pentru acest eveniment, nu mai sunt bilete disponibile!
Tot miercuri, 22 martie 2023, de la ora 17.00, la Muzeul „Casa Mureșenilor”, vă invităm la „Recitalul de la ora cinci”, susținut de artiștii Operei Brașov: Maria Catrina – soprană, Corina Klein – soprană, Valentina Mărgăraș – soprană, Silvia Micu – soprană, Cristina Radu – soprană, Sonia Hazarian – mezzosoprană, Liviu Iftene – tenor, Valentin Marele – bariton. La pian îi va acompania Lioara Popa. Prezentarea evenimentului îi aparține Simonei Manole.
Recitalul va cuprinde, de această dată, piese din creația românească și universală, cu caracter religios, dat fiind că ne aflăm în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale: „Născătoare de Dumnezeu” și „Priceasnă” de Nicolae Bretan, „Poem pentru Madona de la Neamț” de Liana Alexandra, „Pie Jesu” de Ludwig van Beethoven, „Ave Maria” de J. S. Bach/Ch. Gounod, „Panis Angelicus” de Cesar Franck, dar și fragmente din lucrări vocal-simfonice: „Messiah” de Georg Friedrich Händel sau „La Grande Messe” de Gilles Vigneault.
- Recitalul durează o oră și nu are pauză.
Preț bilete: 6 lei – adulți, 4 lei – pensionari și 1,5 lei – elevi, studenți. Acestea se pot achiziționa de la sediul Muzeului „Casa Mureșenilor” (Piața Sfatului nr. 25), înainte de începerea evenimentului.
Vineri, 24 martie 2023, de la ora 12.00, în Sala Operei Brașov, vă așteptăm la repetiția generală cu public a spectacolului de balet „Anotimpurile, pe muzică de Antonio Vivaldi și Astor Piazzolla.
Preț bilet: 20 lei
Vineri, 24 martie 2023, de la ora 18.30, în Foaierul Operei Brașov, vă invităm la recitalul vocal-instrumental „Classic Meets Musical”, susținut de studenții Facultății de Muzică de la Universitatea „Transilvania” Brașov, de la clasa prof. asoc. drd. Anda Olimpia Pop. Interpretează: Maria Pană, Elisa Gheorghe, Andreea Șchiopu, Ștefania Necula, Ioana Lucia Berechet, Alis Nistor, Patrick Anton. La pian vor fi acompaniați de prof. asoc. Sena Ducariu și prof. asoc.drd. Ana Maria Negrea. Prezintă: Anda Pop.
Recitalul din seara de 24 martie, din Foaierul Operei, readuce în fața publicului vocile tinerei generații din cadrul studioului condus de soprana Anda Olimpia Pop la Facultatea de Muzică din cadrul Universității „Transilvania”. „Classic Meets Musical” este o călătorie muzicală care începe luminos și vesel în patria lui W.A. Mozart, traversează continentul european prin șlagărele romantice ale secolului XIX și se încheie în Viena secolului XX, în acordurile musicalului „Sunetul muzicii” scris de Richard Rodgers și Oscar Hammerstein.
„Recitalul este o provocare pe care am lansat-o la începutul acestui an. Cred că a parcurge cât mai multe genuri muzicale dezvoltă muzicalitatea și versatilitatea vocal-interpretativă a tinerilor ce aspiră spre succes”, afirmă prof. asoc. drd. Anda Olimpia Pop, totodată, solistă a Operei Brașov.
- Recitalul durează o oră și nu are pauză.
Preț bilet: 30 lei
Sâmbătă, 25 martie 2023, de la ora 18.30, în Sala Operei Brașov, este programat spectacolul de balet „Anotimpurile”, pe muzică de Antonio Vivaldi și Astor Piazzolla.
Spectacolul îmbină, în mod armonios, baletul clasic și pe cel neoclasic, având inserții de tango argentinian, un plus de originalitate și atractivitate în desfășurarea sezoanelor. Muzica celor doi compozitori, Vivaldi și Piazzolla, se va succeda alternativ, începând cu „Primăvara” italiană și încheindu-se cu „Primăvara” argentiniană, pentru a face un cerc al vieții și al ciclurilor naturii.
Fiecare anotimp este redat printr-o culoare specifică, scenografa Rodica Garștea imaginând primăvara „îmbracată” în nuanțe de verde, vara în corai, toamna în ruginiu, iar iarna în clasicul alb. Ținând cont de faptul că este un balet alb și având la dispoziție o scenă mică cum este cea a Operei Brașov, s-au folosit foarte puține elemente de recuzită, decorul fiind minimalist, însă se face apel la tehnologie prin proiecțiile video care vor rula pe parcursul spectacolului.
Invitați speciali în acest spectacol sunt dansatorii de tango argentinian Silvia Spătaru și Csongor Kicsi. Dansatorii și instructorii Silvia Spătaru și Csongor Kicsi, formează un cuplu de dans din 2020, având o amprentă artistică, vibrantă și elegantă. Au participat ca artiști invitați la numeroase spectacole, concerte și diferite proiecte de tango argentinian atât naționale, cât și internaționale. Împărtășind pasiunea lor pentru tangoul argentinian prin seminarii speciale, spectacole și cursuri săptămânale, exprimă în fața publicului larg o parte din ceea ce înseamnă acest dans senzual, misterios și bucuria de a dansa.
Își dau concursul soliștii de balet ai Operei Brașov: Iustina Ciobanu, Melania Condoiu, Valentina Mirică, Anna Pasello, Claudiu Dane, Dorin Mirea, Teodor Pătrașcu, Bogdan Rădăcină. Participă, de asemenea, Ansamblul de Balet al Operei Brașov: Iulia Coșeriu, Diana Drăgan, Meda Enăcache, Ariana Marcu, Ramona Mezei, Valentina Mirică, Daria Nicoară, Mihaela Pop, Cristina Rotundu, Andreea Rusu, Raluca Șut-Gherman, Matei Rada, Adrian Scriminț.
Regia și coregrafia îi aparțin maestrului Alexandru Fotescu, care, de-a lungul carierei sale de balerin, a fost, în câteva rânduri, solist în spectacole ce au cuprins „Anotimpurile”, atât pe scene din țară, cât și din străinătate. Scenografia: Rodica Garștea. Asistent coregrafie: Iulia Coșeriu. Regie scenă: Alexandra Scriminț, Cristina Roșu
- Spectacolul durează o oră și 15 minute și nu are pauză.
Pentru acest eveniment, nu mai sunt bilete disponibile!
Biletele pentru repetiția generală a spectacolului de balet „Anotimpurile” și pentru recitalul vocal-instrumental „Classic Meets Musical” se pot cumpăra atât online, de pe site-ul www.bilet.ro, cât și de la sediul Operei Brașov din str. Bisericii Române nr. 51. Program Casierie: Luni – Vineri 10 – 17 sau cu o oră înainte de începerea repetiției (în cazul în care rămân bilete disponibile). Informații se pot obține la telefon: 0268-419380.
Evenimente desfășurate cu sprijinul Consiliului Local al Municipiului Brașov și al Primăriei Municipiului Brașov.
Sursa si imagine: comunicat remis La pas prin Brasov
1 Comment
de la ora cinci” de la Muzeul „Casa Muresenilor” si repetitia generala cu public a spectacolului de balet „Anotimpurile”, de la ora 12.00, din Salile Operei Brasov, precum si recitalul vocal-instrumental „Classic Meets Musical”, de la ora 18.30, din Foaierul Operei, constituie doar cateva exemple ale faptului ca Brasovul se pregateste de sarbatoare. Te invitam sa descoperi si alte evenimente care se desfasoara in aceasta perioada!
Chiar daca nu mai sunt bilete disponibile pentru spectacolul de copii „Cocoselul neascultator”, va invit sa nu pierdeti ocazia de a afla despre emotiile si aventurile animalelor din padure, traite pe muzica si asa cum sunt insufletite de cei mici si de artistii Operei Brasov. La Muzeul „Casa M