14 octombrie 2024

Contact us

Apel deschis pentru artistii pasionati de reciclare, la Gradina cu Artisti, editia cu numarul 35

 Apel deschis pentru artistii pasionati de reciclare, la Gradina cu Artisti, editia cu numarul 35

Pe 1 august s-a dat startul concursului Viata in plastic – recicleaza si transforma in arta, organizat de echipa mini-festivalului urban Gradina cu Artisti, ce isi propune sa promoveze reutilizarea creativa a materialelor reciclabile din plastic si transformarea lor in lucrari de arta cu utilitate pentru spatiul public. Artistii din toata tara se pot alatura celei de-a 35-a editii a evenimentului, pana pe 15 septembrie, iar lucrarile selectate in urma jurizarii vor face parte dintr-o expozitie temporara care va putea fi vazuta intre 7 si 16 octombrie, in parcurile Ioanid si Gradina Icoanei din Sectorul 2 Bucuresti.

Viata in plastic – recicleaza si transforma in arta provoaca artistii profesionisti sau amatori la realizarea unor lucrari sau instalatii outdoor, folosind materiale reciclate din plastic (PET-uri, recipiente din plastic, dopuri, etc). Concursul face parte dintr-o serie de activitati creative organizate cu ocazia celei de-a 35-a editii a Gradinii cu artisti, eveniment ce promoveaza de 11 ani creatia artistica, arta, artizanatul, tinerii artisti si petrecerea timpului liber in mediul urban, in aer liber, in mijlocul naturii.

Inscrierea la concurs se face intre 1 august si 15 septembrie prin trimiterea schitei lucrarii, a zece fotografii cu exemplificarea materialelor ce vor fi folosite sau chiar cu lucrarea in sine si o scurta descriere a conceptului acesteia (aceasta trebuie sa cuprinda detalii despre concept, detalii tehnice precum dimensiuni, tehnici utilizate in realizarea sa, materiale utilizate, modalitati de montare etc), insotite de formularul de inregistrare completat cu datele autorului/a echipei la adresa office@creativearts.ro sau completand informatiile direct pe www.gradinacuartisti.ro.

In perioada 15 – 30 septembrie, un juriu format dintr-un reprezentant al Universitatii de Arte Bucuresti, un reprezentant al Ordinului Arhitectilor din Romania si doi reprezentanti ai Gradinii cu Artisti vor analiza lucrarile prin intermediul schitelor si a fotografiilor trimise la inscriere, selectand cele mai bune 6 lucrari pe fiecare categorie (lucrari mici, intre 1-5 m si lucrari complexe/instalatii cu dimensiuni de peste 5 m). Fiecare dintre cele sase lucrari va fi punctata in vederea alegerii celor trei lucrari finaliste care vor fi si expuse la evenimentul Gradina cu Artisti.

Se vor oferi 4 premii cu valoarea totala de 3.000 euro, contravaloarea in lei, astfel: Lucrari de arta: premiul I –700 euro si premiul II-300 euro , contravaloarea in lei, pentru lucrari mici, intre 1-5 m si Instalatii: premiul I- 1500 euro si premiul II – 500 euro.

Aflat in cel de-al 11-lea an si la cea de-a 35-a editie, Gradina cu Artisti este cel mai relaxat si relaxant mini-festival urban ce ofera bucurestenilor o varianta educativa si creativa de a-si petrece timpul liber in mijlocul orasului, in natura. Gradina cu Artisti aduce cultura in mijlocul naturii, acolo unde sunt oamenii si vine cu o alternativa la petrecerea timpului liber prin muzica, dans, pictura, teatru si alte arte.

Gradina cu Artisti aduce in atentia publicului artele si lucrul manual ca hobby-uri ce dezvolta creativitatea si imaginatia tuturor si promoveaza reciclarea creativa a deseurilor si transformarea lor in lucrari de arta ce infrumuseteaza spatiul public. Totodata, proiectul promoveaza si sustine debutul si lucrarile tinerilor artisti romani.

Evenimentul din luna octombrie va avea loc in parcurile Gradina Icoanei si Ioanid din Bucuresti si este structurat in cinci zone distincte: Zona scenei, unde se desfasoara spectacole de teatru pentru copii, concerte sau prezentari, Zona de Food, Expozitia, ce va prezenta publicului larg lucrarile si instalatiile castigatorilor, dar si a celorlalti participanti la concurs, Zona atelierelor de creatie ce pune fata in fata artistii cu publicul pasionat de arta si Zona expozitionala, ce aduce impreuna si sustine comunitatea artistilor si artizanilor locali. Intrarea la mini- festival este libera iar programul complet va fi disponibil in curand pe https://gradinacuartisti.ro/.

Proiectul Gradina cu Artisti, editia cu numarul 35 este finantat de Primaria Sectorului 2 prin Legea 350/2005 iar concursul este organizat in parteneriat cu Universitatea Nationala de Arte Bucuresti (UNARTE) si Ordinul Arhitectilor din Romania (OAR).

Sursa si imagine: comunicat transmis La pas prin Brasov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.