Atelier de cusături tradiționale in vacanta – Mărțișor
Comunitatea Motive tradiționale din Țara Bârsei și împrejurimi organizează la Casa Junilor al doilea atelier din acest an, la care invităm tinerele domnișoare să descopere cusăturile și motivele tradiționale românești, aplicate la realizarea unui mărțișor.
Vom lucra în punct de cruciuliță cu o singură față, pe etamină, iar apoi vom indoi marginea și vom obține mărțișorul, urmând ca ulterior să îi atașați un fir alb-roșu, pe care aveti posibilitatea să învățați să îl confecționați la un alt atelier. Veți pleca de la noi nu numai cu plăcerea realizării lucrului manual dar și aceea de a purta un martisor realizat chiar de dumneavoastra.
Din partea noastră veti primi modelele de cusut, în format tipărit, acul de siguranta, o bucată de etamină și fir roșu de Tălmaciu, materiale suficiente pentru a coase 4 marțișoare, continuând acasă ceea ce începeți în cadrul atelierului.
Atelierul se adresează cu precadere fetițelor cu vârsta de peste 10 ani dar sunt bine venite și doamnele.
Tarif special de vacanta: 15 lei/participant
Pentru înscrieri, vă rugăm să ne scrieți un mesaj cu titlul „Înscriere atelier cusături”, care să conțină numele participantului, precum si un numar de telefon la email casajunilor@gmail.com. Veți primi un mesaj de confirmare a participării.
Mărţişorul este un simbol al primăverii, al revenirii la viaţă. La începuturi, acesta era reprezentat printr-o monedă, apoi s-a transformat în mici pietre de râu vopsite în alb şi roşu, înşirate pe o aţă. De 1 Martie, românii au obiceiul ca părinţii să lege copiilor la mână sau la gât câte o monedă, pentru ca aceştia să aibă noroc tot anul şi să fie sănătoşi. Punerea mărţişorului se face de obicei înainte de răsăritul soarelui. El este dăruit, în zilele noastre, în principal copiilor, fetelor şi femeilor, pentru a le proteja gingăşia şi sensibilitatea.
(sursa: legendeleromanilor.ro/
Va asteptam!
VIA: https://www.facebook.com/events/328604054207576/