18 aprilie 2024

Contact us

AUR din nou pentru elevii Centrului Județean de Excelență Brașov

 AUR din nou pentru elevii Centrului Județean de Excelență Brașov

Opt elevi brașoveni au dovedit că sunt pe drumul cel bun în alegerea meseriei pe care o vor urma. Sunt în clasa a VII-a și toți s-au întors acasă cu medalii și diplome de la concursul „Medicii de mâine” care a avut loc săptămâna trecută la Slatina.

Cei 130 de participanți de gimanziu și liceu veniți din București și alte opt județe ale țării Olt au avut de susținut la acest concurs probe practice și teoretice de anatomie. Potrivit organizatorilor, competiția a fost o evaluare înainte de olimpiadele naționale, dar și o testare necesară în vederea admiterii la Medicină.

Cel mai bine clasat la acest concurs dintre brașoveni a fost Vlad Blaj, care a obținut premiul II și medalia de aur. Daria Ursan-Horgan a obținut mențiune și medalia de argint, în timp ce Melania Vartec, Anisia Candidatu, Mara Nicolau, Cătălin Sighinaș și Loredana Niță au obținut mențiune și medalia de bronz. Elevii premiați au fost pregătiți de o echipă de profesori: Avadanei Dumitru, Tudor Mariana, coordonator  Rodica Mohan.

De la începutul anului și până acum, acesta este al doilea rezultat de excepție obținut de tinerii pregătiți la Centrul de Excelență Brașov. La Voroneț, unde s-a desfășurat Tabăra de Fizică, Astronomie și Astrofizică, cu participare internațională, brașovenii au câștigat trofeul la clasa a VI-a, trei medalii de aur, una de argint, una de bronz și două mențiuni.

Potrivit directorului Luciu Alexandrescu, la Centrul Județean de Excelență Brașov tinerii sunt antrenați și pregătiți pentru a obține performanțe pe trei direcții principale: olimpiade naționale și internaționale, cercetare, precum și publicarea acestor rezultate în reviste de specialitate, potrivit comunicatului remis La pas prin Brasov.

Imagine: excelentabrasov.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.