17 mai 2024

Contact us

Bastionul Țesătorilor: „O vară cu jazz dar și cu… poezie!”

 Bastionul Țesătorilor: „O vară cu jazz dar și cu… poezie!”

,,JAZZ printre CUVINTE” este despre tineri muzicieni între scriitori români !

,,Jazz Bastion 2022” continuă la Bastionul Țesătorilor din Brașov cu o serie de 3 concerte-eveniment care vor îmbina ritmul muzicii de jazz și cadența recitativă a poemelor contemporane !

3 concerte-eveniment se vor desfășura în cadrul celei mai reprezentative stagiuni estivale organizată în Brașov, Bastionul Artiștilor, în luna august. 

Tema proiectului, ,,Frumusețea care ne face bine!”, respectiv normalitatea de a ne bucura împreună de frumusețea culturii – a artei, arhitecturii istorice, muzicii și poeziei, și frumusețea normalității, adică a lucrurilor normale de care am fost privați în pandemie, reprezintă ,,povestea” din spatele fiecăruia din cele 3 concerte-eveniment, aducând în prim plan forța vindecătoare a artei, dar și funcția sa de dezvoltare a empatiei și coeziunii în societate, atribute umane atât de necesare în aceste vremuri.

Conceptul curatorial implică creație muzicală originală având la bază versuri contemporane și improvizație muzicală realizate de tineri muzicieni, selectați în urma unui apel promovat la nivel național, alternate cu momente de recitare poetică la care participă autori contemporani consacrați.

Joi, 18 august 2022, de la ora 19:00, primul concert ,,JAZZ printre CUVINTE”

Aleka & Lucas Contreras, împreună cu Teodora Coman 

MUZICA: duo de voce și chitară

Pe scena Jazz Bastion 2022, ALEKA și LUCAS CONTRERAS pentru prima dată împreună!

Aleka a fost descrisă drept „steaua în ascensiune” a scenei de jazz irlandeze (The Irish Times).

A lucrat, de asemenea, cu unele dintre cele mai mari nume din jazzul irlandez, inclusiv Ronan Guilfoyle, Michael Buckley și Tommy Halferty, precum și cu vedete internaționale precum Tal Cohen, Eric Ineke, David Liebman și Jim Black.

Lucas Contreras este un chitarist de jazz din Columbia, cu studiile muzicale la Bogota, apoi absolvent al secției de jazz a Universității Naționale de Muzică din București. Cel mai recent proiect în care a fost implicat e Cristina Radu quartet, formulă cu care a cântat la festivalul Jazz In The Park în Cluj, unde au câștigat Special Award.

POEZIE

Născută în Sibiu, TEODORA COMAN, a făcut Liceul de Artă, apoi Facultatea de Litere din Sibiu. Este profesoară de Limba şi Literatura Română (profesor MERITO 2021).

A debutat cu volumul ,,Cârtița de mansardă” (2012), după ce anterior fusese prezentă cu un grupaj de texte în antologia colectivă ,,Ziua cea mai lungă” (2011). În 2017 a revenit cu volumul ,,foloase necuvenite”. A urmat ,,soft guerrilla”, în 2019.

Vă așteptăm joi, 18 august 2022, în Bastionul Artiștilor, de la ora 19!

Accesul gratuit în limita locurilor disponibile!

Proiectul Jazz Bastion 2022 este un proiect cultural cofinanțat de Consiliul Județean Brașov si Primăria Municipiului Brașov, realizat de către Asociația Forums împreună cu Muzeul Județean de Istorie Brașov și Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, cu sprijinul Coresi Shopping Resort, Zizin și Brainia.

Sursa si imagine: comunicat remis La pas prin Brasov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.