23 iunie 2024

Contact us

Brașoveanul în vârstă de 10 ani, Vladimir Sofronie, este oficial „Cel mai bun junior din România” (6-20 de ani)!

 Brașoveanul în vârstă de 10 ani, Vladimir Sofronie, este oficial „Cel mai bun junior din România” (6-20 de ani)!

În seara zilei de 7 decembrie 2023, în compania selectă a peste 200 de invitați, printre care personalități precum: Principesa Sofia, Mihai Covaliu (actual președinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român), campionul mondial la box Mihai Leu, campioana olimpică la scrimă Ana Maria Brânză, Ilie Dumitrescu și fostul baschetbalist Virgil Stănescu, alături de multe alte mari personalități din lumea șahului, la Palatul CEC din București, Federația Română de Șah a răsplătit cele mai bune rezultate din anul care tocmai se încheie, 2023. Premiile s-au acordat pe 4 secțiuni: juniori 6-20 de ani, junioare 6-20 de ani, seniori și senioare.

7 copii au obținut rezultate internaționale remarcabile în acest an, numiți de federație „Cei șapte magnifici” și premiați cu câte o plachetă înmânată de vicepreședintele Federației Internaționale de Șah (FIDE), marele maestru Viswanathan Anand, de cinci ori campion mondial, primul mare maestru al Indiei.

Dar, la final, „cântarul” a hotărât! LOCUL 1 LA CATEGORIA „TOP JUNIORI” DIN ROMÂNIA (6-20 DE ANI) a fost decernat brașoveanului Vladimir Sofronie, placheta fiindu-i înmânată de nimeni altul decât „regele fotbalului românesc” Gheorghe Hagi.

Menționăm încă o dată rezultatele de excepție pe plan intern și international, din ultimii 3 ani, ale celui care a urcat de două ori pe podium la Gala Șahului Românesc, Vladimir Sofronie:

– CAMPION EUROPEAN

– CAMPION AL UNIUNII EUROPENE

– CAMPION BALCANIC

– CAMPION NAȚIONAL

 la juniori la șah clasic.

Recunoașterea lui Vladimir ca fiind cel mai bun junior din România de către Federația Române de

Șah, forul care guvernează șahul românesc, nu poate decât să ne onoreze.

Vladimir este antrenat de părinții săi, Iulian Sofronie (maestru internațional, fost campion național la seniori) și Claudia Sofronie (maestră FIDE, fostă vicecampioană mondială la junioare), de maestrul internațional sătmărean George Cătălin Ardelean și marele maestru indian R.B.Ramesh.

Le mulțumim tuturor celor care au fost alături de Vladimir și de familia de șahiști Sofronie în acest an extraoridinar, susținându-i financiar și dând o mână de ajutor, făcând astfel ca drumul dintre școală și sala de antrenament să fie mai ușor!

Vladimir este legitimat la ONG-ul/Asociația non-profit ACS Logic 64 Brașov. Vă invităm să scrieți, alături de Vladimir și părinții săi care îi sunt antrenori, pagini frumoase, pline de podiumuri și experiențe minunate!

Puteți suține în continuare prin sponsorizări și donații performanța unui copil de 10 ani care dorește să reprezinte cu mândrie România și Brașovul și la turneele de șah peste hotare din anul 2024.

Primul turneu internațional la care Vladimir are nevoie de susținere financiară începe peste 2 săptămâni, în perioada 26 decembrie 2023-4 ianuarie 2024, la Cracovia (Polonia). Participă șahiști din 15 țări: Japonia, Palestina, Maroc, Austria, Rusia, Polonia, Italia, Franța, Ungaria, Georgia, Germania, Japonia, Brazilia, Danemarca, România.

Datele de contact ale antrenorilor si aprintilor lui Vladimir:

Claudia Sofronie (mama lui Vladimir)

Președinte al Asociației Club Sportiv Logic 64 Brașov (O.N.G/organizație non-profit, club sportiv)

și claudiasofronie@yahoo.com sau logic64sah@yahoo.com

Sursa și imagini: comunicat remis La pas prin Brașov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.