13 noiembrie 2024

Contact us

Bujorul – atunci când vara îți face semn

Acestea sunt cele mai vesele și strălucitoare luni din lumea florilor! Mai și iunie sunt lunile bujorilor deoarece acum ei sunt numeroși și disponibili pe scară largă. Atunci când v-ați bucurat în întregime de tot ceea ce ne oferă primăvara și vara vă face semn cu mâna, dacă vă este dor de căldura soarelui, un bujor în casă este un început bun!

Numele de bujor (Peony) vine la Paeon, discipolul lui Asclepius, zeul medicinei. Paeon era însă un tânăr foarte talentat care devenise mult mai bun decât maestrul său. Asclepius a devenit gelos pe el și îi dorea moartea. Pentru a-l scăpa de mânia lui Asclepius, Zeus l-a transformat pe Paeon într-o floare.

Culori și forme

Orice persoană care se îndrăgostește de bujor are noroc: există mai mult de o mie de soiuri disponibile în tot felul de forme și culori. Au un singur rând de petale sau flori semi-duble sau duble. Există, de asemenea, o gamă amplă în ceea ce privește culoarea: bujorul vesel poate fi alb, galben pal, romantic, roz sau roșu închis iar parfumul de bujori este dulce.

Simbolistica

Bujorul reprezintă iubirea, fericirea și sănătatea. Este un frumos simbol de pozitivitate, foarte potrivit pentru a-l aduce în casă.

Originea

În Europa ne bucurăm de magnificul bujor din 1784, vreme la care în China îi scăzuse deja popularitatea. Acolo bujorul a fost cultivat nu numai pentru flori, ci în special pentru rădăcini. În conformitate cu credința chineză, acestea erau utilizate pentru a reduce febra și drept anticoagulante.

Un buchet inspirat

Globurile moi, cu petale de satin, care se deschid lent sunt întotdeauna o sărbătoare pentru ochi. Un buchet de bujori este un deliciu, dar nu uitați că există metode originale și inovatoare pentru a scoate în evidență bujorul și a îi conferi și mai multă putere. Încercați să eliminați latura lui romantică. Obțineți un buchet considerabil combinându-l cu Creasta Cocoșului, Căldărușe, Nu-mă-uita și Sângele Voinicului. Orice florar va fi bucuros să vă ajute să creați un buchet luminos, folosind aceste flori.

Sfaturi pentru îngrijire

– tăiați 5 cm din tulpinile florilor în diagonală, cu un cuțit ascuțit;
– alegeți o vază curată și umpleți-o cu apă proaspătă și completați cu regularitate nivelul lichidului din vază;
– nu poziționați florile în curent, direct în bătaia soarelui sau lângă un bol cu fructe.

Informații preluate/traduse de pe: http://www.funnyhowflowersdothat.co.uk/

Credit foto: Adriana Marcoș și Antonela Lungu

Antonela Cristina Lungu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.