Campania de solidaritate #muzicadăputere#, încheiată cu succes!

Campania prin muzică inițiată de Filarmonica Brașov pe parcursul perioadei pandemice a ajuns la final. Închidem un capitol, oarecum unic în istoria instituției, în cei 142 de ani de existență, în care, chiar dacă practic am fost în imposibilitatea de a ne manifesta, am fost alături de publicul nostru prin transmisia concertelor online.

Melomanii s-au bucurat de concertele transmise pe pagina de facebook a Filarmonicii, de momentele muzicale oferite gratuit, aducând astfel o oază de bucurie și de liniște, în tumultul nesiguranței și grijilor din toată această perioadă.

Iar pentru cei care iubesc această formă a frumosului a fost un balsam pentru suflet.

Aproape trei luni! Mai mult decât suficient pentru a ne da seama că Brașovul ar fi mai sărac fără aceste manifestări culturale. Nu ar mai “suna” la fel!

Transmiterea Online a făcut “auzită” Filarmonica altfel. “Vocea” Orchestrei Simfonice a depășit granițele Brașovului și ale României.

Tehnologia și-a spus cuvântul!!! Satu-Mare, Oradea, Cluj, Iași, Sibiu, Timișoara, Londra, Canada, Germania, America…și lista ar putea continua, sunt doar câteva exemple de unde am primit recenzii, dovada că muzica a ajuns acolo, în casele lor. Filarmonica a fost Ambasadorul Cultural al Brașovului. “Filarmonica la Tine acasă” a funcționat iar muzica a ajuns în casele oamenilor până în cele mai îndepărtate colțuri ale lumii. A fost o experiență unică. Comunicarea a fost una deschisă. Au fost sute de recenzii primite, dovada că oamenii nu doar au nevoie, dar chiar s-au bucurat de acest “balsam pentru suflet”.

Uneori cuvintele par simple în comparație cu simțirea și trăirea pe deplin a emoției dată de vibrația unui concert. Nu știm care sunt cuvintele potrivite care pot cuantifica expresia sentimentului trăit de cei care chiar simt muzica cu toată ființa lor.

Cu ce plecăm la drum, către o lume a normalului? Cu fani din toata lumea, like-urile paginii fiind aproape de 30.000, cu prieteni doritori de concertele în sală și cu un vizibil efect de branding, de recunoaștere și însemnătate a ceea ce reprezintă Filarmonica Brașov ca entitate seculară. Și mai ales cu dorința de a cânta și de a face din nou auzită muzica simfonică la Poalele Tâmpei.

Imagine remisa de Filarmonica Brasov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.