Ce anume din trecutul tău te face cine ești astăzi? Întâlnirile Muzeului Memoriei la Waldkafe Brașov
Vineri, 25 octombrie, ora 17:00, la Waldkafe (Strada Cloșca 28), Asociația Punctart organizează pentru prima dată în Brașov, Întâlnirile Muzeul Memoriei— o serie de discuții despre importanța (re)memorării trecutului și cum putem valorifica mărturiile celor din jurul nostru pentru a țese o istorie subiectivă, umană, compusă din fragmente de amintiri.
Întâlnirile Muzeul Memoriei își propun să dea glas trecutului printr-o discuție despre importanța și valoarea amintirilor de familie, într-un cadru plin de istorie – Waldkafe, una dintre cele mai vechi cafenele din Brașov, deschisă în 1905. Evenimentul va fi moderat de Catrinel Bejenariu (co-fondator Muzeul Memoriei și Punctart), alături de invitații: Călin Pop (Waldkafe), Bianca Micu (muzeograf la Muzeul „Casa Mureșenilor” Brașov), Smaranda Pasnicu (co-fondator Muzeul Memoriei și Punctart).
Muzeul Memoriei – Apel către amintiri
Început în 2017, Muzeul Memoriei este un demers educațional și cultural al asociației Punctart, care promovează patrimoniul național analizând momente istorice marcante din evoluția României, utilizând tehnologia ca limbaj comun cu publicul tânăr.
Puteți participa la Întâlnirile Muzeul Memoriei cu propriile voastre aduceri aminte păstrate în familie (fotografii, scrisori, obiecte) și cu gânduri despre cum putem contura împreună istoria prin mici fragmente personale.
Mai multe detalii despre Muzeul Memoriei se găsesc pe site-ul www.muzeulmemoriei.ro și pe pagina de Facebook a proiectului: https://www.facebook.com/muzeulmemoriei.
Proiect cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național și Consiliu Județean Brașov.
Parteneri: Waldkafe, Muzeul „Casa Mureșenilor”, Visssual, Viscri 32, Cărturești Brașov, Fundația Comunitară Țara Făgărașului.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.
Sursa si imagini: comunicat remis La pas prin Brasov