Ceremonie militară prilejuită de sărbătorirea Zilei Drapelului Național al României
Instituția Prefectului Județul Brașov și Garnizoana Brașov au organizat astăzi, în Piața Tricolorului din municipiul Brașov, o ceremonie militară prilejuită de sărbătorirea Zilei Drapelului Național al României.
Au participat prefectul județului Brașov, Mihai Cătălin Văsii, subprefectul Lucian Pătrașcu, președintele interimar al Consiliului Județean Brașov, Constantin Todorică Șerban, primarul municipiului Brașov, Allen Coliban, locțiitorul comandantului Garnizoanei Brașov, col. Cristian-Tiberiu Cristescu, comandanți de mari unități și unități din Garnizoana Brașov, reprezentanți ai altor instituții publice din județ, cadre militare în rezervă și în retragere, public.
Ceremonia a debutat cu întâmpinarea persoanei oficiale – prefectul județului Brașov, care a salutat drapelul de luptă și a susținut o alocuțiune din care cităm:
„Sărbătorim astăzi Ziua Drapelului Național, care marchează data de 26 iunie 1848, când Guvernul revoluționar provizoriu din Țara Românească a decretat tricolorul drept steag național al tuturor românilor.
Simbol identitar al țării și al neamului nostru – alături de imnul național, de stemă și sigiliu – drapelul tricolor a însoțit nașterea României ca națiune și a fluturat de atunci în toate momentele importante ale istoriei noastre. El a însuflețit mulțimea adunată pe Câmpia Libertății în 27 iunie 1848, când drapelul național a fost sfințit, a dat curaj ostașilor noștri în Războiul de Independență, în Primul și al Doilea Război Mondial. Brașovenii care s-au revoltat în 15 noiembrie 1987 împotriva regimului comunist au avut cu ei tricolorul. Și tot tricolorul, cu stema comunistă decupată, a fost simbolul revoluției din 1989.
Drapelul național înseamnă unitate și suveranitate națională, înseamnă istorie, tradiții, mândria de a fi român și credința care ne leagă de pământul sfânt al patriei, indiferent pe ce meleaguri ne duce soarta.
Se cuvine să onorăm cu fiecare prilej Drapelul Național, pentru că astfel onorăm memoria eroilor noștri și sângele pe care l-au vărsat pentru țară”.
Ceremonia a continuat cu sărutul drapelului de către oficialitățile prezente la eveniment, înălțarea drapelului la catarg, intonarea imnului național și defilarea detașamentului de militari.
Sursa si imagini (credit foto neprecizat): comunicat remis La pas prin Brașov