11 noiembrie 2024

Contact us

Chamber Jazz@Universitatea Transilvania: Alone Together – Mircea Tiberian: 30 ianuarie, ora 18.00

 Chamber Jazz@Universitatea Transilvania: Alone Together – Mircea Tiberian: 30 ianuarie, ora 18.00

Mâine, 30 ianuarie, de la ora 18.00, vă invităm să urmăriți online, pe Facebook sau pe canalul Centrului Multicultural al Universității Transilvania din Brașov de YouTube, primul concert solo de pian din seria Alone Together, care îl va avea ca protagonist pe pianistul și compozitorul Mircea Tiberian, unul dintre cei mai cunoscuți muzicieni de jazz din România.

Cariera sa, întinsă peste patru decenii, s-a exprimat în mii de concerte, emisiuni radio-tv, conferinţe, colocvii şi peste douăzeci de albume. Mircea Tiberian are, de asemenea, un rol esential în pedagogia jazzului şi muzicii improvizate din România, fiind iniţiatorul şi conducătorul primului şi celui mai important departament de jazz de la noi.

Mircea Tiberian are, de asemenea, un rol esential în pedagogia jazzului şi muzicii improvizate din România, fiind iniţiatorul şi conducătorul primului şi celui mai important departament de jazz de la noi. În 2004 a devenit şi unul dintre profesorii Academiei IconArts din Sibiu. A primit de mai multe ori Premiul Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor (1990, 1996, 2000, 2003), Premiul Muzicianul Român al Anului (2003, 2007, 2008) şi Bursa Enescu-Brâncuşi oferită de Institutul Cultural Român în 2006.
Alone Together este o serie de șase concerte solo de pian concepută în perioada pandemiei COVID-19. Împrumutând numele unui standard clasic de jazz, seria noastră va prezenta șase dintre cei mai reprezentativi pianiști români de jazz improvizând solo – poate expresia absolută a muzicii de cameră – și răspunzând la întrebările adresate de curatorul nostru, pianistul Lucian Ban, și de directorul Centrului Multicultural, Adrian Lăcătuș. Pentru orice pianist de jazz, reprezentațiile solo reprezintă provocarea supremă, de vreme ce nu ai unde să te ascunzi și trebuie să te confrunți nu numai cu propriii demoni, dar și cu întreaga istorie a pianului în jazz și a instrumentului însuși.
Curatorul programului este pianistul și compozitorul Lucian Ban. 

Program:
30 ianuarie: Mircea Tiberian
27 februarie: Alexandru Olteanu
20 martie: Toma Dimitriu
17 aprilie: Lucian Ban
15 mai: Sebastian Spanache
12 iunie: Romeo Cozma

Sursa foto: Centrul Multicultural al Universității Transilvania din Brașov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.