24 aprilie 2024

Contact us

Clubul Sportiv Universitar Brașov: AUR și BRONZ la Campionatele Naționale de TIR SPORTIV Seniori – aer comprimat 2015

 Clubul Sportiv Universitar Brașov: AUR și BRONZ  la Campionatele Naționale de TIR SPORTIV Seniori – aer comprimat 2015

Duminică,15.03.2015, s-au încheiat la București ” Campionatele Naționale de Seniori pentru probele de aer comprimat” unde Clubul Sportiv Universitar Brașov a fost reprezentat cu cinste de trei sportivi (un junior și doi seniori) conduși de antrenoarea Cristina Balan.

CSU Brasov

La acest campionat național au participat toate cluburile din țară, printre care: Dinamo, Steaua, CSS Dinamo, Olimpia București, Politehnica Iași, CSU Oradea, CSM Arad și CS Alexandria.

Sportivii Clubului Sportiv Universitar Brașov au obținut următoarele rezultate:

PISTOL 10m 60f Seniori:

Individual: 1 medalie de aur prin Rareș Ștefan Ion

Echipe:     1 medalie de bronz cu echipa formată din Rareș Ștefan Ion, Eduard Csomortani și juniorul Petru Tanasa.

După medalia de bronz obținută de Petru Tanasa la Campionatele Naționale de Juniori, au urmat și seniorii care au încheiat acest sezon foarte frumos. Deși a fost o finală foarte ” zgomotoasă” (fiind prima ediție de Campionat Național unde spectatorii din tribună au făcut galerie pe timpul tragerii cu trâmbițe, aplauze….), Rareș a făcut față foarte bine la aceste condiții până la sfârșitul finalei iar Edi l-a urmat până la focul 13 unde, cu un foc scăpat, a picat de pe locul II pe locul V,” a declarat Cristina Balan pentru La pas prin Brașov.

„După o pauză de numai 3 zile ne vom continua pregătirea, urmând ca peste două săptămâni să participam la prima etapă de campionat național unde vom trage, în afară de proba de 10m și cea de glonț de 50m. Această etapă va fi urmată imediat de prima Cupă Mondială (din cele 4 care vor avea loc în acest an) și care se desfășoară în Coreea de Sud , la Changwon, si care este susținută de către CSU Brașov, prin îngăduința domnului director Gabriel Calancea. Obiectivul principal al acestui an este creșterea performanței sportive pentru accederea la un loc care să ne dea posibilitatea de a participa la Jocurile Olimpice din 2016,” a conchis Cristina Balan.

csu

Ion Ștefan Rareș: multiplu campion național la toate categoriile de vârstă, la proba de aer comprimat și la cea de glonț, individual și echipe; locul IV – Campionatul Mondial de aer comprimat; multiplu finalist la Campionatele Europene de aer comprimat și glonț; locul IX la Jocurile Olimpice de Tineret – Singapore 2010; multiple clasări pe podium la diferite competiții internaționale – juniori / seniori.

„Fiind final de sezon unde participă cu dorința de a câștiga cei mai buni trăgători din țară, a fost mult mai greu, presiunea psihică fiind mult mai mare. Momentele decisive au fost în finală,când cei care au reușit să se concentreze și să se autodepășească, au putut trage focuri pozitive,făcând abstracție de tot ce era în jurul lor. Sunt mulțumit că am reușit să mă mențin pe primul loc de la începutul finalei și până la ultimul foc,” a declarat Ion Ștefan Rareș pentru La pas prin Brașov.

Csomortani Eduard: multiplu campion, medaliat național la proba de aer comprimat și la cea de glonț, individual și echipe; reactivat în decembrie 2013 dupa 9 ani de pauză.

„Competiția a început bine, cu o atmosferă de sărbătoare pentru noi și a fost încununarea unui sezon întreg de etape de concurs și pregătire Am pregătit această competiție intens și am muncit mult. Abordată ca o etapă finală, cu speranța unei clasări cât mai bune, lucrurile au funcționat bine și am reușit să prindem finala în care am reușit să preluăm conducerea în tandem, Rareș și eu. În prima parte, lucrurile păreau favorabile pentru noi, însă un foc slab a reușit să mă scoată din bătălia pentru podium și am încheiat pe locul V. Per total sunt mulțumit că am reușit să prindem podiumul la echipe în concurență cu echipe puternice. La individual, sper cu fiecare concurs să-mi îmbunătățesc rezultatele,” a declarat Csomortani Eduard pentru La pas prin Brașov.

Tanasa Petru: multiplu campion național la Juniori II și Juniori I, la proba de aer comprimat și la cea de glonț, individual și echipe; medaliat cu bronz la Campionatul Național de glont Seniori 2013 la individual – fiind junior II.                     

„Dorința mea cea mai mare a fost sa reușesc să-mi ajut echipa cu o cifră cât mai bună pentru a putea urca împreună pe podium. Am început bine concursul, după care problemele medicale care le am la cotul mâinii cu care susțin arma mi-au îngreunat mult tragerea,” a declarat Tanasa Petru pentru La pas prin Brașov.

diplome concurs tir

Felicitari și multă baftă!

Fotografii – pagina de facebook Cristina Balan

A consemnat, Dan STRAUTI

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.