CONAF și CCIB marchează București ca epicentru al dialogului global prin succesul evenimentului ”3 Seas Initiative – Global Challenges”
CONAF și CCIB marchează București ca epicentru al dialogului global prin succesul evenimentului ”3 Seas Initiative – Global Challenges”, cu prilejul celui de al VIII-lea Summit al Iniţiativei celor Trei Mări (I3M) şi al Forumului de Afaceri I3M
Odată cu desfășurarea evenimentului „3 Seas Initiative – Global Challenges” pe 5 septembrie 2023, o oază de excelență și inovație a apărut în capitala României. Această manifestare de înaltă importanță, consacrată promovării dialogului constructiv între mediul privat, societatea civilă și administrația publică, a fost organizată de Confederația Națională pentru Antreprenoriatul Feminin (CONAF) în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București (CCIB), având-o keynote speaker pe Excelența Sa, Georgette Mosbacher, Co-Chair 3 Seas Programming la Atlantic Council, fost Ambasador al SUA în Republica Polonă, antreprenor, autor, filantrop şi diplomat cu recunoaştere internaţională, care a onorat cu prioritate invitația CONAF.
O oază de excelență și inovație a apărut în capitala României pe 5 septembrie 2023, odată cu desfășurarea evenimentului „3 Seas Initiative – Global Challenges”. Această manifestare de înaltă importanță, consacrată promovării dialogului constructiv între mediul privat, societatea civilă și administrația publică, a fost organizată de Confederația Națională pentru Antreprenoriatul Feminin (CONAF) în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București (CCIB), având-o keynote speaker pe Excelența Sa, Georgette Mosbacher, Co-Chair 3 Seas Programming la Atlantic Council, fost Ambasador al SUA în Republica Polonă, antreprenor, autor, filantrop şi diplomat cu recunoaştere internaţională, care a onorat cu prioritate invitația CONAF.
Acest eveniment a avut loc în premieră în cadrul Inițiativei 3 Mări și al 3SI Business Forum 2023, fiind axat pe rolul femeii în politică, diplomație, non-guvernamental, afaceri și antreprenoriat; precum și contribuția femeilor, antreprenorilor și politicienilor în procesul ”Inițiativei Trei Mări”. Găzduit în prestigioasa Aulă Carol I a Palatului Camerei de Comerț și Industrie București, evenimentul a fost deschis de Cristina Chiriac, Președintă CONAF și a avut speakeri de excepție: Excelența Sa, Ramona Chiriac, Șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România; Alexandru-Mihai Ghigiu, Șeful Cancelariei Primului-ministru; Iuliu Stocklosa, Președinte al Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București (CCIB). Moderatorii serii au fost: Alex Șerban, Președinte al Euro-Atlantic Council în România, Co-fondator Serban & Musneci Associates și Corneliu Bodea, Președinte al Centrului Român al Energiei, în audiență fiind peste 70 de participanți, printre care diplomați de seamă, membri ai Camerei Deputaților, vectori ai industriei și membri ai Colegiului Director CONAF precum Camelia Șucu, Amalia Năstase, Anca Damour, Hildegard Brandl, Nicoleta Munteanu, Viorica Pușcaș, Tatian Diaconu, Corneliu Bodea. Diversitatea, echitatea și incluziunea au fost valorile care s-au regăsit în discursurile tuturor speakerilor.
Cristina Chiriac, forța motrice a acestui eveniment de excepție, a declarat că ”în lumina evoluției economiei noastre, cred cu tărie în construirea unui fundament fiscal și bugetar solid, care să susțină în mod eficient societatea românească către un viitor mai prosper. Cu această viziune în minte, trebuie să recunoaștem importanța unei piețe libere și a inițiativei antreprenoriale ca elemente vitale pentru creșterea și dezvoltarea durabilă a țării noastre. Cu mândrie afirmăm că în anul 2022, în România, existau 166,4 mii de companii cu acționariat direct și majoritar feminin, ce se distingeau prin capitalurile proprii pozitive, reflectând astfel
potențialul excepțional al femeilor în mediul de afaceri. În aceste companii, o forță de muncă impresionantă de 510 mii de angajați s-a angajat în mod dedicat și pasionat, contribuind la dezvoltarea economică sustenabilă.
Considerăm că aceste cifre ilustrează clar că femeile au devenit un motor activ al dezvoltării și sustenabilității economice a României. Împreună cu toți actorii principali, ne străduim să construim un mediu de afaceri echitabil, care să ofere oportunități egale și să promoveze excelența în toate domeniile. Așa că, continuând pe această cale, vom contribui la edificarea unui viitor mai luminos pentru societatea noastră, bazat pe valori de leadership și pe o viziune solidă a dezvoltării economice.”
Excelența Sa, Georgette Mosbacher a subliniat importanța colaborării dintre guverne și antreprenori, „vreau să vă vorbesc astăzi, pentru că, după ce am construit două companii, pot spune direct că provocarea într-o mare măsură este guvernarea. Așa că vreau să subliniez câteva lucruri pentru că aveți o oportunitate: Confederația Națională pentru Antreprenoriatul Femeilor -, care face cu adevărat lobby la guvernare, deoarece femeile încep afaceri cu o rată de două ori mai mare decât bărbații. În această eră a progreselor tehnologice rapide și a piețelor în continuă evoluție, este mai important ca niciodată ca guvernele să lucreze cu antreprenorii mână în mână pentru un obiectiv comun: stimularea inovației, stimularea creșterii economice și crearea unui viitor prosper. Antreprenorii sunt simbolul creativității, asumării riscurilor și dinamismului. Ei au capacitatea de a identifica lacunele pieței, de a dezvolta produse și servicii inovatoare și de a cataliza transformarea economică. Pe de altă parte, guvernelor li se încredințează responsabilitatea de a formula și implementa politici care modelează peisajul socio-economic. Pentru a valorifica întregul potențial al acestui parteneriat, cred că este imperativ să promovăm un mediu în care colaborarea între guverne și antreprenori poate prospera. O modalitate de a realiza acest lucru este prin dialog deschis și comunicare constantă.”
Excelența Sa, Ramona Chiriac a pus accentul pe importanța implicării femeilor în mediul de afaceri și în politică, subliniind că „barierele economice, culturale și sociale multiple și stereotipurile de gen – de la bărbați și femei deopotrivă – continuă să împiedice participarea femeilor în toate domeniile vieții. Aceasta este o luptă universală, asupra căreia nicio țară sau regiune a lumii nu a triumfat cu adevărat. Trebuie să ne asigurăm că femeile pot contribui cu adevărat la viața familiilor lor și ale comunităților mai largi, pentru că grupurile în care egalitatea de gen primează, iau decizii mai bune – și astfel vom avea o societate mai incluzivă, mai durabilă și mai prosperă pentru toți. Când femeile sunt alese în funcții politice, politicile sunt mai variate și mai sensibile la gen. Sănătatea, educația și bunăstarea socială se îmbunătățesc. Și există progrese și în ceea ce privește buna guvernare și lupta împotriva corupției. Când există mai multe femei antreprenor, ecosistemul antreprenorial devine mai incluziv și mai echitabil.”
În discursul său, Alexandru Mihai Ghigiu a recunoscut importanța dialogului deschis între guvern și mediul de afaceri, precum și faptul că mai există mult de lucru pentru a îmbunătăți colaborarea dintre două părți. ”Trebuie să educăm sectorul public. Vin din mediul academic și trebuie să recunosc că educația îmi este oarecum aproape de suflet. Dar cred că fără educație nu ai oameni pregătiți să facă față provocărilor acestui secol sau ale secolului următor.”
Iuliu Stocklosa a accentuat rolul crucial pe care CCIB îl joacă în susținerea comunității de afaceri din București și a evidențiat importanța consolidării solidarității în regiune.
„3 Seas Initiative – Global Challenges” a reprezentat o remarcabilă reușită, iar prezența Excelenței Sale, Georgette Mosbacher, în calitate de Co-Chair a 3 Seas Programming, a confirmat fără echivoc faptul că misiunea CONAF este strâns aliniată cu viziunea și obiectivele unei inițiative globale. Evenimentul a luminat calea spre colaborare și schimbare, arătând că atunci când se unesc puterile mediului privat, societatea civilă și administrația publică, se pot deschide noi orizonturi pentru un viitor prosper. „3 Seas Initiative – Global Challenges” marchează începutul unei călătorii durabile și echitabile, în care granițele sunt delimitate nu de diferențele de dezvoltare, ci de bogăția și diversitatea culturală. Este o demonstrație concretă a angajamentului CONAF în a construi un viitor mai bun pentru toți și pentru a face ca valorile noastre comune să strălucească pe scena internațională.
*Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) este cea mai puternică confederație din România ce reunește interesele antreprenorilor în spiritul european al egalității de gen și egalității de șanse. CONAF reprezintă cea mai mare entitate de acest gen din România, o organizație care promovează și susține antreprenoriatul românesc, lucru fără precedent, care deschide orizonturi de colaborare și cooperare atât pe plan intern cât și internațional. CONAF a luat ființă̆ ca urmare a necesitații de a crea o cultură antreprenorială modernă, sustenabilă și echitabilă, nu numai pentru antreprenoriatul feminin, ci și pentru întregul mediu de business. CONAF are în componența sa 2 federații, 9 patronate, 15 asociații, 26 sucursale și peste 4.000 de companii, peste 170.000 de angajați.
CONAF organizează̆ evenimente importante pentru societatea românească̆, centrate pe educație continuă, conștientizare și găsire de soluții pentru probleme și domenii de larg interes public. Dezvoltăm și finalizăm proiecte naționale cu un impact puternic, atât pentru societate, cât și pentru strategiile de dezvoltare ale autorităților centrale și locale.
Printre proiectele noastre naționale, amintim „Pactul pentru Tineri”, „Maratonul pentru Educație Antreprenorială” „DigitalUP” „Pactul pentru Muncă” – în parteneriat cu FPPG, „Pactul pentru Educație Antreprenorială” și seria de dialoguri deschise, „Turismul Românesc: Între impas și oportunitate”, ce au generat pe lângă̆ ecourile în spațiul public, decizii legislative
și schimbări pozitive de mentalități. Sute de speakeri și mii de antreprenori au dezbătut în cele mai importante orașe românești, cele mai stringente probleme, au încercat să găsească̆ soluțiile optime și cele mai bune strategii de viitor.
Sursa si imagini: comunicat remis La pas prin Brașov