24 iulie 2024

Contact us

CONAF Sucursala Brasov organizează etapa județeană „Maratonul pentru Educație Antreprenorială”

 CONAF Sucursala Brasov organizează etapa județeană „Maratonul pentru Educație Antreprenorială”

Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) – Sucursala Brasov în parteneriat cu Inspectoratul Județean Brasov organizează in 08.04.2024 la Aula Magna a Universității Transilvania, etapa județeană a concursului de planuri de afaceri„Maratonul pentru Educație Antreprenorială”, parte a programului național cu același nume. ”Maratonul pentru Educație Antreprenorială” are drept scop descoperirea vocației liceenilor și susținerea educației antreprenoriale cu aplicabilitate practică. Programul se află la ediția a II a și este organizat în parteneriat cu Ministerul Educației, Universitatea de Vest din Timișoara, Autoritatea de Supraveghere Financiară și Asociația Națională a Antreprenorilor. Anul acesta

„Maratonul pentru Educație Antreprenorială” se va desfășura în peste 20 de județe, urmând ca marea finală să fie organizată în luna mai, la București. Pe o piață a muncii în care schimbările rapide și incertitudinile devin normă, descoperirea vocației personale și integrarea educației antreprenoriale în parcursul educațional al adolescenților se dovedesc a fi mai relevante ca oricând. CONAF le oferă tinerilor oportunitatea de a-și identifica pasiunile și talentele inerente, pentru a se putea adapta cu succes pe piața muncii în continuă evoluție. Orele de educație antreprenorială, susținute de antreprenori cu experiență, le oferă instrumentele necesare pentru a transforma aceste pasiuni în inițiative concrete, durabile și cu impact semnificativ în societate.

Începând cu data de 02.02.2024 CONAF Sucursala Brasov, împreună cu ISJ Brașov, au organizat ore de educație antreprenorială în 8 licee din judetul Brasov pentru peste 300 elevi. La etapa județeană a concursului de planuri de afaceri vor participa 8 echipe formate din cate 6 elevi de la liceele brașovene. În cadrul evenimentului vor fi prezenți reprezentanți de cel mai înalt rang ai autorităților locale, antreprenori cu notorietate din întreaga țară, elevi și profesori din liceele Saguna, Meșota, Moisil, Andrei Bârsean, Liceul de Arte, Unirea si Radu Negru, din Fagaras. Juriul, format din antreprenori de renume, va puncta ideea de afaceri, punerea în aplicare, rezultatele prevăzute prin planul de afaceri, lucrul în echipă prin identificarea rolului corect pentru fiecare membru al echipei, precum și modalitatea de prezentare.

Primele trei echipe câștigătoare, calificate la finală, vor participa la prezentări și discuții susținute de organizatori, autorități locale implicate și antreprenori cu notorietate națională. Aceste discuții îi vor ajuta pe liceeni să-și înțeleagă mai bine interesele și potențialul în acest domeniu și le vor oferi o perspectivă valoroasă asupra lumii antreprenoriale. Citat președintă sucursală În cea de a doua ediție a ”Maratonului pentru Educație Antreprenorială”, începând cu luna ianuarie și până în prezent, au participat la orele de educație antreprenorială peste 12.000 de elevi din peste 130 de licee din 40 de localități din țară, din peste 20 de județe.

Orele de educație antreprenorială au fost susținute de peste 150 de antreprenori. Semifinale ale competiției de planuri de afaceri vor avea loc și în județele: Alba, Arad, Argeș, Bihor, Brăila, Brașov, București, Buzău, Cluj, Constanța, Dolj, Giurgiu, Gorj, Iași, Neamț, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Timiș, Tulcea. Programul este susținut de Auchan România (Gold partner) și Vodafone Business (Brave partner). Sponsori: Zimbria, Signature Aparthotel, AHA Print, Cofetaria Blanche, Imagine Plus, Happy flowers, Multiprint, Oryami, Robertino Bezman – fotograf, Rescont SSM, Sowiens, SunLeader, Plametco, Exia Beauty, Sergiana, Adagio, Luado, Safety Coffe, Olympus și Imagoo.

Parteneri Media: AGERPFRES, Capital, Wall Street, Vocea Vâlcii, Financial Intelligence, The Woman, TV Brașov, Ultima oră, Media Consulta, Antena 3 Constanța, Săptămâna Financiară, La pas prin Brașov, Events Max, Energynomics, SpotMedia, Club Antreprenor, Business Mark, 365 Transilvania, Evenimentul Zilei, Revista Cariere, România Pozitivă, BIZ, Curs de Guvernare, Tranzit, EM360, Focus Energetic, City TV Constanța, Profit, Business Review, E-Femeia, Mașini Utilaje, Info Financiar, Bizzi Live, Chindia Media, Juridice, Obiectiv Vocea Brăilei, KLARMEDIA – monitorizare media.

În prima ediție a „Maratonului pentru Educație Antreprenorială”, care s-a desfășurat timp de 150 zile, peste 5.000 de elevi din: Argeș, Bacău, Brașov, Brăila, Bihor, Buzău, Constanța, Galați, Neamț, Timiș, Tulcea și din municipiul București au participat cu entuziasm la orele de educație antreprenorială din fiecare județ, finalizate cu competiția care a desemnat cele mai bune planuri de afaceri, cu potențial și sustenabilitate.

 Programul este iniţiat ca urmare a acordului de Parteneriat – PACTUL PENTRU EDUCAȚIE ANTREPRENORIALĂ pentru susținerea și dezvoltarea competențelor antreprenoriale în rândul tinerilor, semnat de CONAF cu Ministerul Educației și Cercetării în anul 2019 și prelungit în anul 2022 pentru încă 4 ani.

Sursa: comunicat remis La pas prin Brașov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.