23 aprilie 2025

Concursul Național de Muzică Brașov Live Fest – Editia a IV-a

 Concursul Național de Muzică Brașov Live Fest – Editia a IV-a

In data de 15 august 2020,  pe scena din curtea Operei Brașov, Asociația Culturală Art Respect a organizat cea de a IV a ediție a concursului național de muzică *Brașov Live Fest*.

Concursul a fost structurat pe 3 Secțiuni si categorii categorii de varsta . Proiectul vizeaza valorificarea potențialului creator al copiilor, descoperirea de noi talente interpretative, promovarea muzicii de calitate, afirmarea și lansarea tinerilor voci, stimularea competitivitații, dezvoltarea simțului artistic, motivarea și recunoașterea competențelor accumulate în domeniul muzical

In decursul a 8 ore, au evoluat pe scenă un număr de 70 de momente unice, emoționante care au fost evaluate  de un juriu profesionist format din artiști mari ca: Adrian Coco Tinca (compozitor, solist, membru Compact, fondatorul trupei Coco), Nicoleta Chirilă ( solist Opera Brașov, profesor la Liceul de Muzică *Tudor Ciortea* din Brașov și Claudia Ligia Șuteu( compozitor, interpret, doctor în muzică, profesor asociat la Facultatea de muzica din cadrul Universitații Brașov).

După notele acordate de juriu,  care au fost foarte mari, am constatat că nivelul pregatirii participanților a fost unul ridicat. De exemplu la Secținea Gold dintre cei 12 concurenți  inscriși 6 au obținut Trofeul Gold-Vocea de 10, adică linie de 10. Nu am dorit sa îi supunem la proba de baraj deoarece am ales ca la aceasta ediție să excludem caracterul dur al competiției, având în vedere perioada prin care trecem cu toții. Și la celelalte două secțiuni au curs notele de 10, astfel că Marele Trofeu al Festivalului merge in comuna Unirea Bistrița, județul Bistrița Năsaud la concurenta Ursa Adela Maria în vârstă de 12 ani (concurenta obținând și unul dintre trofeele Gold). Au fost 6 concurenți  care s-au inscris pentru marele trofeu, iar punctajul total obținut de câștigătoare a fost linie de  10.

Menționăm faptul că pe tot parcursul desfașurării festivalului am luat toate măsurile care se impun pentru protejarea sănătații astfel că accesul în incinta Operei Brașov a fost posibil doar după scanarea cu termoscannerul, s-a lucrat cu mai multe microfoane care au fost dezinfectate după fiecare utilizare,  am pus la dispoziția tuturor participanților măști și dezinfectant. Mă bucur că oamenii au înțeles că trebuie să respecte măsurile care se impun și s-au comportat corespunzator. În plus, nu am ținut participanții foarte mult în spațiul de desfașurare al festivalului deaorece pe parcurs am facut 8 etape de  premiere. Acest lucru a fost posibil deorece notele au fost la vedere, iar după fiecare prestație artistică juriul acorda notele radicand placutele. Le-am putut introduce imediat într-un program electronic pentru a stabili clasamentul în timp real. Deci, nu a existat o gală de premiere, așa cum am procedat la edițiile anterioare.

Educația artistică în rândul copiilor și tinerilor talentați este acea componentă care le oferă încredere și îi evidențiază, adică îî ajută să se formeze ca oameni speciali ,puternici și  frumoși.Nu conteaza dacă peste timp vor deveni Artiști consacrați, conteaza că au crescut și s-au dezvolata cu frumosul în palmă. 

PS: Sunt bucuroasă pentru că am putut simți alături de participanți emoțiile scenei reale chiar și în această perioadă tulbure din viața culturală.  Vă mulțumim tuturor!

Elena Moisa
Presedinte Art Respect

    Lasă un răspuns