Conferința Societății Civile din Țara Făgărașului
Fundația Comunitară Țara Făgărașului anunță organizarea primei ediții a Conferinței Societății Civile din Țara Făgărașului, eveniment care va avea loc duminică, 24 septembrie, în diferite spații din Făgăraș și împrejurimi. Conferința marchează 10 ani de la înființarea Fundației Comunitare Țara Făgărașului și este deschisă tuturor organizațiilor societății civile din regiune.
Iată programul evenimentului:
„Am ales să ne dăm întâlnire duminica, pentru că e un obicei vechi al făgărășenilor de a ieși duminica după-amiază la plimbare, pentru a se vedea cu prietenii, rudele, vecinii. Nu-i spunea așa atunci, dar era un soi de networking comunitar. Încercăm să-l repunem în scenă, dându-i noi înțelesuri și conectându-ne cu toți cei care ne-au fost parteneri de-a lungul anilor.” – spune Emilia Ciurchea, reprezentant Fundația Comunitară Țara Făgărașului.
„Înainte de toate, ne vom uita la CE NE LEAGĂ și vom povesti despre provocările acestor ani de pionierat în zona societății civile. Apoi, vom face vizite de lucru la organizații active din zonă, vom face planuri și bilanțuri și nu în ultimul rând vom strânge rândurile în jurul unei cine comunitare la care toate organizațiile din regiune sunt invitate.” – spune Ștefan Cibian, reprezentant Institutul de Cercetare Făgăraș.
Participarea la eveniment se face în baza completării unui formular electronic de înscriere, pe care îl găsiți aici.
Conferința societății civile din Țara Făgărașului este organizată în cadrul proiectului “Dezvoltarea capacității ONG-urilor din Țara Făgărașului” – proiect derulat de Fundația Comunitară Țara Făgărașului în parteneriat cu Institutul de Cercetare Făgăraș și Fundația Mihai și Maria Frățilă, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund Romania, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia, prin Granturile SEE 2014 – 2021.
Scopul proiectului este de a oferi ONG-urilor din Țara Făgărașului oportunități pentru creșterea capacității organizaționale. Primele etape au vizat maparea societății civile din regiune și crearea a două hub-uri (centre de resurse) care să deservească Țara Făgărașului pe termen lung. A urmat o sesiune de traininguri gratuite pentru ONG-urile din zonă pe mai multe teme de interes:
Cei care doresc să primească vești despre societatea civilă din Țara Făgărașului și despre activitățile din cadrul proiectului, sunt invitați să se aboneze la știrile despre proiect: https://forms.gle/mY4dkaK2p7HXmHN16
Proiectul se derulează în perioada octombrie 2021 – aprilie 2024.
Despre programul Active Citizens Fund Romania:
Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene.
Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm să accesați www.activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesați www.eeagrants.ro.
Sursa și imagine: comunicat remis La pas prin Brașov