CORBU: „Dezleganie”, turneu muzical dedicat lui Constantin Brâncuși

Ideea de a-i dedica un turneu lui Constantin Brâncuși a început în anul 2020 și s-a născut din tăcerea unei pietre pe care am contemplat-o atât de mult timp încât a început să emită sunete.

Un sunet necunoscut, interiorizat, profund, cu nuanțe de bocet, de zgomot, de revoltă, de bucurie pură. Acest sunet necunoscut ne-a trecut simultan prin toate stările imaginate și neimaginate.  Conceptul turneului are în spate pasiunea lui Constantin Brâncuși pentru vioară, protagonistul principal al proiectului fiind Sergiu Corbu Boldor – violinist. Turneul din anul 2020 a stat sub semnul conexiunii profunde dintre muzică și sculptură și a prins viață prin transpunerea în muzică a vorbelor lui Brâncuși: „Eu am făcut piatra să cânte pentru umanitate. Sculptura: Muzică în nemișcare. Muzica: sculptură în desfășurare.”

Proiectul muzical pe care îl propunem anul acesta se numește „Dezleganie” și este dedicat Sufletului. Legătura cu arta lui Constantin Brâncuși este sculptura „Începutul Lumii”: „Arta nu face decât să înceapă continuu.”

Dezlegania muzicală este o cădere, o lumină, o umbră, o poveste, un vis, o critică, o revoltă, o trecere de la starea de neființă la cea de ființă, o mișcare continuă a sufletului autentic aflat în starea de grație, o piatră sonoră care se desăvârșește cu fiecare element adăugat sau eliminat. Dezlegania este o legătură între tăcere și sunet, între sunetul ascuns și sunetul vizibil, între material și imaterial, între simplitatea complexă și complexitatea simplătății, între fiind-ul dat și fiind-ul donat, iar punctul comun îl găsesc în unitatea
contradictoriilor pe care o regăsesc și la Brâncuși și la Sergiu CORBU Boldor. E timpul să simți altfel.

Pe 13 februaire 2022 se va lansa albumul CORBU: Dezleganie la Centrul Cultural Reduta, de la 19.00.

Dezlegania poate fi ascultată la acest link:

Hei! Hei!
M-auzi? M-auzi? Heeei! Hei!
Mă auzi? Mă auzi? Ești aici? Ești aici?
Heeei! Ai auzit? Ai văzut? Ai simțit? Mă auzi? Mă auzi?

…da.
Ce-ți mai face sufletul?
Sufletul tău, ce mai face? E aici? E pe frecvență?
Sufletul tău! L-ai întrebat ce mai face? E bine, e cu toate în regulă?
Pentru că sufletul nu cere „au, mi-e foame, au, mi-e sete!”. Nu, nu, nu! El pur și simplu nu doare! El pur și simplu

Ce mai faci?
Nu ne-am văzut de mult, n-am povestit, nu ne-am privit de mult.
Ești bine? Te bucuri? (Ce-ți mai face sufletul?) Ce-ți mai face sufletul? (Sufletul tău!) E aici? Simte? E aici? (E pe frecvență?) E aici?

Uită-te-n sus! Uită-te-n sus! Uită-te-n sus!
Îi vezi? Îi vezi? Uită-te la ei cum… uită-te la ei!
Uite cum tac!
Hai! Hai! Hai, rupe blestemata aia de hârtie și mănânc-o! Și hai să mergem la ei! Hai să mergem la ei și să facem terapie cu ei! Cala e deja acolo.
Hai să mergem la ei, hai!

Muzica: Sergiu Corbu Boldor Masterizare: Marcel Floruț / postanalog studio. Evenimentul face parte din campania „De la Om la Om”, organizată de Teatrul Anonim Oradea, coordonat de Ciprian Ciciu. Artă vizuală & animație: Radu Luchian (www.raduluchian.art)

Înger păzitor al proiectului CORBU: Luiza Matilda Mitu

www.panacorbului.ro

Video: YouTube

Sursa si imagine: comunicat remis La pas prin Brasov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.