Cursul Agent de turism – ghid organizat de Camera de Comerț și Industrie Brașov

Cursul Agent de turism – ghid, organizat de Camera de Comerț și Industrie Brașov, oferă celor interesați posibilitatea de a se califica și apoi de a profesa în domeniul turismului într-o profesie ofertantă, flexibilă şi interesantă iar celor care au deja experienţă în acest domeniu, completarea cunoştinţelor şi abilităţilor precum și recunoaşterea legală a calificării lor.
Afacerile în turism din Brașov prosperă. Față de anul trecut, statistic se înregistrează o creștere de 22% în acest domeniu, cifră care reprezintă 2% din cifra de afaceri pe județul Brașov. Firme în domeniul turismului: 1645 cu 8156 de salariați.
Din punct de vedere al turismului, Brașovul ocupă locul al II-lea pe țară. Din 89 de stațiuni turistice (48 de interes național și 41 de interes local), județul Brașov deține 7 stațiuni (3 de interes național: Poiana Brașov, Predeal și Râșnov și 4 de interes local: Bran, Moieciu, Pârâul Rece și Timișul de Sus). Însă dezvoltarea turistică nu se limitează la locurile precizate. Șirnea, Fundata, Cheile Grădiștei și nu numai sunt zone care atrag un număr important de turiști. Din cele 48 de Centre de Informare Turistică din România, 5 își desfășoară activitatea în județul Brașov.
Dacă pe parcursul anului 2014 au fost înregistrați 865.689 de turiști (727.244 români și 138.445 străini) potrivit Direcţiei Judeţene de Statistică – Brașov, în decursul anului 2016 numărul celor care s-au cazat în județul Brașov a depășit 1.000.000.
Judeţul Braşov a ocupat în 2014 locul 1 ca număr de structuri de primire turistică dintre judeţele ţării. Numărul structurilor de cazare turistică este aproape dublu faţă de acum un deceniu. Braşovul îşi păstrează locul al II-lea privind numărul locurilor de cazare şi al sosirilor. Numărul turiştilor care s-au cazat în anul 2014 a crescut cu 3,4% faţă de anul 2013. Din cele 2562 de agenții de turism la nivel național, 106 își desfășoară activitatea în județul Brașov.
Date referitoare la acest curs
Durata: – 1080 ore, de trei ori pe săptămănă în intervalul orar 16.00 – 20.00. Condiţii de acces: studii medii.
Din tematica cursului:
- Prospectarea pieţei turistice;
- Conceperea şi promovarea pachetelor turistice;
- Rezervarea şi ticketingul;
- Relaţia dintre agentul de turism şi ghidul de turism;
- Tehnici eficiente de negociere în afaceri;
- Realizarea bazelor de date în activitatea de turism;
- Noţiuni esenţiale de comunicare într-o limbă străină.
Beneficii: Ghid de turism, agent de turism specializat, specialist outgoing şi incoming, corporate & events sunt doar câteva job-uri la care se poate accede după finalizarea cursului, iar abilităţile şi competenţele de comunicare, prezentare şi organizare pe care le dobândesc absolvenţii sunt valorizate în multe alte domenii bazate pe interacţiunea cu publicul, clienţii şi organizarea de activităţi în care sunt implicaţi turiștii.
Certificatul de absolvire este recunoscut de Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vărstnice şi Ministerul Educaţiei Naţionale.
Pentru informații suplimentare vă rugăm să vă adresați personalului din cadrul Camerei de Comerț și Industrie Brașov.
Credit foto: Dan STRAUTI
Video: YouTube