Cvartetul Filarmonicii brașovene “Gaudeamus Quartet” va susține un concert extraordinar
Joi, 23 noiembrie 2017, la sala Mare Patria iubitorii muzicii clasice, dar mai ales cei îndrăgostiți de Tango, se vor putea bucura de piese tradiționale, cunoscute și de mare sonoritate, în interpretarea, cvartetului Filarmonicii Brașov, „Gaudeamus Quartet”, alături de invitații argentinieni de renume, îndrăgiți de publicul brașovean: Analia Selis și Mariano Castro.
Acestora li se alătură în concert instrumentiștii Ionel Mocanu la percuție și Tamas Barabas la chitară bas.
„Activitatea concertistică a cvartetului „Gaudeamus Quartet” include apariții pe marile scene din țară și din străinătate. Profunzimea și sinceritatea muzicalității, empatia pe care membrii cvartetului o manifestă față de public îi fac să fie speciali. Au ales să facă muzică într-un mod prietenos și comunicativ. Cand ajungi la 30 de ani de activitate artistică, fiecare concert și recital e un prilej de sărbătoare,” ne-a precizat Alexandra Grancea, PR Filarmonica Brașov.
Prețul unui bilet pentru Concertul Extraordinar este de 40 Ron.
Biografie
Pentru Analia Selis, legaturile cu Romania au aparut in S.U.A. Acolo, unde s-a cunoscut cu apreciatul violoncelist roman Razvan Suma, motiv pentru care in anul 2003 s-a mutat in Romania.
In anul 2009 Analia a fost invitata pentru a doua oara sa cante in Piata Festivalului George Enescu, alaturi de chitaristul Julio Santillan (Argentina), violoncelistul Razvan Suma (Romania) si actrita Mihaela Teleoaca (Romania). Au urmat o serie de concerte impreuna si un album lansat in anul 2011 „Un instante”
In anul 2014 Analia se indreapta spre o alta cale muzicala ce-i aduce Argentina mai aproape – drumul tangoului. A debutat in arta tangoului in turneul national „Va place tango?” impreuna cu violoncelistul Razvan Suma si chitaristul argentinian Julio Santillan. Datorita succesului, turneul s-a bucurat de o a doua editie in anul 2015.
In anul 2015 a lansat impreuna cu Mariano Castro (membru a renumitei trupe de tango „Narcotango„) proiectul „Tango Simfonic”, tango aranjat pentru orchestra de camera, pian si voce, calatorind de atunci si pana in prezent prin toata tara in colaborare cu cele mai importante filarmonici.
Anul 2016 este un an extrem de important al carierei sale: devine membru ansamblului „ArgEnTango” alaturi de 4 mari muzicieni (Razvan Suma – violoncel, Rafael Butaru – vioara, Mariano Castro – pian si Omar Massa – bandoneon). Impreuna cu ArgEnTango Analia abordeaza un alt stil de a canta tango – Piazzolla. Tot in anul 2016 Analia debuta in cariera sa internationala fiind invitata in luna aprilie sa reprezinte Romania la ABU Radio Song Festival (Beijing, China) si in iulie sa cante in Argentina, in orasul sau natal, Tucuman.
Dealungul carierei sale, Analia a participat live și a înregistrat pentru cele mai importante posturi de radio și televiziune si a cantat in cele mai importante scene din Romania.
Născut la Buenos Aires, în 1975, Mariano José Castro începe studiul pianului şi al chitarei la vârsta de 9 ani. În 1993, intră la Conservatorul Muzical Melani din Buenos Aires unde studiază în paralel cele două instrumente. Se perfectionează sub îndrumarea unor nume precum: Vera Anosova (Rusia), Rubén Ferrero (Argentina), Norman Simmons (SUA), Nicolás Ledesma (Argentina).
În cariera sa de interpret, abordează diferite stiluri muzicale, cântând alături de formaţii de tango, jazz, rock, folclor şi muzică clasică, precum şi ca solist de pian şi chitară. Din anul 2008, face parte din grupul Narcotango, recunoscut la nivel mondial, care realizează o fuziune între tango, jazz şi muzică electronică.
Împreună cu Narcotango, a fost nominalizat de două ori la Latin Grammy Awards (2009 şi 2010) la categoria „Cel mai bun album de tango”.
Alaturi de Narcotango dar si ca solist de pian si chitara are la activ peste 25 de turnee internationale in Europa, Statele Unite, Canada si America Latina.
In cariera sa de compozitor si orchestrator, scrie aranjamente musicale si compune pentru mai multi artisti interpreti. De referinta este participarea sa ca si compozitor la ultimele doua albume ale Trupei Narcotango, unul dintre acestea, “Limanueva” fiind nominalizat la Premiile Latin Grammy in 2010, la categoria „Cel mai bun album de tango”.
In 2014, la un an dupa stabilirea sa in Romania, i se cere sa scrie aranjamentele pentru programul turneului “Duelul Viorilor”, cu participarea violonistilor Liviu Prunaru si Gabriel Croitoru. A ales sa scrie o versiune originala a Anotimpurilor de Piazzolla care a avut mare succes la publicul roman.
Imagini remise La pas prin Brasov