10 septembrie 2024

Contact us

,,De la Mozart, la Monti – 250 de ani în 90 de minute”

 ,,De la Mozart, la Monti –  250 de ani în 90 de minute”

Filarmonica Brașov invită publicul meloman, 2 aprilie 2019, de la ora  18.30, la Sala Patria la un Recital de excepție ce va fi oferit de Florin Ionescu – Galați (vioară), Ana – Maria Negrea (pian) și Iulian Hășfăleanu (contrabas).

În program se vor audia lucrări de: W. A. Mozart, L. van Beethoven, A. Corelli, J. Massenet, Fr. Kreisler, Fr. Schubert, S. Joplin, V. Monti.

Violonistul Florin Ionescu-Galați (foto) s-a născut la București în 1970 și a început studiul viorii la vîrsta de 4 ani, sub îndrumarea tatălui său, Ilarion Ionescu-Galaţi. Debutul oficial a avut loc la 10 ani alături de Orchestra Naţională Radio. Au urmat studiile la clasa prof. Ștefan Gheorghiu, la Universitatea Națională de Muzică din București.

Florin Ionescu-Galaţi este laureatul multor concursuri internaţionale, între ele numărându-se Concursul Internațional „George Enescu” și competiția „Tibor Varga” (Elveţia). Cariera internațională, începută în 1982, a însemnat apariții solistice și în ansambluri camerale la Graz, Saarbrücken, Marsilia, München, Genova, Atena, Istanbul, Ankara, Izmir, Chișinău, între altele.

Iulian Gabriel Hășfăleanu este absolvent a Liceului de Muzică „T. Ciortea” din Brașov (1991-1995), la clasa de contrabas a profesorului V. Constantinide. Între anii 1995-2000 a fost student în cadrul Facultății de Muzică din Brasov, la clasa prof. Pop Nicolae.

Începând din anul 1999, Iulian Gabriel Hășfăleanu, este angajat la Filarmonica Brașov în cadrul orchestrei simfonice pe postul de artist instrumentist – contrabas. În paralel, mai are afinități artistice cu diverse orchestre de cameră, cât și participări în cadrul turneelor și festivalurilor organizate de Filarmonica Brașov, concerte estivale și educative.

Pianista Ana-Maria Negrea s-a născut în urma cu 25 de ani în Moeciu de Jos şi a studiat la Liceul de Muzică din Braşov, la clasa cunoscutei şi preţuitei profesoare Corina Ibanescu, cu care a lucrat apoi şi la Facultatea de Muzică a Universităţii de Muzică din Braşov, dând şi examenul de master. Este o foarte bună interpretă de muzică de cameră, dedicându-se artei speciale de a acompania voci şi instrumente în egală măsură. În repertoriul pianistei se regăsesc lucrări de D. Scarlatti, A. Soler, J.S. Bach, F. Haendel, G .Ph. Tellemann, J. Haydn, W.A. Mozart, L. van Beethoven, F. Schubert, F. Chopin, F. Liszt.

Biletele se găsesc la Sala Patria, din B-dul 15 Noiembrie, nr. 50 A, dar și on-line, pe www.bilet.ro. Costul unui bilet este de 20 Ron.

Program casierie: Luni-Miercuri:12-15. Marți – Joi: 16 – 18.

Sursa si imagine: comunicat remis La pas prin Brasov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.