3 decembrie 2023

Contact us

Expoziția „Costumele Junilor și hainele românești din Șchei și Brașovechi”

 Expoziția „Costumele Junilor și hainele românești din Șchei și Brașovechi”

Expoziția „Costumele Junilor și hainele românești din Șchei și Brașovechi” se deschide la Muzeul Civlizației Urbane a Brașovului.

Cu ocazia Sărbătorilor Pascale și a Sărbătorilor Junilor din Brașov, patrimoniul cultural al comunității românești din Șcheii Brașovului și Brașovechi se dezvăluie publicului în cadrul expoziției ”Costumele Junilor și hainele românești din Șchei și Brașovechi”, organizată la Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului din Piața Sfatului nr. 15.

Vernisajul expoziției va avea loc miercuri, 27 aprilie 2022, ora 17:00, iar expoziția va putea fi vizionată în lunile aprilie-mai 2022 la Muzeul Civilizației Urbane al Brașovului.

Brașovenii și turiștii sunt invitați să descopere o parte însemnată a moștenirii culturale brașovene: hainele românești și portul național al Junilor și locuitorilor din Șchei și Brașovechi. În cadrul expoziției temporare sunt prezentate costume de sărbătoare purtate de Juni, de femeile din Șchei și Brașovechi, precum și recuzita ritualică utilizată în cadrul obiceiurilor și evenimentelor Junilor.

Program Muzeul Civlizației Urbane a Brașovului: de miercuri până duminică, de la 9.00 la 17.00.

Sursa și imagine: comunicat remis La pas prin Brașov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.