Expoziție: 12 fotografi de arhitectură din România

După București și Cluj-Napoca, proiectul itinerant FAR | 12 Fotografi de arhitectură din România organizat de igloo călătorește la Brașov. Expoziția se desfășoară cu sprijinul Ordinului Arhitecților din România, în perioada 23 iunie – 1 iulie, la Centrul Multicultural al Universității Transilvania din Brașov.

Proiectul FAR surprinde creația a 12 fotografi de la noi și viziunea lor asupra arhitecturii și spațiului construit, propunând o incursiune generoasă în fotografia arhitecturală, un domeniu emergent în peisajul cultural românesc. Nu întâmplător, majoritatea fotografilor selectați sunt și arhitecți: Alexandru Crișan, Cosmin Dragomir, Vlad Eftenie, Laurian Ghinițoiu, Dacian Groza, Radu Malașincu, Andrei Mărgulescu, Ovidiu Micșa, Vlad Pătru, Ștefan Tuchilă, Arthur Țințu și Șerban Bonciocat.

Vernisajul va avea loc miercuri, 23 iunie, la ora 18:00, avându-i ca invitați pe: arh. Răzvan Dracea, președinte Filiala Teritorială OAR Braşov-Covasna-Harghita, Tatian Diaconu, CEO Nhood România, prof. dr. arh. Françoise Pamfil și arh. Adrian Ciocăzanu, director executiv și co-fondator igloo media.

Din programul FAR fac parte și 2 conferințe tematice:

  • Vineri, 25 iunie, ora 18:30: Vlad Pătru, arhitect și fotograf, susține conferința „Imagine (RO) – Imagine (EN). Cât vedem din arhitectură?”
  • Miercuri, 30 iunie, ora 18:30: Andrei Mărgulescu, asist. dr. arh. la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, va susține conferința „Certitudini, dileme și imagini”

Programul de vizitare a expoziției: marți-duminică: 12:00-18:00

O parte din fotografiile semnate de autorii de mai sus, dar și de alte nume cunoscute în domeniu, se pot regăsi și în paginile revistei igloo, la rubrica „Arhitectura în Obiectiv”, care dezvăluie și analizează activitatea și viziunea arhitecților-fotografi din România.

Expoziția readuce în atenția publicului și albumul FAR. 12 Fotografi de Arhitectură din România, apărut în 2018 în colecția igloobooks și care cuprinde un decupaj relevant din creația fotografilor amintiți, precum și interviuri ce întregesc profilul inconfundabil al fiecărui fotograf în parte. Albumul conține texte teoretice semnate de Augustin Ioan, Iosif Király și Dorin Ștefan, iar prefața îi aparține lui Françoise Pamfil.

Expoziția itinerantă FAR se articulează sub semnul deschiderii și se adresează în aceeași măsură publicului specialist (arhitecți, fotografi, profesori, cercetători, studenți, designeri și alți actanți din domeniile creative, artistice și tehnice) și audienței generale de toate vârstele.

Proiect susținut de Ordinul Arhitecților din România din Timbrul de arhitectură.

______________

Vizitarea spațiului expozițional se va face cu respectarea normelor sanitare în vigoare, conform indicațiilor organizatorilor. Purtarea măștii de protecție este obligatorie pe durata vizitei cât și în cadrul evenimentelor. Este obligatorie respectarea distanței minime de 1,5 m între persoanele care nu fac parte din același grup.

Sursa si imagine: comunicat remis La pas prin Brasov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.