Expoziție din expoziție, “Moon Impact: The Aftermath”

Muzeul de Artă Brașov, instituţie publică de cultură de interes judeţean, ce funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Braşov, în colaborare cu Galeria Ora0 și AFI Brașov anunță expoziția “Moon Impact: The Aftermath”. Aceasta se desfășoară în perioada 1-21 noiembrie 2021, la AFI Brașov pe B-dul. 15 noiembrie nr. 78 la etajul 1 al complexului, deasupra intrării principale, în zona intitulată Podul Artiștilor.

Proiectul a fost inspirat din expoziția temporară “Moon Impact. O poveste geologică”, curator Răzvan Caracaș, găzduită de Muzeul de Artă Brașov în perioada 19 martie – 12 iunie 2021. Așa cum îi spune și numele, proiectul reprezintă o urmare naturală a unui eveniment care s-a bucurat de succes în rândul publicului, tema geologică fiind punctul de plecare pentru creații artistice.

Formată din două părți, tabără de creație cu Open Call (lunile mai-iunie 2021) și expoziție colectivă, acțiunea culturală a oferit șansa artiștilor locali să creeze opere de artă în sălile de expunere ale muzeului. În prezența publicului vizitator, artiștii au ales o sursă de inspirație de natură geologică și au transformat-o în artă vizuală. De la formarea sistemului nostru solar, la separarea Lunii de Terra, etapele de formare a rocilor și mineralelor și până în era Antropocenului, artiștii au explorat întreaga evoluție cronologică.

Cele 21 de lucrări din expoziție au fost create de un număr total de 15 artiști: Bianca BIDEAC, Laura CORNEA, Diana CRISTEA, DENA, Anita FRÂNCU, Ana-Maria GĂLEȚEANU, Mihnea Gabriel LĂPĂDAT, Flaminia LUCA, Oana OBACU, Mădălina SOARE, Ahes-Andrei STĂNESCU, Getty TATOMIR, Mihail TOMULESCU, Irina TORICA, Carmen-Fella ȚANU.

Mulțumiri Ioanei Aldea, arhitect, pentru sprijinul acordat în realizarea acestei expoziții. Mulțumiri speciale și voluntarilor care au contribuit la organizarea și panotarea expoziției: Alexia Baștea, Ana-Maria Gălețeanu, Laura Cornea, Alexia Andreescu, Diana Cristea, Beti Piscureanu, Cătălin Piscureanu.

Expoziția a fost realizată cu fonduri obținute în urma licitației de artă organizată în luna august de Muzeul de Artă Brașov în colaborare cu Galeria Ora0. În cadrul acestui eveniment, artiști locali au donat un procent între 50-100% din fondurile obținute în vânzarea tablourilor proprii, cu scopul susținerii activității Muzeului de Artă Brașov.

Expoziția poate fi vizitată de luni până duminică, între orele 10 – 21. Publicul va avea ocazia să cunoască o parte dintre artiștii expozanți în fiecare duminică pe parcursul expoziției. Accesul în locație se face pe baza certificatului verde.

Link: [Eveniment Facebook] https://fb.me/e/NkCmEUJX

Sursa si imagini (credit foto neprecizat): comunicat remis La pas prin Brasov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.