Fundația Comunitară Țara Făgărașului lansează Fondul de Burse pentru Excelență pentru elevele din Țara Făgărașului în parteneriat cu GRASP Milano

Fundația Comunitară Țara Făgărașului știe că progresul unei comunități este asigurat de educație și implicare prin acțiuni cu impact care să genereze motivație, încredere, sprijin și inspirație pentru tineri. Așadar, aceasta își propune ca, începând cu anul 2021, să acorde anual cel puțin două burse pentru recunoașterea rezultatelor foarte bune la învățătură ale elevilor din liceele din Țara Făgărașului.

La lansarea acestei prime ediții îi au ca parteneri și susținători pe membrii comunității GRASP Milano – Global Romanian Society of Young Professionals, care vor mobiliza resurse din comunitatea lor în perioada 15 decembrie 2020 – 15 februarie 2021 în vederea obținerii de fonduri pentru a premia două eleve cu rezultate academice deosebite din domeniul tehnic/real/STEAM și care vor să urmeze o carieră profesională într-unul din aceste domenii.

Sunt eligibili tinerele care studiază la unitățile de învățământ din orașele aflate pe raza Țării Făgărașului (Făgăraș, Hoghiz, Rupea, Victoria, Zărnești). Se vor lua în considerare doar aplicațiile venite în intervalul 15 noiembrie – 5 decembrie 2020 din partea elevelor înscrise în clasele IX-XII pentru anul școlar 2020-2021.

Condiții de obținere a bursei sunt: rezultate deosebite obținute la materiile relevante domeniului de profesie ales, media generală pe anul școlar anterior (media la Evaluarea Națională pentru cei înmatriculați în clasa a IX-a) să fie mai mare de 8.50, aplicantul să fie implicat în activități școlare și extrașcolare dovedite prin documente. Statutul socio-economic precar va constitui un factor în plus în alegerea candidaților.

Bursele se atribuie prin selecţie direct de către donatorii participanţi la Fondul de Burse pentru Excelență, în cazul de față reprezentanți ai comunității GRASP Milano împreună cu un membru al Consiliului Director al FCTF. Valoarea bursei va fi stabilită la finalul campaniei de mobilizare de fonduri inițiată de GRASP Milano și se va acorda într-o singură tranșă la finalul lunii februarie.

Mai multe detalii despre criteriile, modalitatea de înscriere, etapele și procesul de de selecție se găsesc în Ghidul de finanțare disponibil pe pagina web dedicată Fondului de Burse pentru excelență.

Fundația Comunitară Ţara Făgăraşului este o organizație nonguvernamentală, apolitică și nonprofit, cu sediul în Făgăraş. Misiunea noastră este de a inspira şi susţine iniţiative locale, de a mobiliza resurse şi de aduce împreună oameni şi organizaţii care să aibă dorinţa şi capacitatea să contribuie pe termen lung la dezvoltarea de comunităţi generoase, responsabile, solidare şi încrezătoare în propriul lor viitor.

Facem posibil acest lucru prin încurajarea spiritului filantropic și de responsabilitate socială al organizaţiilor nonguvernamentale, companiilor și persoanelor fizice/grupurilor de iniţiativă, cu scopul de a acoperi nevoile mereu în schimbare ale comunității.
Fundația Comunitară Ţara Făgăraşului face parte din programul național de “Fundații Comunitare”, inițiat de Asociația pentru Relații Comunitare, în parteneriat cu Fundația Pentru Parteneriat, cu sprijinul financiar al Charles Stewart Mott Foundation și Romanian-American Foundation.

GRASP – Global Romanian Society of Young Professionals, fondată în 2008, este o organizație internațională non-profit și apolitică, ce își propune să contribuie în mod constant și să adauge valoare comunităților de profesioniști români din întreaga lume. Studenții și profesioniștii români ce se implică și colaborează în proiectele dezvoltate de către echipele GRASP din diverse țări ale lumii doresc să contribuie la modernizarea și dezvoltarea României.

GRASP Milano a fost înființată în luna mai 2019 cu scopul de a crea o rețea de profesioniști și studenți români din zona Lombardia (Italia) care să participe la evenimente prin intermediul cărora să împărtășească și să își dezvolte abilitățile personale și profesionale. Pe lângă evenimentele lunare care cuprind atât o parte de socializare cât și un training sau un seminar pe diverse teme de interes pentru comunitatea de studenți și profesioniști, membrii GRASP au oportunitatea de a dezvolta diverse proiecte prin care să contribuie la dezvoltarea generațiilor de tineri din Italia și România.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.