Votează „Destinația Anului 2023”

A început votul în Competiția Destinația Anului 2023, un eveniment organizat de Clubul Destinația Anului cu misiunea de a susține destinațiile turistice din România în efortul lor de afirmare ca branduri puternice în industria turistică.

În urma nominalizărilor primite din partea publicului, peste 100 de destinații turistice din România s-au înscris formal în Clubul Destinația Anului, iar 60 dintre acestea au trecut de faza preliminară, fiind nominalizate pentru titlul de Destinația Anului. Prima TV prezintă Destinația anului în vara lui 2023. Astfel, destinațiile câștigătoare vor fi prezentate în cadrul a 10 emisiuni dedicate proiectului. Vedetele Prima TV, Livia Graur, Daniel Osmanovici, Andreea Berecleanu, Irina Gologan, Marina Nițoiu, fac parte din juriul care va vota destinațiile câștigătoare.

Până pe 7 Aprilie 2023, orice român poate vota pe platforma destinatiaanului.ro. Votul său va conta pentru o treime din scorul total, alături de o treime obținută prin votul unui juriu format din peste 100 de experți și lideri de opinie, și de opinia publică națională reprezentată în premieră prin rezultatele Cercetării Sociologice Destinația Anului.

Anul acesta, nominalizările acoperă nouă categorii de destinații turistice, printre care și cea a Parcurilor de distracție și aventură, acolo unde candidează și Dino Parc Râșnov. Cei care doresc să voteze parcul cu dinozauri din Râșnov, trebuie să știe că este nevoie de minim 3 voturi, la trei categorii diferite, pentru ca acestea să fie validate.

Principalele motive pentru care Dino Parc Râșnov poate atrage voturile românilor:

  • este cel mai mare parc cu dinozauri din România, dar și din S-E Europei, cu peste 120 de exemplare realizate în mărime naturală;
  • parcul tematic de la Râșnov este cunoscut drept o bornă turistică și educativă, reușind să atragă anual peste 450.000 de turiști în zona Râșnov și contribuind la promovarea turistică;
  • este un adevărat muzeu în aer liber, toate exponatele și expozițiile din parc fiind atestate științific și realizate în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa, Universitatea București, Institutul Geologic Român, Muzeul Național Secuiesc, Muzeul Județean de Istorie Brașov și parteneri privați autohtoni și internaționali;
  • a reconstituit în premieră cel mai mare animal zburător din lume, descoperit pe teritoriul României, Hatzegopteryx thambema.

Într-un comunicat emis recent, Dino Parc a anunțat că oferă acces gratuit elevilor din țară care vin în vizită în cadrul programelor educaționale Săptămâna Școala Altfel și Săptămâna Verde.

Competiția Destinația Anului se află la a treia ediție și are ca obiectiv susținerea destinațiior turistice din România ca branduri puternice în industria turistică.

66 de destinații turistice din România s-au înscris anul acesta pentru titlul de Destinația Anului, în cele 9 categorii de concurs, iar una singură va ieși câștigătoare în fiecare categorie.

În competiție mai sunt înscrise: Țara Făgărașului (în categoria Tărâmuri cu istorie și tradiție), comuna Vama Buzăului (în categoria stațiuni turistice), Castelul Bran (categoria Atracții cultural-educative), Teleferic Grand Hotel (categoria Resort-uri), Casa de sub munte – se află în cel mai mic cătun din Țara Făgărașului, Sumerna (în categoria Boutique),  Gastro local Alina Tonie și Gastro local Delia Gal – Comuna Vama Buzăului, Casa Terra – Țara Făgărașului, Maridor – Tohanu Nou (în categoria destinații gastornomice), Colinele Transilvaniei  (în categoria comori naturale)   precum și municipiul Brașov (categoria Orașe care inspiră).

În 2023, nominalizările acoperă nouă categorii de destinații turistice:

“Orașe care inspiră”: Brașov, Constanța, Iași, Oradea, Râmnicu Vâlcea, Timișoara sunt destinațiile nominalizate.
“Tărâmuri cu istorie și tradiție”: Tărâmul Sfinților Botoșani, Ținutul Mănăstirilor din Bucovina, Țara Făgărașului.
Comori naturale (categorie prezentată de Asociația de Ecoturism din România): Pădurea Craiului Munții Apuseni, Geoparcul Carpaterra, Țara Dornelor, Țara Hațegului, Eco Maramureș, Ținutul Zimbrului Neamț, Colinele Transilvaniei, Băile Tușnad.
Stațiuni turistice: Mamaia, Ocnele Mari, Polovragi, Rodna, Săcuieu, Vama Buzăului, Călimanești.
Parcuri de distracție și aventură: Brizo, Dino Parc Râșnov, Dinosaur World Transylvania, Paradis Land Neptun, Zaga Zaga.
Atracții cultural-educative (categorie prezentată de BCR): Muzeul Astra Sibiu, Castelul Bran, Live Music Summer Camp Brezoi, Muzeul Maramureșului, Museum of Romanian Records, Cetatea Oradea, Cetatea de Scaun a Sucevei.
Resort-uri: Alma Health & Spa Retreat, Bacolux Koralio, Dana Resort, Green Village Resort, Teleferic Grand Hotel.
Boutique (categorie prezentată de EpicVisit.com): Akasha Wellness Retreat, Conacul Archia, Atra Doftana, Castle Hotel Daniel, Conacul lui Maldăr, Pleiada Boutique Hotel, Casa de Sub Munte, Hotel Royal, Hadar Chalet.
Experiențe Gastronomice (categorie prezentată de Asociația Gastro Local): Casa Terra, Punct Gastronomic Local Bilbor, Gastro Local Alina Tonie, Gastro Local Delia Gal, Restaurant Kibuț, Valea Verde Retreat, Maridor, Gastro Local Mihaela Bulboacă.

VIA: https://www.destinatiaanului.ro/a-inceput-votul-in-competitia-destinatia-anului-2023/

Tururi ghidate gratuite la Muzeul de Artă Brașov în ultima miercuri din lună

Începând cu luna martie, Muzeul de Artă Brașov oferă tururi ghidate gratuite în ultima zi de miercuri din fiecare lună. Primul eveniment de acest fel va avea loc miercuri, 29 martie 2023, începând cu ora 17.00, iar cel care va inaugura noua tradiție este dr. Radu Popica, istoric de artă.

Turul ghidat lunar, având durata de 1 oră, va fi susținut de către specialiști ai Muzeului de Artă Brașov în Galeria Națională, expoziția de bază aflată la etajul 1 al clădirii. Intrarea va fi liberă în limita a 30 persoane, în ordinea sosirii, fără programare prealabilă.

Participanții vor avea ocazia să îi cunoască mai bine pe maeștrii artei românești și brașovene într-o adevărată incursiune în patrimoniul cultural. Picturile și sculpturile vor fi prezentate în contextul în care au fost create, iar întrebările participanților își vor găsi răspunsurile prin specialiștii muzeului.

Colecția Muzeului de Artă Brașov cuprinde, printre multe altele, picturi semnate de Nicolae Grigorescu, Theodor Aman, Ștefan Luchian, Mișu Popp, Elena Popea, Hans Matthis-Teutsch.

Sumar: Începând cu luna martie, Muzeul de Artă Brașov oferă tururi ghidate gratuite în ultima zi de miercuri din fiecare lună.

Titlu:  „Tur ghidat gratuit în Galeria Națională”

Locul desfășurării: Muzeul de Artă Brașov, B-dul Eroilor 21

Eveniment: Miercuri, 29 martie 2023, ora 17.00.

Sursa si imagine: comunicat remis La pas prin Brasov

Expoziția ,,Regina Maria, ambasador irezistibil al istoriei și artei populare românești” la Muzeul Național de Istorie a Moldovei

Expoziția proiectului ,,Regina Maria, ambasador irezistibil al istoriei și artei populare românești” este un demers cultural care își propune să promoveze frumusețea și bogăția tradițiilor și artei populare românești, plecând de la mândria și pasiunea cu care Regina Maria a promovat aceste valori culturale autentice atât prin activitatea sa politică, cât și prin opera culturală.

Discursul expozițional realizat de istoricul Nicolae Pepene este axat pe imagini de arhivă cu principesa moștenitoare / regina Maria a României în costum popular, fotografiată în reședințele sale de la Bicaz, Bran, Cotroceni sau Peleș. Sunt prezentate imagini din perioada 1893 – 1936, însoțite de texte explicative și citate din opera suveranei. Expoziția mai cuprinde și o selecție de imagini din ilustrația cărților pentru copii scrise de Regina Maria, lucrări care abundă în desene inspirate din imaginea costumelor tradiționale românești și a obiectelor împodobite cu motive populare.

Expoziția ,,Regina Maria, ambasador irezistibil al istoriei și artei populare românești” a fost lansată în anul 2018, cu ocazia sărbătoririi Centenarului României Mari, fiind prezentată  la Muzeul Național Cotroceni și, sub formă outdoor, în Piața Unirii din Oradea, în Piața Unirii din Râșnov, Piața Sfatului din Brașov și la Muzeul Național Bran. Apoi, expoziția a fost prezentată la Iași, în zona pietonală a Bulevardului Ștefan cel Mare și Sfânt, și la Timișoara, în Iulius Mall, în anul 2019, și la Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, în anul 2020.

La nivel internațional, expoziția ,,Regina Maria, ambasador irezistibil al istorie și artei populare românești” a fost prezentată la Washington DC, la United States Institute of Peace, în cadrul Alianţa Gala Awards 2018; la Bruxelles, în sediul principal al Consiliului UE și al Secretariatului General al Consiliului Europei (clădirea ,,Justus Lipsius”), cu ocazia evenimentului „Ziua porților deschise” la instituțiile europene din Bruxelles, în 2019; la Paris, în sediul Ambasadei României din Franța, în cadrul Festivalului ,,Din dragoste pentru frumos”, organizat de Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Occidentale şi Meridionale, pe 13 octombrie 2019 (la eveniment au participat MS Margareta, Custodele Coroanei României, și Principele Radu al României).

De asemenea, expoziția a mai fost itinerată în Irlanda, la Dublin, în Canada, la Montreal și Quebec, în 2018; în Statele Unite ale Americii, la Philadelphia, Chicago și St. Paul (Minnesota), în 2019 și la Maryhill Museum of Art, în 2020.

Expoziția ,,Regina Maria, ambasador irezistibil al istoriei și artei populare românești” este realizată de Muzeul Județean de Istorie Brașov, împreună cu Asociația Forums, și este itinerată în Republica Moldova cu sprijinul Muzeului Național de Istorie a Moldovei, al Asociației Tinerilor Basarabeni și al Consiliului Județean Brașov. Prezentarea la Chișinău a expoziției dedicate Reginei României Mari este prilejuită de sărbătorirea a 105 ani de la Unirea Basarabiei cu România în 1918, fiind o activitate culturală inițiată de Asociația Tinerilor Basarabeni.

Expoziția va putea fi vizitată la Muzeul Național de Istorie a Moldovei, în perioada 23 martie – 30 aprilie 2023.

Sursa si imagini: comunicat remis La pas prin Brasov

Orchestra Filarmonicii Brașov cântă joi alături de un … actor

Pe 23 martie, filarmonica brașoveană invită iubitorii de artă din oraș la un nou eveniment special. După succesul concertului cu Răzvan Popovici și Christoph Wyneken de săptămâna trecută, joia aceasta brașovenii sunt așteptați să asculte piese de Lyadov, Rachmaninov și Prokofiev.

Concertul va fi condus de către dirijorul Filarmonicii Brașov, Cristian Oroșanu, iar invitații evenimentului vor fi pianistul Vyacheslav Gryaznov și Florin Coșuleț.

Vyacheslav Gryaznov este pianist concertist și aranjor, autor a peste 40 de aranjamente de concert. Și-a câștigat reputația de a fi unul dintre cei mai remarcabili tineri aranjori care lucrează în prezent. În 2014, Gryaznov a semnat un contract de editare cu Schott Music, fiind cel mai tânăr rus din istoria acesteia care a făcut acest lucru.

La cea mai recentă înregistrare a sa din 2021, Western Transcriptions, la casa de discuri Master Performers, se alătură un album de Transcripții rusești la casa de discuri Steinway & Sons, lansat în 2018 ca parte a premiului 1 la New York Concert Artists Worldwide Audition (2016). Noul album este disponibil în întreaga lume pe toate platformele principale de streaming.

Vyacheslav Gryaznov este laureat al unor concursuri internaționale în Italia, Ucraina, Danemarca, Georgia, Japonia și Rusia (inclusiv șase premii I și Marele Premiu) și un invitat frecvent la festivaluri internaționale. Pianistul a efectuat turnee în numeroase țări din Europa, CSI, Africa, Japonia, Statele Unite și în întreage Rusie. Joi seară va interpreta Concertul pentru pian și orchestră Nr. 4 în sol minor de Serghei Rachmaninov, o piesă rară în repertoriul instituțiilor de muzică din țara noastră.

Al doilea invitat al concertului de joi este Florin Coșuleț, un cunoscut actor, autor și regizor sibian. Acesta va recita textul scris de Serghei Prokofiev pentru basmul simfonic Petrică și lupul. Această compoziție este de obicei interpretată la concertele pentru copii ale Filarmonicii Brașov și ale filarmonicilor din întreaga lume, dar joia aceasta va fi interpretată pentru un public mai matur.

Programul complet al concertului este:

Lyadov- Kikimora
S. Rachmaninov – Concertul pentru pian și orchestră Nr. 4 în sol minor, op. 40
S. Prokofiev – Povestea simfonică pentru copii Petrică și Lupul, op. 67
S. Prokofiev – Simfonia nr. 1 in Re major, op. 25 (Simfonia Clasica)

Biletele pentru eveniment se găsesc la casieria Filarmonicii Brașov sau online pe bilet.ro.

Sursa si imagine: comunicat remis La pas prin Brasov

RoxAna Maria Cornea: „Farmecul orașelor plictisitoare” – Ziua Internațională a Poeziei

Farmecul orașelor plictisitoare

de RoxAna Maria Cornea 

Purtam încălțăminte incomodă,
Dar nu m-am plâns
Am mers desculță…
Părul lui mirosea a șampon ieftin,
De hostel,
Iar lumina era tare, ca diamentele,
Poate chiar… de 1000 de ori mai strălucitoare.

Ne-am ținut de mână
și m-a întrebat:
Dacă mă sperii,
și ce e de făcut în orașul acesta
la ora 3 după-amiaza?
I-am zis: poate doar să
respiri mirosul acelor de pin
și să te bucuri de bunătatea iaurtului.
mi-a zis că-i place când e frig vara,
urmele lăsate de costumul de baie și
petele din colțul ochilor,
când te holbezi, prea mult, la soare.
Era prima zi de vacanță,
Și vara… de abia începuse.

Marți, 21 martie, de Ziua Internațională a Poeziei, la Muzeul Memorial Casa „Ștefan Baciuˮ, secția de literatură a Muzeului „Casa Mureșenilorˮ din Brașov, din strada Dr. Ghe. Baiulescu nr. 9, a avut loc, evenimentul intitulat „Arhitectura poeziei”, susținut de elevii Liceului „Andrei Mureșanu” Brașov.

Eveniment moderat de RoxAna Maria Cornea, muzeograf acreditat în literatură și comunicare Muzeul Casa Memorială ” Ștefan Baciu” Brașov.

La eveniment a participat și Cristian Vlad Drîmbă, arhitect de profesie. Inspirat de versuri, de oameni a compus pentru fiecare poezie prezentată o melodie. Pe timpul evenimentului Cristian Vlad Drîmbă a folosit instrumente cu coarde, de percutie, sau de suflat. „Farmecul orașelor plictisitoare”, autor RoxAna Maria Cornea. #lapasprinbrasov

Video: YouTube

Poezie publicată în premieră pe pagina La pas prin Brașov.

„Anotimpurile” lui Vivaldi și Piazzolla, în pași de dans, la Opera Brașov!

Miercuri, 22 martie 2023, de la orele 10.00 și 12.00, în Sala Operei, îi așteptăm pe cei mici să urmărească spectacolul dedicat lor, „Cocoșelul neascultător” de Ion Lucian. Copiii vor avea ocazia să ia parte la aventurile animalelor din pădure și să tragă învățămintele cuvenite, toate transpuse, cu multă voioșie, pe muzică.

În distribuție: Cocoșelul – Andromeda Nemeș, Pisica – Anca Panait, Ursul – Ștefan Schuller, Vulpea – Cristina Roșu, Corbul – Florin Grama (debut), Codiță – Alina Ichim, Urechiușe – Mihaela Marele. Regia artistică este semnată de Constantin Ungureanu. Asistent regie: Lăcrămioara Schuller. Asistent mișcare scenică: Ramona Mezei. Regie scenă: Iulian Sandu.

Spectacolul este organizat în colaborare cu instituțiile de învățământ din județul Brașov.

  • Spectacolul durează o oră și nu are pauză. 

Pentru acest eveniment, nu mai sunt bilete disponibile!

Tot miercuri, 22 martie 2023, de la ora 17.00, la Muzeul „Casa Mureșenilor”, vă invităm la „Recitalul de la ora cinci”, susținut de artiștii Operei Brașov: Maria Catrina – soprană, Corina Klein – soprană, Valentina Mărgăraș – soprană, Silvia Micu – soprană, Cristina Radu – soprană, Sonia Hazarian – mezzosoprană, Liviu Iftene – tenor, Valentin Marele – bariton. La pian îi va acompania Lioara Popa. Prezentarea evenimentului îi aparține Simonei Manole.

Recitalul va cuprinde, de această dată, piese din creația românească și universală, cu caracter religios, dat fiind că ne aflăm în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale: „Născătoare de Dumnezeu” și „Priceasnă” de Nicolae Bretan, „Poem pentru Madona de la Neamț” de Liana Alexandra, „Pie Jesu” de Ludwig van Beethoven, „Ave Maria” de J. S. Bach/Ch. Gounod, „Panis Angelicus” de Cesar Franck, dar și fragmente din lucrări vocal-simfonice: „Messiah” de Georg Friedrich Händel sau „La Grande Messe” de Gilles Vigneault.

  • Recitalul durează o oră și nu are pauză. 

Preț bilete: 6 lei – adulți, 4 lei – pensionari și 1,5 lei – elevi, studenți. Acestea se pot achiziționa de la sediul Muzeului „Casa Mureșenilor” (Piața Sfatului nr. 25), înainte de începerea evenimentului.

Vineri, 24 martie 2023, de la ora 12.00, în Sala Operei Brașov, vă așteptăm la repetiția generală cu public a spectacolului de balet „Anotimpurile, pe muzică de Antonio Vivaldi și Astor Piazzolla.

Preț bilet: 20 lei 

Vineri, 24 martie 2023, de la ora 18.30, în Foaierul Operei Brașov, vă invităm la recitalul vocal-instrumental „Classic Meets Musical”, susținut de studenții Facultății de Muzică de la Universitatea „Transilvania” Brașov, de la clasa prof. asoc. drd. Anda Olimpia Pop. Interpretează: Maria Pană, Elisa Gheorghe, Andreea Șchiopu, Ștefania Necula, Ioana Lucia Berechet, Alis Nistor, Patrick Anton. La pian vor fi acompaniați de prof. asoc. Sena Ducariu și prof. asoc.drd. Ana Maria Negrea. Prezintă: Anda Pop.

Recitalul din  seara de 24 martie, din Foaierul Operei,  readuce  în fața publicului vocile tinerei generații din cadrul studioului condus de soprana Anda  Olimpia Pop la Facultatea  de Muzică din cadrul Universității „Transilvania”. „Classic Meets Musical” este o călătorie muzicală care începe luminos și vesel în patria lui W.A. Mozart, traversează  continentul european  prin șlagărele romantice  ale secolului XIX și se încheie în Viena secolului XX, în acordurile musicalului „Sunetul muzicii” scris de  Richard Rodgers și Oscar Hammerstein.

„Recitalul este o provocare pe care am lansat-o la începutul acestui an. Cred că a parcurge cât mai multe genuri muzicale dezvoltă muzicalitatea și versatilitatea vocal-interpretativă a tinerilor ce aspiră spre succes”, afirmă prof. asoc. drd. Anda Olimpia Pop, totodată, solistă a Operei Brașov.

  • Recitalul durează o oră și nu are pauză.

Preț bilet: 30 lei 

Sâmbătă, 25 martie 2023, de la ora 18.30, în Sala Operei Brașov, este programat spectacolul de balet „Anotimpurile”, pe muzică de Antonio Vivaldi și Astor Piazzolla.

Spectacolul îmbină, în mod armonios, baletul clasic și pe cel neoclasic, având inserții de tango argentinian, un plus de originalitate și atractivitate în desfășurarea sezoanelor. Muzica celor doi compozitori, Vivaldi și Piazzolla, se va succeda alternativ, începând cu „Primăvara” italiană și încheindu-se cu „Primăvara” argentiniană, pentru a face un cerc al vieții și al ciclurilor naturii.

Fiecare anotimp este redat printr-o culoare specifică, scenografa Rodica Garștea imaginând primăvara „îmbracată” în nuanțe de verde, vara în corai, toamna în ruginiu, iar iarna în clasicul alb. Ținând cont de faptul că este un balet alb și având la dispoziție o scenă mică cum este cea a Operei Brașov, s-au folosit foarte puține elemente de recuzită, decorul fiind minimalist, însă se face apel la tehnologie prin proiecțiile video care vor rula pe parcursul spectacolului.

Invitați speciali în acest spectacol sunt dansatorii de tango argentinian Silvia Spătaru și Csongor Kicsi. Dansatorii și instructorii Silvia Spătaru și Csongor Kicsi, formează un cuplu de dans din 2020, având o amprentă artistică, vibrantă și elegantă. Au participat ca artiști invitați la numeroase spectacole, concerte și diferite proiecte de tango argentinian atât naționale, cât și internaționale. Împărtășind pasiunea lor pentru tangoul argentinian prin seminarii speciale, spectacole și cursuri săptămânale, exprimă în fața publicului larg o parte din ceea ce înseamnă acest dans senzual, misterios și bucuria de a dansa.

Își dau concursul soliștii de balet ai Operei Brașov: Iustina Ciobanu, Melania Condoiu, Valentina Mirică, Anna Pasello, Claudiu Dane, Dorin Mirea, Teodor Pătrașcu, Bogdan Rădăcină. Participă, de asemenea, Ansamblul de Balet al Operei Brașov: Iulia Coșeriu, Diana Drăgan, Meda Enăcache, Ariana Marcu, Ramona Mezei, Valentina Mirică, Daria Nicoară, Mihaela Pop, Cristina Rotundu, Andreea Rusu, Raluca Șut-Gherman, Matei Rada, Adrian Scriminț.

Regia și coregrafia îi aparțin maestrului Alexandru Fotescu, care, de-a lungul carierei sale de balerin, a fost, în câteva rânduri, solist în spectacole ce au cuprins „Anotimpurile”, atât pe scene din țară, cât și din străinătate. Scenografia: Rodica Garștea. Asistent coregrafie: Iulia Coșeriu. Regie scenă: Alexandra Scriminț, Cristina Roșu

  • Spectacolul durează o oră și 15 minute și nu are pauză.

Pentru acest eveniment, nu mai sunt bilete disponibile! 

Biletele pentru repetiția generală a spectacolului de balet „Anotimpurile” și pentru recitalul vocal-instrumental „Classic Meets Musical” se pot cumpăra atât online, de pe site-ul www.bilet.ro, cât și de la sediul Operei Brașov din str. Bisericii Române nr. 51. Program Casierie: Luni – Vineri 10 – 17 sau cu o oră înainte de începerea repetiției (în cazul în care rămân bilete disponibile). Informații se pot obține la telefon: 0268-419380. 

Evenimente desfășurate cu sprijinul Consiliului Local al Municipiului Brașov și al Primăriei Municipiului Brașov.

Sursa si imagine: comunicat remis La pas prin Brasov

Ziua Internațională a Poeziei, la Muzeul Memorial Casa „Ștefan Baciuˮ: „Arhitectura poeziei”

Marți, 21 martie, de Ziua Internațională a Poeziei, la Muzeul Memorial Casa „Ștefan Baciuˮ, secția de literatură a Muzeului „Casa Mureșenilorˮ din Brașov, din strada Dr. Ghe. Baiulescu nr. 9, va avea loc, începând cu orele 13:00, un eveniment intitulat „Arhitectura poeziei”, susținut de elevii Liceului „Andrei Mureșanu” Brașov.

În meniul-program sunt poeme din lirica poetului orașului, ȘTEFAN BACIU, creații poetice personale ale participanților la eveniment și muzică contemporană*.

*Cristian Vlad Drîmbă este arhitect de profesie, dar experimentează de mulți ani joaca cu sunetele prin instrumente cu coarde, de percutie, sau de suflat. Inspirat de natură, oameni, trăiri și diverse muzici de peste tot, îi place să creeze experiențe muzicale meditative care sărbătoresc viața și momentul prezent.

Grup de suport – „Mame cu brațele goale”, la Muzeul „Casa Mureșenilor” Brașov

Vino să împărtășești cu noi experiența ta legată de pierderea pruncului tău drag. Este valoros pentru noi toate să povestim aceste experiențe, fără să judecăm și să fim judecate.
De multe ori avem sentimentul că suntem singurele care am trecut prin aşa ceva, ceea ce ne adânceşte suferinţa. A afla că mai sunt şi alte femei care au trecut prin situaţii similare este în sine o uşurare. Prin procesul de interacţiune din grup (confidenţialitatea fiind cuvântul cheie) vei avea ocazia să primești răspunsuri şi să oferi totodată suport pentru celelalte femei.

Întâlnirea va avea loc sâmbătă, 25 martie 2023, orele 10-13, la Muzeul „Casa Mureșenilor” Brașov, în Piața Sfatului nr. 25.

Înscrieri: la adresa casa.muresenilor@gmail.com
Numărul de locuri este limitat!
Beneficii:
• primirea și oferirea susținerii și feedback-ului;
• îmbunătățirea relațiilor și a comunicării interpersonale;
• experimentarea de atitudini și noi comportamente;
• exprimarea sinceră și directă a propriilor sentimente;
• înțelegerea propriilor gânduri, emoții și comportamente prin compararea cu tiparele observate la celelalte persoane din grup;
• creșterea încrederii în propria persoană, îmbunătățirea imaginii și a stimei de sine.
Discuțiile vor fi moderate de Camelia Popescu (Rangu), mama Daliei, moartă înainte de a se naște. Camelia este coordonator al proiectului „Mame cu brațele goale”, lucrează în domeniul culturii și educației adulților și are experientă în dezvoltarea abilităților umane (soft skills).

Iată mărturia unei participante de la grupul de suport din Timișoara: „De când am aflat de grupul de suport am știut că vreau să fiu acolo. Doar că m-am răzgândit și răz-răzgândit de mai multe ori. De fiecare dată îmi spuneam: Știi că o să mergi. Ai nevoie de asta. Așteaptă. Așa că am așteptat. M-a ajutat și sprijinul unei mame pe care am întâlnit-o prin proiectul „Mame cu brațele goale”; cred că a simțit nesiguranța mea sau poate că și ea trecea prin ce treceam și eu.

Am ajuns la întâlnire cu inima bătând atât de tare, parcă tocmai ce terminasem un maraton. După primele minute mi-a trecut prin minte să mă ridic și să fug. Nicio altă experiență nu mă pregătise pentru asta. Nu știam ce să fac, nu știam ce vreau și nu știam cum pot să ajut pe altcineva. Chestia e că nici nu trebuie să știi… Așa că am așteptat. Ce știu e că avem nevoie de conexiune, avem nevoie să ne spunem poveștile și avem nevoie de oameni care doar să fie acolo. De când s-a întâmplat am evitat să vorbesc despre pierderea mea din cauză că nu voiam să pun în dificultate persoana care mă asculta sau nu voiam să aud sfaturi despre cum să trec peste. Ce efect a avut asta? Am știut după grupul de suport, când am simțit că nu îmi mai țin respirația. Parcă până atunci am fost sub apă și ieșeam puțin la suprafață pentru câte o gură de aer. Nu se schimbă lucrurile peste noapte, nu se schimbă dacă le spunem, dar ce e important e că în continuare se ține grupul de suport și că respir. Mulțumesc!”

Credit foto: Camelia Popescu (Rangu)

VIA: pagina de facebook a evenimentului

La Deva, autoritățile recomandă modificarea Legii Educației: Consiliile Județene trebuie obligate să asigure transportul elevilor

Dezbaterile celei de-a șasea ediții a „Pactului pentru Tineri”, de la Deva, au descris impactul abandonului școlar, au examinat impulsurile acestuia și au evaluat eforturile locale de reducere a intensității fenomenului. Autoritățile locale consideră că unul dintre instrumentele care pot susține eforturile de reducere a abandonului școlar ar putea fi introducerea obligativității asigurării transportului elevilor de către Consiliile Județene, idee care ar presupune modificări în proiectul Legii Educației. În plus, autoritățile responsabile au avertizat asupra pericolului consumului de droguri de către minori, realitate care impune derularea unor campanii de prevenție în școli.

„Pactul pentru Tineri” este un proiect dificil, deoarece nu descrie doar intensitatea dramatică a fenomenului abandonului școlar, ci și îngrijorarea privind viitorul economic și social al unor generații care vor intra în competiția globală fără a-și exploata complet abilitățile profesionale și capitalul uman. Deși îngrijorătoare, statisticile nu surprind intensitatea reală a abandonului școlar, nici din perspectiva acurateței cifrelor și nici din aceea a impulsurilor care-l stimulează, însă, confirmă necesitatea unei acțiuni coordonate în care guvernanții, autoritățile locale, profesorii, părinții și mediul de afaceri trebuie să colaboreze activ în viitor”, consideră Cristina Chiriac, Președinta CONAF.

„Cu fiecare dezbatere pe care am avut-o în ultimele șase luni, mi-a fost tot mai greu să văd luminița de la capătul tunelului. Sute de mii de copii se confruntă cu probleme inimaginabile pentru mulți dintre noi. Sărăcia, ignoranța, neglijența, consumul de substanțe sunt doar câteva pete care definesc radiografia abandonului școlar la nivel național. De la București lucrurile par altfel, mult mai luminoase. Când ajungi, însă, în teritoriu, abia atunci descoperi România adevărată. Știu și înțeleg că așteptările sunt imense, la fel ca și eforturile pe care echipa proiectului Pactul pentru Tineri le face și tocmai de aceea apreciez enorm implicarea, dedicarea și deschiderea celor care au pus umărul în acest proiect. Ce am reușit în aceste șase luni? Am reușit să trezim, să zguduim puțin România din temelii. Pe unde am fost, am lăsat amprente. Inclusiv astăzi, ne sună inspectori școlari de la Botoșani, Vaslui, etc., să ne întrebe ce se mai poate face. Am reușit să aducem autoritățile centrale și locale împreună, să propunem înființarea unui comitet interministerial pentru a găsi soluții de reducere a abandonului școlar și pe această cale, mulțumesc domnului prim-ministru Nicolae Ionel Ciucă. Nu este suficient, știu, dar nu putem repara un fenomen înrădăcinat deja, într-un interval de timp atât de scurt. Este clar că ne trebuie soluții integrate pentru o problematică atât de complexă, însă există și soluții punctuale, ca de ex: scoaterea din sertar a legii consimțământului, pentru a proteja copiii abuzați, lege care va ajuta și la scăderea numărului mamelor minore”, a mai spus președinta CONAF.

Viitorul copiilor este un subiect de maximă importanță și prezența sa pe agenda CONAF este esențială pentru reducerea fenomenului abandonului școlar, consideră Marius Budăi, ministrul Muncii și Solidarității Sociale. În plus, parteneriatul care implică mediul privat poate oferi tinerilor oportunități de pregătire în meserii de care societatea are nevoie, a observat ministrul Muncii.

,,Abandonul școlar este o problemă în cadrul căreia trebuie să ne implicăm, inclusiv din perspectiva venitului minim de incluziune, care vizează cu prioritate persoanele aflate în situații vulnerabile. Copiii trebuie îndrumați în carieră, avem nevoie de accentuarea învățământului tehnologic, dar și a celui dual. Trebuie să arătăm copiilor din România că există și alte meserii, nu doar cea de IT-ist, care să le asigure dezvoltarea. În parteneriat cu mediul de afaceri, vreau să depășim paradigma salariului minim. Dacă avem tineri calificați, pe care să îi orientăm spre meseriile de care societatea are nevoie, putem crește veniturile românilor și să le oferim un viitor la ei în țară,” a declarat domnul ministru Marius Budăi.

Proiectul „Pactul pentru Tineri” este o inițiativă a CONAF din acest an, care se integrează perfect în agenda Comisiei Europene, oferă idei pentru recalibrarea legislației și susține importanța măsurilor de prevenție a abandonului școlar, a precizat Natalia Intotero Președinta Comisiei pentru Învățământ din Camera Deputaților.

,,Inițiativa Pactul pentru Tineri este binevenită, în 2023 anul declarat de Comisia Europeană drept anul tineretului, acordăm o atenție sporită asupra a tot ceea ce înseamnă politici pentru tineri și politici educaționale. România, după mulți ani de discuții, de dezbateri, se pregătește de o nouă legislație în domeniul educațional. Faptul că ați realizat o unitate la nivelul organizațiilor non-guvernamentale și să aduceți alături de dumneavoastră decidenții politici este extraordinar. Pe lângă ceea ce face statul, este important dialogul permanent cu elevii și părinții. Putem face mai mult pentru copiii noștri, și este o prioritate pentru membrii Parlamentului. Programe precum masa caldă și sănătoasă pentru toți elevii, transportul școlar gratuit, acordarea de burse sociale, burse de merit, rechizite, sprijinul pentru copiii cu probleme de sănătate, toate vor continua să se dezvolte. Educația merită mai mult, pentru că să investești în educație înseamnă să investești în economie, și îi felicit pe cei implicați în acest proiect, în mod special pe cei care sunt părinți, care au copiii lor, dar au grijă și de copiii țării. Fiecare copil de astăzi este adultul de mâine. Este cel care va duce mai departe societatea românească”, a spus doamna Natalia Intotero.

Statisticile privind amploarea fenomenului abandonului școlar sunt îngrijorătoare și este atât momentul unor reglaje punctuale, cum ar fi asigurarea transportului școlar prin implicarea Consiliilor Județene, cât și cel al colaborării cu mediul privat, pentru orientarea profesională a tinerilor, a observat domnul Laurențiu Nistor, Președintele Consiliului Județean Hunedoara.

,,Una din cauzele abandonului școlar abordate astăzi este lipsa transportului școlar, o problemă prezentată clar de președinta CONAF, doamna Cristina Chiriac, și pe care am ridicat-o personal la cel mai înalt nivel, fiind de părere că putem contribui, de la nivelul Consiliului Județean, la rezolvarea ei. Doresc să introducem în proiectul de lege al educației obligativitatea contribuției Consiliilor Județene de a asigura transportul școlar al copiilor. În județul Hunedoara nu am rămas indiferenți, și am acordat prioritate pentru finanțarea implicării primarilor în îmbunătățirea educației pe plan local, pentru soluționarea cazurilor concrete cu care ne confruntăm. Spre exemplu, la Aninoasa am văzut copii ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate, aflându-se în grija bunicilor care la rândul lor nu au avut acces la educație. Aceștia trebuie să primească un sprijin real, nu doar ajutoare sociale! De asemenea, trebuie să privim spre viitor, să susținem orientarea spre meseriile de care avem nevoie la nivelul societății, să susținem activitatea școlilor profesionale, și să coordonăm integrarea tinerilor pe piața muncii”, a spus domnul Laurențiu Nistor.

Deși abandonul școlar este un fenomen care a debutat în urmă cu mai mulți ani, este prima oară când sunt organizate dezbateri serioase pe tema acestui flagel periculos pentru societate, consideră doamna Vetuța Stănescu, deputat care reprezintă județul Hunedoara.

,,Astăzi, după dezbatere, vom găsi și soluții astfel încât acest flagel să fie redus. Avem, în 2022, un număr mare de mame minore – 59 în Hunedoara, patru sub vârsta de 16 ani. Trebuie să fim atenți la educația copiilor noștri. Apreciez implicarea primarilor care susțin demersurile de reabilitare și dotare a școlilor, care investesc nu doar în școală, ci și în sprijinirea familiilor aflate în situații vulnerabile, care merg acolo pentru a rezolva problemele. Ei sunt baza de la care pornește educația sănătoasă, iar toate aceste eforturi duc la reducerea abandonului școlar și la creșterea calității învățământului,” a adăugat doamna deputat Vetuța Stănescu.

Abandonul școlar are cauze multiple, atât sociale, cât și psihologice și pedagogice, iar Ministerul Educației face eforturi pentru a spori atractivitatea școlii și a oferi sprijin elevilor aflați în situații vulnerabile, a declarat doamna Antoneta-Georgina Bolchiș, Secretar de stat în Ministerul Educației.

,,Ministerul Educației oferă o atenție sporită problematicilor abandonului și absenteismului școlar și acordă prioritate nevoilor educaționale și socio-emoționale ale fiecărui copil din România, inclusiv ale celor cu cerințe speciale. În spatele fenomenului abandonului școlar se ascund cauze psihologice, pedagogice, sociale – un copil care manifestă o conduită școlară deviantă are nevoi care nu sunt satisfăcute de contextul social în care se află. Orice copil are nevoie de un cămin, de securitate, de alimentație sănătoasă, de acces la servicii de sănătate și de suport psihologic specializat. Copiii au nevoie să se simtă acceptați necondiționat, valorizați, să știe că au șansa de a-și atinge potențialul de dezvoltare, că toți sunt suficienți de buni, indiferent de notă. Copilului anului 2023 îi place să petreacă timp emoțional de calitate în familie, alături de părinți, și își doresc să fie îmbrățișați cât mai des. Atunci când aceste nevoi vor fi satisfăcute, nu vom mai vorbi despre conduita școlară deviantă. Ministerul Educației vine în sprijinul elevilor prin pachete sociale, prin PNRAS care urmărește creșterea atractivității școlare, și a suplimentat sistemul educațional cu 1200 de posturi de consilieri școlari, pentru ca specialiștii din școli să fie disponibili pentru suportul copiilor,” a declarat doamna Secretar de stat Antoneta Bolchiș.

Proiectul ,,Pactul pentru Tineri” poate genera soluții pentru reducerea abandonului școlar și a efectelor sale. „Problematica abandonului aparține tuturor, nu doar unei singure instituții”, a declarat doamna Geanina Marina Ianc, Director General, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Hunedoara.

„Consecințele fenomenului sunt complexe, multiple și foarte grave, iar în atenția noastră ajung prea puține, astfel că cei vulnerabili nu pot beneficia de sprijinul necesar în centrele noastre. De multe ori, mamele minore nu pot avea acces la educație formală, integrare pe piața muncii și sprijin pentru creșterea copiilor, nu au un reprezentant legal care să le ajute, nu au documentația legală, și ajung cu greu la autorități. Copiii de azi sunt adulții de mâine și trebuie să înțelegem că prestațiile sociale nu au dus tot timpul la un rezultat pozitiv. Avem nevoie de servicii integrate, de centre specializate, de servicii de consiliere accesibile tuturor celor care au nevoie, întrucât ajutoarele nu ajung întotdeauna unde trebuie, și să ne concentrăm demersurile asupra susținerii independenței și autonomiei acestor persoanelor vulnerabile, pentru a ridica întreaga societate. DGASPC invită autoritățile să solicite finanțare pentru centrele de zi. Un copil nu se dezvoltă pozitiv indiferent de condițiile în care locuiește, trebuie să aibă sprijinul necesar,” a afirmat doamna director general Geanina Ianc.

Fără a include consumul de droguri în categoria cauzelor care au ca efect abandonul școlar, doamna Adriana Jude-Almășan, Comisar șef, coordonatorul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Hunedoara, a avertizat asupra numărului de consumatori minori, care reprezintă o treime din totalul celor incluși în programele de asistență din județ și a vorbit despre nevoia unei campanii de prevenție în școli.

,,Subiectul consumului de droguri este un subiect sensibil, special și  greu. Anul trecut am avut 57 de consumatori noi, care au intrat în programele noastre de asistență, dintre care 18 erau minori. Serviciile noastre au fost oferite atât lor cât și aparținătorilor. Am oferit servicii de evaluare, consiliere socială, psihologică, informare. Acești consumatori de droguri au ajuns la noi prin intermediul DIICOT, DASPG sau DAS, nu în ultimul rând din inițiativă proprie. Să știți că este foarte dificil ca un consumator de droguri să acceseze servicii din inițiative proprii. Pentru un consumator de substanțe interzise este cel mai greu să recunoască că are o problemă și facă ceva în acest sens. Ca politici de intervenții antidrog, scopul pe care îl urmărim este bineînțeles: prevenirea, dar și întârzierea debutului sau reducerea consumului de droguri și a efectelor negative ale acestuia în cadrul populației generale și în rândul grupurilor vulnerabile. Avem drept obiective de activitate informarea, educarea, creșterea nivelului de conștientizare a populației generale, școlare, dar și a grupurilor vulnerabile privind efectele consumului de substanțe interzise. Urmărim dezvoltarea unor atitudini și practici în rândul acestor categorii de populație, prin orientarea grupurilor țintă către activități recreaționale dezirabile social, ca alternativă la consumul de droguri. Când vorbim despre cauzele consumului de droguri nu vorbim despre o singură cauză, când vorbim de factori de risc, vorbim de un cumul de factori de risc și rezolvarea vine doar dacă acționăm coordonat,” a declarat doamna Comisar șef Adriana Jude-Almășan.

Dacă dezbaterile descriu fenomenul abandonului școlar, explorează conjunctura în care acesta se dezvoltă și pun pe agenda proiectului idei relevante, o serie de soluții concrete apar în cadrul atelierelor interactive care completează fiecare etapă a proiectului ,,Pactul pentru Tineri”, a declarat doamna Gabriela Alexandrescu, Head of Marketing & Digital Product Gas & Power, OMV Petrom.

,,Statisticile sunt îngrijorătoare, însă cazurile individuale ne frâng inima. 400.000 de copii aflați în afara sistemului educațional, care, prin natura lor, vor învăța, însă nu știm ce vor învăța și de la cine vor învăța, precum și ce impact va avea acest fenomen asupra societății. „Pactul pentru Tineri” este un proiect național, care lucrează atât cu instituții, cât și cu indivizi. Împreună, am inițiat o campanie de conștientizare care este în plină evoluție, Clasa M. Clasa Mamelor Minore, deoarece dorim să aducem alături de noi cât mai mulți oameni. Obișnuim să celebrăm campionii și olimpicii României, dar mă întreb, câți dintre aceștia se află în prezent printre cei 400.000 de copii aflați în afara sistemului de educație. Pentru a ne asigura că aceștia se dezvoltă, trebuie să ne implicăm în comunitate, iar noi suntem mândri să susținem acest proiect” a afirmat doamna Gabriela Alexandrescu.

Reducerea abandonului școlar și a numărului de cazuri de mame minore sunt priorități esențiale ale responsabililor din domeniul educației din județ, a spus doamna Maria Ștefănie, inspector școlar general, Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara.

,,Pentru noi, reprezintă o prioritate reducerea abandonului școlar, reducerea numărului de cazuri de violență școlară, a numărului de cazuri de bullying, de cyber bullying și nu în ultimul rând numărul de mame minore. În fiecare an școlar împreună cu directorii unităților de învățământ, cadrele didactice, în parteneriat cu părinții, dar și cu autoritățile publice locale căutăm soluții să îi menținem pe copii la școală și să îi ajutăm să finalizeze fiecare nivel de învățământ și mai mult decât atât să fie suficient de pregătiți în a face față cu succes în nivelul următor de pregătire sau din viață. Astfel am implementat o serie de programe, dar aș scoate în evidență proiectul “A doua șansă”. În acest moment, în județ sunt 17 unități de învățământ care oferă acest program. Programul se adresează oricărei persoane care nu a finalizat învățământul obligatoriu la timp. Avem parte și de o serie de proiecte cu finanțare europeană, obiectivul fiind reducerea abandonului școlar, de a-i susține pe elevii aflați în risc educațional sau pe cei care provin din familii dezorganizate. Nu putem fi satisfăcuți până când toți copiii au acces la toate serviciile necesare parcursului școlar,” a declarat doamna Inspector școlar general Maria Ștefănie.

Proiectul ,,Pactul pentru Tineri” ar fi trebuit, într-o Românie ideală, să dezbată nevoia de dezvoltare a capitalului uman, a tinerilor, mai exact crearea și rafinarea prin educație a cunoștințelor și abilităților aliniate cerințelor viitoarelor piețe de muncă, mai sofisticate din perspectiva dezvoltării tehnologice. Dezbaterile au avut un numitor comun: grija tuturor factorilor implicați și, mai ales, perspectiva lucidă a acestora asupra fenomenului abandonului școlar.

,,Suntem conștienți că economia viitorului va depinde de producția de înaltă tehnologie, iar tinerii noștri vor avea oportunități solide de a fi creativi și de a se realiza profesional. Conștientizarea intensității fenomenului abandonului școlar a impus însă și o schimbare în atitudinea mediului de afaceri. Dacă până acum companiile au avut tendința de a considera participarea la proiect drept o componentă a responsabilității lor sociale, acum înțeleg că trebuie să se implice în eforturile de reducere a abandonului școlar și de recalibrare a învățământului vocațional, mai degrabă decât în vânătoarea de talente care să contribuie la creșterea productivității”, a conchis doamna Cristina Chiriac, Președinta CONAF.

În cadrul evenimentului a fost prezentă și Cristina Herea, jurnalist și autor al cărții-document ,,România necunoscută”, dedicată promovării locurilor mai puțin populare din țara noastră, care au însă o încărcătură spirituală și culturală aparte. Volumul este publicat în scop caritabil: fondurile obținute din comercializare vor fi utilizate pentru înființarea unui centru pentru mame victime ale abuzului și sprijinirea copiilor abandonați în spital la naștere.

Evenimentul a fost moderat de jurnalista Laura HULUBEI, iar speakerii și facilitatorii prezenți au fost: Cristina CHIRIAC, Președintă CONAF, Natalia INTOTERO, Președinta Comisiei pentru Învățământ din Camera Deputaților, Vetuța STĂNESCU, Deputat, Marius BUDĂI, Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Antoneta-Georgina BOLCHIȘ, Secretar de stat în cadrul Ministerului Educației, Laurențiu NISTOR, Președintele Consiliului Județean Hunedoara, Geanina Marina IANC, Director General, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Hunedoara, Maria ȘTEFĂNIE, Inspector Școlar General, Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara, Adriana JUDE-ALMĂȘAN, Comisar șef, Coordonatorul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Hunedoara, Gabriela ALEXANDRESCU, Head of Marketing & Digital Product Gas & Power, OMV Petrom, Părintele Radu TRIFON, consilier eparhial responsabil pentru proiecte educative în cadrul Episcopiei Devei și Hunedoarei, Amira Iasmina ABUGARARAH, Președintele Consiliului Elevilor, Adrian DINU, Președintele Asociației Județene de Părinți, Nadia TĂTARU, Președinte Asociatia Părinților Isteți, Dana NUȚĂ, Președintele Patronatului pentru Educație și Antreprenoriat Social și Managing Partner la Ability Hub, Sînziana IONIȚĂ-CIUREZ, Director Executiv, Asociatia SAMAS Sanatate pentru Mame si Sugari, Elisabeth BALLA, Psiholog clinician, Coach și Trainer în antreprenoriat și dezvoltare personală, Flori BICĂZAN, Mentor, Coach Specialist în Programare Neuro – Lingvstică, Trainer în domeniul dezvoltării personale, Emese BALOG, Psiholog, Trainer și Mentor în domeniul dezvoltării personale, Ciprian ANDRONACHE, Președintele Asociației FiiOm.

Sponsor principal: OMV Petrom

Parteneri: Asociația SAMAS, Asociația pentru Valori în Educație, Glasul Vieții – Dan Damaschin, Asociația WeHelp, Asociația Un Pas Spre Educație, Căminul Felix, Asociația Educație și Viitor, Uniunea Studenților din România, Fundația pentru Educație și Vocație, Asociația Părinților Isteți, Kids in Business, Federația Patronatelor pentru Educație și Antreprenoriat Social și Asociația „FiiOM”!

Sponsor: Carrefour România

Parteneri media: AGERPRES, Antena 3 Constanta, Antena3 Valcea, Profit News TV, Iași TV Life, Litoral TV, TeleM Iasi Regional, Comunitatea Via Cluj Tv, Radio Hit Iaşi – 94,9 FM, Realitatea.NET, Capital România, Alo,Iasi, AUTO BILD, BiziLive.tv, CursDeGuvernare.ro, Chindia Media, City Press TV, Clubantreprenor.ro, e-femeia.ro, EM360, Evenimentul Regional al Moldovei, Focus Energetic, Infofinanciar Romania, Televiziunea GRUP IUBIM Brașovul – TV IBv-Channel, La Pas Prin Brașov, Masini si Utilaje pentru Constructii, Revista Biz, Revista CARIERE, Săptămâna Financiară, Transilvania 365, Ultima ora, Vocea Vâlcii, Wall-Street.ro, Revista PSYCHOLOGIES, Energynomics, Transilvania Business, Financial Intelligence, Spot Media, Trafic Media și GOVNET, Fonduri Structurale, Itsy Bitsy, Kids in Business.

Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) este cea mai puternică confederație din România ce reunește interesele antreprenorilor în spiritul european al egalității de gen și egalității de șanse. CONAF reprezintă cea mai mare entitate de acest gen din România, o organizație care promovează și susține antreprenoriatul românesc, lucru fără precedent, care deschide orizonturi de colaborare și cooperare atât pe plan intern cât și internațional. CONAF a luat ființă ca urmare a necesității de a crea o cultură antreprenorială modernă, sustenabilă și echitabilă, nu numai pentru antreprenoriatul feminin, ci și pentru întregul mediu de business. CONAF are în componența sa 2 federații, 10 patronate, 5 asociații, 24 sucursale și peste 3.700 de companii.

CONAF organizează evenimente importante pentru societatea românească, centrate pe educație continuă, conștientizare și găsire de soluții pentru probleme și domenii de larg interes public. Dezvoltăm și finalizăm proiecte naționale cu un impact puternic, atât pentru societate, cât și pentru strategiile de dezvoltare ale autorităților centrale și locale. Printre proiectele noastre, amintim „Pactul pentru Muncă”, în parteneriat cu FPPG, „Pactul pentru Educație Antreprenorială” și seria de dialoguri deschise, „Turismul Românesc: Între impas și oportunitate”, ce au generat pe lângă ecourile în spațiul public, decizii legislative și schimbări pozitive de mentalități. Sute de speakeri și mii de antreprenori au dezbătut în cele mai importante orașe românești, cele mai stringente probleme, au încercat să găsească soluțiile optime și cele mai bune strategii de viitor.

Sursa si imagini (credit foto neprecizat): comunicat remis La pas prin Brasov

Pinocchio la Centrul Cultural Reduta

Golden Party vă invită și vă așteaptă la o călătorie plină de peripeții și aventuri, puse într-un spectacol muzical de păpuși și mascote care îți vor spune o poveste cu tâlc – Pinocchio în 25 martie, orele 10.30 și 12.00 la Centrul Cultural Reduta.

Despre Pinocchio, băiețelul din lemn care a prins viață s-au scris multe povești miraculoase. Precum un diamant neșlefuit, Pinocchio întruchipează copilul universal care își dorește să cunoască lumea prin toate simțurile.

Farmecul poveștii lui Pinocchio vine din această dorință puternică care îl poartă prin aventuri a căror destinație se află chiar maturizarea lui.

Spectacolul cuprinde învățături subtile, ascunse sub umbrela umorului, adresate întregii familii, de la mic la mare. Publicul va face cunoștință cu personaje complexe, cu trăsături pozitive sau negative, care creează intrigi și dialoguri pline de savoare.

Vă invităm preț de câteva minute, într-o lume a poveștilor în care cu ajutorul imaginației, totul devine posibil. Până și o bucată de lemn poate fi însuflețită, dacă cineva și-a dorit suficent de mult să o transforme într-un băiețel adevărat.

Spectacolul este o simfonie de culoare, râsete, muzică voioasă, personaje cu care ne putem identifica și care transmit un mesaj: suntem oameni, iar asta ne face să ne dorim să fim mai buni, având mereu câte ceva de învățat, chiar și prin joacă.

Bilete online: https://eventbook.ro/theater/bilete-pinocchio-brasov

Sursa si imagine: comunicat remis La pas prin Brasov