Ania Caill ia startul în Cupa Mondială la Cortina d’Ampezzo

  • Sportiva Coronei Brașov, specialistă în probele de viteză, ia startul la Cupa Mondială de la Cortina d’Ampezzo (Italia)

Ania Caill continuă seria participărilor în Cupa Mondială, după ce a concurat la jumătatea lunii ianuarie la Cupa Mondială de la Zauchensee, Austria.

Schioarea noastră va lua startul în ambele probe de viteză: coborâre și super uriaș și se va înfrunta cu cele mai puternice sportive din lume în aceste probe.

În 2022, Cupa Mondială de schi feminin revine la Cortina d’Ampezzo, după ce stațiunea a găzduit Campionatele Mondiale de schi în februarie 2021. Competiția de coborâre va avea loc pe 22 ianuarie, în timp ce pe 23 ianuarie schioarele vor concura pe traseul de super-G.

În cele două antrenamente oficiale cronometrate, în proba de coborâre, desfășurate ieri și astăzi la Cortina d’Ampezzo, Ania a sosit la o diferență de +4,84s, respectiv +4,73s față de primul timp.

La Cupa Mondială de la Zauchensee, în proba de coborâre, Ania s-a clasat pe locul 43, la o diferență de +4.23 secunde de câștigătoarea probei. La super uriaș a ocupat locul 45 la o diferență de +4.19 secunde față de primul loc.

Ania se află în Top 100 ale celor mai bune schioare în proba de coborâre.

Succes, Ania!

Sursa si imagine: comunicat remis La pas prin Brasov

Unirea Principatelor Române va fi sărbătorită la Brașov

Unirea Principatelor Române va fi sărbătorită la Brașov printr-o ceremonie militară și religioasă care va avea loc luni, 24 ianuarie, începând cu orele 12:00, în Piața Unirii din municipiul Brașov.

Vor participa prefectul județului, Mihai Cătălin Văsii, președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Ioan Veștea, primarul municipiului Brașov, Allen Coliban, comandanți de mari unități și unități din Garnizoana Brașov, veterani, cadre militare în rezervă și în retragere.

Ceremonia va fi asigurată de militari din Garnizoana Brașov, de preotul militar al Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa” Brașov și de fanfara Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă” Brașov.

Ceremonia va debuta cu întâmpinarea prefectului județului Brașov, însoțit de comandantul Garnizoanei Brașov, urmată de salutul drapelului de luptă, intonarea Imnului Național al României și oficierea serviciului religios.

Prefectul județului va susține apoi o alocuțiune referitoare la însemnătatea Zilei Unirii Principatelor Române.

Acțiunea se va desfășura cu respectarea tuturor regulilor și măsurilor stabilite de legislația în vigoare pentru prevenirea și combaterea infectărilor cu virusul SARS-CoV-2.

Sursa foto: Institutia Prefectului – Judetul Brasov

Patinatorii Coronei, în finala Cupei Mondiale U23 de la Innsbruck

  • Mihaela Hogaș și Cosmin „Mex” Nedelea reprezintă Brașovul la evenimentul care se va desfășura în weekendul 22-23 ianuarie, la Innsbruck

Sportivii Coronei Brașov, Mihaela Hogaș și Cosmin „Mex” Nedelea participă între 22 și 23 ianuarie 2022 la finala Cupei Mondiale U23 de la Innsbruck, Austria.

Mihaela Hogaș va lua startul în probele de 500 și 1.000 metri, probe în care va „alerga” și la Jocurile Olimpice de la Beijing, iar colegul ei de club și de antrenament, Cosmin „Mex” Nedelea va concura în probele de 500m, 1000m, 1500m și Team Sprint.

Sportivii Coronei au concurat în această iarnă la două Cupe Mondiale și la Campionatul European de patinaj viteză. Înaintea campionatului, Bogdan Stănescu, antrenorul celor doi sportivi, declara că speră să cucerească o medalie la Innsbruck.

Mihaela Hogaș are „antecedente”, ea câștigând deja o ediție a Cupei Mondiale U23 în proba de 500 metri în anul 2020.

La finala Cupei Mondiale de neoseniori participă 191 de sportivi din 24 de țări.

Vă reamintim că sportiva Coronei Brașov a acumulat, în timpul sezonului de calificare la Jocurile Olimpice, punctele care îi permit să concureze în cea mai importantă competiție sportivă a lumii, alături de „crema” patinatoarelor de viteză!

Mult succes Mihaela, Cosmin și Bogdan! Vă ținem pumnii!

Sursa si imaginiȘ comunicat remis La pas prin Brasov

Poveștile lui Adrian: „Privighetoarea”

„Am început scriind povești în versuri. M-am întors ca să le dau o formă nouă – ca și sonetelor- prin care unesc artele între ele. Vremea a trecut, preocupările mele mai noi sunt altele, dar ideea din această poveste, a puterii, chiar a autorității cântecului, rămâne.” Adrian Munteanu

Video: YouTube

Adrian Munteanu Brasov | Carti cu sonete | Editura Arania | Sonete | Sonete Adrian Munteanu

În perioada 2 februarie – 6 martie, la Rezidența BRD Scena 9 va putea fi vizitată o expoziție despre muncă compusă din două părți ”Labour in a Single Shot | Protect your heart”

Goethe-Institut București și Fundația9 au plăcerea de a prezenta publicului bucureștean un proiect colaborativ și internațional, care prin filme, performance-uri, instalații, fotografii, texte, lucrări video și desene oferă o perspectivă artistică asupra dimensiunilor social – politice ale muncii.

Expoziția este impărțită în două secțiuni:

În cadrul secțiunii „Labour in a Single Shot”, curatorii Antje Ehmann și Luis Feduchi vor expune filme realizate la București, Berlin și Varșovia. Sunt toate filmate într-un singur cadru, fără tăieturi de montaj, în timpul unor ateliere pe tema muncii, care pleacă de la opera artistului Harun Farocki.

În expoziția „Protect Your Heart At Work”, curatoarea și artista Kristin Wenzel ne invită să ne gândim la cum muncim astăzi și să chestionăm însuși felul în care percepem propria muncă.

Prin proximitatea spațiului comun, ambele părți ale acestei expoziții reușesc să intre în dialog una cu cealaltă și să întruchipeze o viziune integratoare asupra procesului și caracterului muncii și a dimensiunilor sale socio-politice.

Informații detaliate despre secțiunea I – LABOUR IN A SINGLE SHOT

Bucharest | Berlin | Warsaw

Curatoriată de Antje Ehmann și Luis Feduchi.

Conceptul inițiat de Antje Ehmann și Harun Farocki, „Labour in a Single Shot”, este un proiect de lungă durată care s-a desfășurat între 2011 și 2014 în cincisprezece orașe din lume prin intermediul unor ateliere pe tema muncii. Din 2017 a fost continuat de Antje Ehmann, arhitectul Luis Feduchi și regizoarea Eva Stotz.

„Labour in a Single Shot” explorează sensurile, condițiile și vizibilitatea contemporană a muncii într-o comparație globală. Rezultatul îl reprezintă o arhivă din ce în ce mai mare de filme scurte pe tema muncii, create în cooperare cu cineaști și artiști video locali în cadrul unor ateliere.

Următoarele criterii se aplică tuturor filmelor create în cadrul atelierelor: sunt video-uri cu o durată maximă de 2 minute; camera poate fi în mișcare sau statică; sunetul este fie original, fie cu sound design; aproape toate opțiunile sunt disponibile, cu excepția editării.

Filmarea este realizată dintr-un singur cadru. Realizarea filmelor conform principiilor mai sus menționate ar trebui să permită un studiu detaliat al cursului muncii documentate, o urmărire mai îndeaproape a coregrafiei acțiunilor și a proceselor de lucru și să permită o înțelegere a caracterului muncii realizate.

Rezultatul proiectului este o arhivă de peste 550 de filme, care prezintă cum muncesc oamenii. Toate clipurile pot fi văzute pe site-ul proiectului – http://labour-in-a-single-shot.net – o enciclopedie a realităților legate de muncă, într-o comparație globală.

Ehmann și Feduchi și-au continuat cercetarea în 2020-21, de data aceasta în cooperare cu cineaști și artiști din Varșovia, Berlin și București.

La Rezidența BRD Scena9, se va prezenta pentru prima dată o selecție a filmelor create în cadrul atelierelor din cele trei orașe, sub forma unor instalații cu 3 canale.

Informații despre a doua secțiune a expoziției PROTECT YOUR HEART AT WORK* curatoriată de Kristin Wenzel.

Aceasta reunește poziții contemporane care abordează tema muncii în moduri diferite.

Vor fi expuse lucrările următorilor artiști: Apparatus 22, Matei Bejenaru, Harun Farocki, Anna Jermolaewa, Tamás Kaszás, Alina Lupu, The Bureau of Melodramatic Research.

Prin performance-uri, instalații, fotografii, texte, lucrări video și desene, artiștii examinează, printre altele, realitățile muncii în industria artei și culturii și chestionează democratizarea muncii și implicarea culturală și politică. Confruntarea cu a nu face nimic ca proces artistic, precum și cu gândurile despre producția colectivă în artă joacă, de asemenea, un rol în această expoziție. Expoziția se concentrează asupra individului în viața profesională modernă și tratează atât problemele actuale, cât și perspectivele viitoare.

*Titlul expoziției „Protect your heart at work” este împrumutat din lucrarea cu același nume a Biroului de Cercetări Melodramatice.

Deschidere: 02.02.2022 | 18 – 21
Ore de vizitare: Ma – Vi: 16 – 20 / Sâ – Du: 13 – 20

PARTENERI

Expoziție organizată de Goethe-Institut București împreună cu Rezidența BRD Scena9 și Fundația9.

Partenerii expoziției: Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică Ion Luca Caragiale, Asociația Ephemair, Harun Farocki GbR, Dispozitiv Books.

Prima parte a proiectului Labour in a Single Shot a fost realizată la București în 2021 și a constat în workshop-ul desfășurat la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică Ion Luca Caragiale și expoziția “Labour In A Single Shot” prezentată la Timișoara.

Organizator: Asociația Ephemair.

Partenerii proiectului: Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică Ion Luca Caragiale, Goethe-Institut București, Centrul Cultural German Timișoara, Fundația9, Fundația Art Encounters, Harun Farocki GbR, Asociația Culturală Contrasens.Proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Sursa si imagine: comunicat remis La pas prin Brasov

Răzvan Cionac și Natalia Runcanu (Corona Brașov), pe podium la Cupa Europeană „Skate Helena”

  • Șase patinatori ai Coronei Brașov au participat la evenimentul de la Belgrad
  • Răzvan Cionac a obținut locul 1 la categoria Basic Novice, iar Natalia Runcanu locul 3

Patinatorii Coronei revin cu medalii de la a doua competiție din turneul de patinaj artistic European Criterium!

La Cupa Europeană „Skate Helena”, desfășurată la Belgrad între 19-23 ianuarie, Răzvan Cionac a ocupat locul 1 și Natalia Runcanu locul 3, ambii la categoria Basic Novice. Competiția a fost acerbă, iar clasarea pe podium la această cupă europeană este un rezultat excepțional pentru sportivii Coronei!

Răzvan este la a doua poziție pe podium în turneul European Criterium, după ce a ocupat la Skate Celje, în Slovenia, locul 2 la categoria Basic Novice.

Patinatorii Coronei Brașov se află în creștere de formă sub îndrumarea antrenoarei Simona Pungă și evoluează la mai multe competiții internaționale.

La turneul „Skate Helena” ceilalți sportivi ai clubului brașovean au obținut următoarele rezultate:

Cristiana Mainea a reușit un personal best și s-a situat pe poziția a 12-a la categoria Cubs, Zara Grapă s-a clasat pe locul 17 la Best Novice III în prima ei competiție din sezon, Petra Costea a ocupat tot poziția a 17-a la categoria Best Novice II, fiind la prima ei competiție internațională după o pauză de 2 ani. Daria Cocan a reușit un personal best în competițiile internaționale și s-a clasat în top 10 la categoria Inter Novice.

Competiția „Skate Helena” a fost cea de-a doua din turneul European Criterium 2021/2022 care cuprinde 5 concursuri: Skate Celje 2021 (Slovenia), Cupa Europeană de Patinaj HELENA ediția 15 (Belgrad/ Serbia), Trofeul Sofia 2022 (Bulgaria), Memorialul Bellu – București, Cupa Europa ediția 33 (Folgaria/ Italia).

Felicitări micilor patinatori! Felicitări antrenoarei!

Sursa si imagini: comunicat transmis La pas prin Brasov

400.000 de lei pentru 17 proiecte de terapie emoțională și intervenții psihosociale

  • MOL România și Fundația Pentru Comunitate anunță rezultatele concursului de proiecte din cadrul celei de-a XIII-a ediții a Programului MOL pentru sănătatea copiilor desfășurată anul trecut;
  • Vor fi finanțate 17 proiecte cu suma totală de 400.000 de lei, beneficiarii acestora fiind 678 de copii și familiile lor;
  • În cadrul celor XIII ediții ale Programului MOL pentru sănătatea copiilor au fost finanțate 246 de proiecte cu suma de 4,5 milioane de lei, peste 13.000 de copii și adolescenți fiind ajutați să își îmbunătățească calitatea vieții.

MOL România și Fundația Pentru Comunitate anunță rezultatele concursului de proiecte din cadrul celei de-a XIII-a ediții a Programului MOL pentru sănătatea copiilor, derulat în 2021. Vor fi finanțate 17 proiecte de terapie emoțională, terapie prin artă și intervenții psihosociale în beneficiul a 678 de copii cu dizabilități, care suferă de boli cronice sau se află în curs de recuperare după afecțiuni grave. Pentru implementarea acestor proiecte finanțarea acordată este de 400.000 de lei. 

“În acești 13 ani, Programul MOL pentru sănătatea copiilor a devenit unul extrem de complex și reușește cu fiecare ediție să aducă speranță în viețile unor copii și familii care au nevoie de ajutor. 

MOL România a câștigat în toți acești ani foarte mulți prieteni și tot atâtea exemple de curaj, reziliență și supraviețuire, iar aici gândul se îndreaptă și către ONG-urile care implementează cu mult profesionalism terapiile necesare. Rămânem fideli angajamentului asumat față de comunitate și continuăm proiectele noastre de responsabilitate socială în domeniul sanitar, educație, sport și mediu” a declarat Camelia Ene, Country Chairman & CEO MOL România.

La această ediție, lansată în septembrie 2021, s-au înscris 49 de organizații neguvernamentale care desfășoară proiecte de terapie emoțională, terapie prin artă și intervenții psihosociale pentru copii și tineri cu deficiențe, cu boli cronice sau aflați în curs de recuperare după afecțiuni grave. Organizațiile înscrise, dintre care 37 au mai participat și la edițiile precedente ale Programului, provin din 18 județe. Proiectele selectate pentru finanțare vor fi implementate în perioada decembrie 2021 – august 2022.

Organizațiile care au obținut finanțare sunt din București și din județele Bacău, Bihor, Cluj, Covasna, Giurgiu, Harghita, Ilfov, Mureș, Sălaj, Satu Mare, Sibiu. Metodele de implementare utilizate în activitățile terapeutice și de intervenții psihosociale vor fi prin artă (muzică, desen, pictură), terapie combinată, prin joc, terapie emoțională (jocuri de rol, psihodramă pentru copii, povești terapeutice), integrare senzorială, modelaj, joc cu nisip, terapie ocupațională, terapie asistată de animale, terapie recreativă și de aventură, potecă senzorială. 

„Organizațiile neguvernamentale specializate în domeniu au parcurs anii 2020-2021 în condiții complicate și au dobândit experiențe deosebite. Unele au fost nevoite să-și oprească sau să-și reducă activitatea. Revenim la o perioadă de implementare cu o durată de nouă luni pentru proiectele finanțate în cadrul acestei ediții, respectiv decembrie 2021 – august 2022, puțin mai lungă decât precedenta, în care am avut la dispoziție doar șapte luni. În toamna acestui an ne-am propus să organizăm o sesiune publică, la care organizațiile susținute să poată  prezenta rezultatele proiectelor implementate.

Menținem legătura cu toate organizațiile din domeniu, inclusiv cu cele care au redus sau au întrerupt activitățile, oferind informații despre derularea proiectelor finanțate și despre Programul MOL pentru sănătatea copiilor, invitând și încurajând astfel pentru pregătirea și înscrierea proiectelor pentru următoarea ediție”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.

Lista proiectelor finanțate poate fi accesată pe www.molromania.ro și www.pentrucomunitate.ro.

Sursa si imagine: comunicat remis La pas prin Brasov

Fundația Bucuria Darului: „Nimeni nu trebuie să sufere de foame!” Redirecționează 3,5% din impozitul pe venit

“Nimeni nu trebuie să sufere de foame! HRANA NU ESTE UN MOFT, ci puterea lor de a-și duce crucea în fiecare zi. Combustibilul fără de care nu ar putea să trăiască, nici să își ducă zilele.

Hrana este puterea unei familii să își țină copiii la școală, bucuria celor mici de a fi în rândul lumii fără foame. Nu e vina ta că sunt oameni care n-au ce mânca sau copii care nu știu dacă pot avea o bucată de pâine pe masă și astăzi. Nu e vina ta și nici a mea. 

Dar noi, cei fără vină, îi putem ajuta pe cei fără șansă!

Semnătura ta face diferența!

Spune prietenilor si familiei ca pot si ei ajuta!

La fiecare 30 de semnături, un om va avea ce mânca un an de zile.”

ACESTA ESTE INDEMNUL PRIN CARE FUNDATIA BUCURIA DARULUI II INCURAJEAZA PE TOTI CEI CARE POT SA COMPLETEZE FORMULARUL 230 SI SA REDIRECTIONEZE 3.5% DIN IMPOZITUL PE VENIT. 

Descarcă și completează formularul 230 de pe site-ul fundatiei bucuriadarului.ro si trimite-l scanat pe adresa fundatia@bucuriadarului.ro.

Spune prietenilor si familiei ca pot si ei ajuta!

La fiecare 30 de semnături, un om va avea ce mânca un an de zile

Fundația Bucuria Darului

Sursa foto: https://bucuriadarului.ro

Video: YouTube

Sursa: comunicat remis La pas prin Brasov

Vizitează expoziția Arta în spații publice din România și descoperă arta urbană

Între 21 și 31 Ianuarie, Save or Cancel te invită să descoperi exemple remarcabile de artă urbană în cadrul expoziției Arta în spații publice din România, instalată la Lente, cu ocazia Zilei Culturii Naționale 2022. 

Expoziția Arta în spații publice din România este compusă din 2 zone distincte:

în exterior vei descoperi 10 planșe, vizibile din stradă, care prezintă hărți ale artei independente din spații publice din Brașov, București, Cluj-Napoca, Iași, Sibiu, Târgu Jiu și România, și peste 50 de fotografii, printre care și lucrări de artă din spațiul public românesc, realizate de artiști precum Pisica Pătrată, Livi Po, Serebe, Sandi Bălășoiu, în cadrul proiectelor produse de Save or Cancel,

– în interiorul sufrageriei urbane Lente vei găsi 18 lucrări originale de Serebe, John Dot S, Pasr, iZZY iZVNE, Maria Bălan, Irlo, Homeboy LDJ, Livi Po, Aeul, Nesk, Oh Boy și Krips. 

Vizitează expoziția pentru a descoperi noi destinații pentru explorări urbane și pentru a vedea lucrări originale captivante, printre care și lucrări expuse pentru prima dată.

Publică pe instagram o fotografie din timpul vizitei și dă tag paginii @un-hidden,  utilizând #unhiddenromania și poți primi un exemplar gratuit al cărții Un-hidden Street Art in Romania, ediția 3 (2022). Asigură-te că postarea este publică.

Proiectul Arta în spații publice din România promovează, în contextul Zilei Culturii Naționale 2022, arta ca actor în viața urbană și investighează regenerarea participativă a spațiului public ca spațiu cultural multi-disciplinar prin reinterpretări ale societății contemporane.

La data de 15 Ianuarie 2022, publicul a participat la lansarea online a ediției trei a publicației tipărite Un-hidden Street Art in Romania prin intermediul unui panel de discuție cu Pisica Pătrată, Irlo, autorii Cristina Popa și Andrei Racovițan, Petre Ghiocel, urmată de o retrospectivă video alcătuită dintr-un montaj video ale unora dintre cele mai remarcabile lucrări artistice independente din spațiul public din București, Brașov, Constanța, documentate de autori și colaboratori în perioada 2014 – 2021. Noua ediție a cărții Un-hidden Street Art in Romania, tipărită cu sprijinul Ministerului Culturii, va fi distribuită gratuit în rețeaua Bibliotecii Metropolitane București.

„Arta în spații publice din România” este un proiect cultural Save or Cancel, realizat cu sprijinul Ministerului Culturii, cu ocazia Zilei Culturii Naționale 2022.

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Ministerului Culturii.

Parteneri: Biblioteca Metropolitană București, Lente

Parteneri media: Radio România Cultural, IQads.ro, The Institute, One Night Gallery, Revista Atelierul.

Verifică pagina evenimentului facebook pentru actualizări. Mai multe informații pe feeder.ro.

Expoziția Arta în spații publice din România

Perioada: 21 – 31 Ianuarie 2022

Loc: Lente, strada Dionisie Lupu, nr. 78, București

Sursa si imagine: comunicat transmis La pas prin Brasov

Pianul și…Poemele Uniriii

Spectacolul își dorește să aducă în atenția și inimile publicului larg și în special al tinerilor, valorile autentice românești, credința, dragostea și nădejdea, sentimentul iubirii de țară, al datoriei față de cetățean al acestui pământ binecuvântat și de a nu se pierde poezia românească.

Distribuția spectacolul include nume consacrate ale scenei românești: actorii Daniela Nane și Silviu Biriș, alături de pianista Ioana Maria Lupașcu.

Accesul în sală este gratuit în limita a 30% din capacitatea sălii.

Centrul Cultural Reduta, 24 ianuarie a.c., de la 18.30