Kron Art Brașov: Camelia Crăciun „Forever Blue”, expoziție (video)

„De această dată Camelia Crăciun ne deschide o fereastră către un univers albastru… dacă ne imaginăm decorul feeric eminescian descoperim că are hipnoza libertății generată de dominanta albastră. Albastru este o culoare rece și un pic tristă sau melancolică. Fără să știm cerul albastru ne fixează un destin aparent dramatic. Dar albastru înseamnă și muzica zborului spre iubire. Bluesurile cântate pe Mississipi au dorul unui paradis pierdut și forța unei libertăți primordiale. Albastrul cântă dar și dansează, zboară dar și răpește spre infinit coloana umană.

Camelia Crăciun este la ea acasă în acest univers oniric și transcendent. Tonurile artistei reușesc să depășească suferința și tragicul existențial prin formule optimiste pline de speranță. Timpul și spațiul sunt comprimate în această expoziție prin treceri curajoase de la figurativ la abstract. Da, simfonia tonurilor de albastru are o frumusețe răpitoare.”Gabriel Stan

Forever Blue
Aștept acum la asfințit,
Să prind albastrul infinit.
Să plec cu el în buzunar
Să pun nisip…un praf măcar,
Și să aduc acum în dar,
O clipă de…mărgăritar.
Camelia Crăciun


Vă invit să vizitați expoziția artistei Camelia Crăciun „Forever Blue” ( clasa prof. Waldemar Mattis Teutsch, îndrumător Gabriel Stan) de la Kron Art Brașov, str. Postăvarului 18. Expoziția este deschisă până pe 08.07.2020.
Video: YouTube

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.