23 iulie 2024

Contact us

Lőrincz Timea, locul 1 obținut la Gala Premiilor „Henri Coandă” la Palatul Victoria

 Lőrincz Timea, locul 1 obținut la Gala Premiilor „Henri Coandă” la Palatul Victoria

Brașovul, reprezentat de Lőrincz Timea, la Gala Premiilor „Henri Coandă” 2023.

Pe data de 16 Mai 2023 a avut loc decernarea premiilor „Henri Coandă” la Palatul Victoria, un proiect inițiat de Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării.  La deschiderea evenimentului a vorbit prim-ministrul României, Nicolae Ciucă, Ministerul Cercetării, Sebastian-Ioan Burduja și consiliera domnului președinte Klaus Iohannis.

Timea, fostă șagunistă, a obținut locul întâi cu proiectul ei câștigător anul trecut la NSS Space Settlement 2022 înființat de NASA in Statele Unite ale Americii. Guvernul acordă o sumă considerabilă de bani atât ei, cât și mentorului, domnul profesor Mircea Paul Tănăsescu de la Colegiul National „Andrei Șaguna” Brasov.

Președintele Klaus Iohannis i-a felicitat marți, cu prilejul Galei premiilor „Henri Coandă”, pe elevii care participă la competiții internaționale în domeniul cercetării aplicative și al inovării. Klaus Iohannis spune că tinerii care participă la astfel de evenimente trebuie sprijiniți și încurajați într-o lume în care avansul tehnologic este tot mai important.

„Este o deosebită plăcere și onoare de a fi invitată de către Guvern pentru un asemenea premiu prestigios. Trebuie sa recunosc faptul că în ciuda politicii cotidiene, domnul prim-ministru m-a emoționat cu discursul dumnealui și cu încurajarea pentru viitor, cum că noi suntem cei care vor conduce România. Am rămas plăcut surprinsă că bugetul pentru cercetare a fost crescut și aprobat cu 70%, este un lucru de apreciat.,” spune Timea.

Detalii aici: https://www.research.gov.ro/henri-coanda/premii/

Felicitări!

Sursa și imagini: comunicat transmis la pas prin Brașov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.