24 aprilie 2024

Contact us

Luna aprilie și Gerbera

 Luna aprilie și Gerbera

Gerbera, culoarea ei proaspătă și formele jucăușe se potrivesc cu orice interior și cu orice eveniment, astfel încât întotdeauna ea este o alegere adecvată. Conform cu site-ul funnyhowflowersdothat.co.uk, floarea asociată lunii aprilie este gerbera, cea care aduce veselie în fiecare interior, acesta fiind punctul ei forte.

Pagina menționată ne prezintă câteva informații despre floarea lunii:

Culori și forme

Când ne gândim la gerbera, ne gândim la culoare! Culorile de baza ale gerberei sunt alb, roșu, galben, roz, violet, portocaliu și verde. Floarea este disponibilă și în format bicolor, multicolor sau în diverse combinații derivate din culorile de bază. Mijlocul florii, adică inima ei, poate să fie negru sau verde. Cu alte cuvinte, există o multitudine de alegeri atunci când vine vorba despre culoare.

Forma este întotdeauna veselă: simplă sau dublă, pom-pom sau formă de păianjen. Ați observat că atunci când un copil desenează o floare, are de obicei forma unei gerbera?

Simbolistica

Gerbera nu are un sens simbolic dar de ce ar trebui să conteze acest lucru? Prin culoarea ei și asemănarea cu soarele, ea face imediat ca locuința să fie mult mai veselă și primitoare. Prezența ei înseamnă: Faci totul să fie mai frumos!

Originea

Gerbera este o floare lipsită de parfum, care aparține familiei Asteraceae sau a compozitelor. Este originară din Africa de Sud, Asia, America de Sud și Tasmania. Circa 900 de milioane de gerbera sunt cultivate anual în Olanda, în 600 varietăți de culoare, formă și dimensiune. Gerbera este o doamnă foarte populară!

Un buchet fantastic de gerbera

Gerberele sunt perfecte pentru a crea o imagine frumoasă. Deși este o floare robustă, are totuși mereu ceva jucăuș și vesel. Asociind forme și culori diferite se poate obține o adevărată opoziție. Liniile puternice ale vazei pot crea contraste și mai mari iar într-un vas violet strălucitor, gerberele sunt scose foarte bine în evidență.

Gerbera cea veselă arată de asemenea minunat într-o vază colorată, o vază de sticlă sau într-o vază mică, pentru o singură floare. Așezați mândrul buchet în mijlocul mesei!

Sfaturi pentru îngrijire

– tăiați tulpinile florilor în diagonală, cu un cuțit ascuțit;

– alegeți o vază curată și umpleți-o, aproximativ 7 cm, cu apă de la robinet, la temperatura camerei;

– pentru a păstra florile mai multă vreme, adăugați îngrășământ pentru buchet mixt de flori tăiate;

– asigurați temperatura potrivită a mediului ambient (maximum 20° C);

– nu poziționați florile în curent, direct în bătaia soarelui sau lângă o sursă de încălzire;

– completați cu regularitate nivelul lichidului din vază, cu apă de la robinet.

La aceste informații adaug faptul că gerbera se cultivă în sere dar poate fi plantată și în grădină, în ghivece individuale sau în ghivece decorative, împreună cu alte specii de plante.

Floarea a primit numele în cinstea botanistului german Traugott Gerber, iar prin faptul că exprimă bucuria, dar și datorită culorii, transformă o zi mohorâtă într-una voioasă.

„Florile sunt poeziile pământului” – Valeria Mahok

Credit foto: Antonela Cristina Lungu

Antonela Cristina Lungu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.