13 iunie 2024

Contact us

‘Maratonul basmelor populare maghiare din cele șapte sate săcelene’

 ‘Maratonul basmelor populare maghiare din cele șapte sate săcelene’

În data de 13 mai 2017, între orele 9.00 – 15.00, Muzeul Etnografic Săcele, situat pe Bd-ul Brașovului, nr. 153 va fi gazda acțiunii intitulate „Maratonul basmelor populare maghiare din cele șapte sate săcelene”, organizată de Asociația Culturală Maghiară din cele Șapte Sate și Liceul „Zajzoni Rab István” din Săcele, Cercurile metodice ale profesorilor educatori, ale profesorilor de la ciclul primar și ale profesorilor de limbă și literatură maghiară din județul Brașov.

La această activitate, ajunsă la ediția a XIII – a, s-au înscris un număr de aproximativ 200 de elevi, care s-au pregătit în prealabil cu sprijinul învățătorilor și al profesorilor îndrumători.

Elevii însoțiți de cadre didactice și părinți vor face cunoștință cu personaje fantastice din colecția de basme populare ceangăiești culese de profesorul Hoger Antal, Sipos Bella și Seres András.

Depănarea basmelor populare, care nu au pierdut din farmec nici la începutul secolului XXI, povestirea lor în fața unui audiotriu, într-un mod expresiv și spontan și pasiunea cu care copii se implică ne-au  dovedit necesitatea reluării acestui tip de acțiune și în acest an.

Povestirea va fi completată atât prin reprezentarea scenică a unui basm, cât și prin jocul cu marionete al altuia.

VIA: comunicat remis La pas prin Brasov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.