2 octombrie 2023

Contact us

Maria Țarcă – Osan Paul, pe podiumul Cupa La Passion, Brasov

 Maria Țarcă – Osan Paul, pe podiumul Cupa La Passion, Brasov

In perioada 09 – 10 aprilie s-a desfasurat Cupa La Passion. Gazduita de Sala Sporturilor D.P. Colibasi, competitia s-a bucurat de participarea a 181 de perechi.

„Maria a început cursurile de dans la Clubul de balet Viorel Toma, în anul 2012. După 3 ani , în urma participării la un spectacol de dans la Coresi Shoping Resort, unde au participat mai multe școli de dans, a hotărât să schimbe școala, fiind foarte impresionată de stilul de dans al celor de la Clubul de dans Pro Dance Studio. În toamna anului 2015 s-a înscris la această școală, iar în decembrie 2015 se afla deja pe scena Centrului Cultural Reduta. Doamna antrenoare IOANA MIHALCEA a considerat că este timpul ca împreună cu partenerul ei OSAN PAUL, să intre în competiții naționale. Astfel, în data de 10.04.2016 a participat la competiția CUPA LA PASSION BRAȘOV, competiție organizată de Asociația Clubul de Dans Sportiv LA PASSION, unde a obținut locul 3,” a declarat pentru La pas prin Brasov, Costi Tarca, tatal tinerei laureate.

Debutanti 1 dans (Vals Lent) 12-15 ani
Nr. crt. BAIAT FATA
Nume- Club/ Nume -Club
1 Levente Lazar REAL DANCE /NoÉmi Vaszi REAL DANCE
2 Burlacu Catalin/ Radu Andree Melania
3 Osan Paul -PRO DANCE STUDIO/ Tarca Maria – PRO DANCE STUDIO
4 Veres Radu Vasile /Oancea Andra
5 Ungureanu Daniel/ Korodi Korolo Kinga
6 Burlacu Laurentiu Madalin/ Radu Andree

Debutanti 1 dans (Cha-Cha) 12-15 ani
Nr. crt. BAIAT FATA
Nume -Club /Nume- Club
1 Levente Lazar -REAL DANCE /NoÉmi Vaszi- REAL DANCE
2 Burlacu Catalin /Radu Andree Melania
3 Osan Paul- PRO DANCE STUDIO /Tarca Maria -PRO DANCE STUDIO
4 Veres Radu Vasile/ Oancea Andra
5 Ungureanu Daniel /Korodi Korolo Kinga
6 Burlacu Laurentiu Madalin /Radu Andree
7 Neagu Mihail -IMPERIAL FAGARAS /Vija Maria -IMPERIAL FAGARAS

Cupa La Passion

CLUBUL PRO DANCE STUDIO ESTE…  atât prin ramura dansului sportiv cât şi a dansului popular, autenticul continuator al Şcolii de dans I. C. Vasiliu înfiinţată în Braşov în urmă cu 50 de ani. Ramura dansului sportiv preluată de Ioana Mihalcea (fiica maestrului) şi dezvoltată din 1992 de la primul club afiliat Federaţiei Române de dans sportiv şi cu primele concursuri de gen organizate în Braşov şi până în prezent.
De aici au plecat generaţii de dansatori din care unii au devenit antrenori, cu propriile lor cluburi şi rezultate reprezentând tot ceea ce oferă azi Braşovul în materie de dans sportiv.

Repertoriul folcloric lăsat de la maestrul I. C. Vasiliu a devenit moştenirea îndreptăţită a formaţiei ROMÂNAŞUL, cu o bogată sursă de lucru pentru generaţiile de dansatori pe care Octavian Frunză ca un adevărat discipol le pregăteşte din 1999 şi până în prezent.

Ioana MihalceaIoana Mihalcea – Antrenor

O carieră dedicată dansului, Ioana Mihalcea născută Vasiliu într-o familie care a făcut istorie în Braşov datorită acestei arte. Tatăl Ioan Corneliu Vasiliu maestru emerit, mama Marcela instructor dansuri populare, unchiul şi mătuşa Vasiliu Alexandru şi Dina prim solişti ai Operei din Braşov, bunicul dirijor de cor bisericesc.
La 5 ani primul spectacol în cadrul ansamblului Poeniţa şi o carieră în folclor de 15 ani, atestată şi de Şcoală Populară de Artă Braşov. Participantă la primele cursuri organizate în România pentru reevaluarea dansului de societate în 1984, a schimbat orientarea către acest nou stil care s-a impus în anii ce au urmat. A participat în 1989 la prima carte de profil pe care tatăl său a editat-o în acelaşi an.

După o scurtă perioadă de activitate ca dansator de performanţă, a îmbrăţişat cariera de antrenor şi mai apoi de arbitru naţional atestări dobândite în cadrul Federaţiei Române de dans sportiv din 1994. Tot atunci a format clubul de dans sportiv FAN DANCE Braşov, club care a devenit punct de plecare pentru următoarele generaţii de dansatori şi antrenori acum cunoscuţi ca Mircea Gavrilă, Jecu Claudiu, Horia Fulică, Daniela Ionescu, Valer Muntean, Mădălina Ionescu, Dan Piuaru, Răzvan Dinu, Anca Borcan, Andrei Hinta, Raluca şi Andrei Voinea, Iulian şi Eva Dinu, Mona Gavrilă, Marius Haruta, Andra Traznea, Dan Vereş şi lista va continua cu generaţiile care acum sunt în formare.

A dezvoltat şi continuat competiţiile de dans sportiv creând o tradiţie din Cupa Braşov în 18 ediţii, combinate în timp cu Campionate ale României, Cupe ale României, Gala dansului sportiv ori în ultimii doi ani concursul internaţional Transylvnian Grand Prix. Aceste realizări cât şi rezultatele dansatorilor din diferite generaţii au motivat-o şi în obținerea licenţei de arbitru internațional WDSF în 2009.

Pro Dance Studio reprezintă acum un nou şi prospăt start alături de Andrei Hinta, Marius Haruta şi Andra Traznea, finalişti şi respectiv vicecampioni naţionali, tineri dedicaţi dansului şi performanţei iar mottoul noii echipe este: Învăţaţi să dansaţi de la campioni şi profesorii lor!

Lorena TudoseLorena Tudose – Antrenor

A început să danseze de la vârsta de 7 ani, dar înainte să descopere dansul sportiv a cochetat o perioadă şi cu alte stiluri ( modern, clasic, contemporan). Visul a devenit realitate. Acum este dansatoare şi instructor de dans din 2014 dar şi instructor de zumba din 2012. Acum lucrează în cadrul clubului cu grupele de copii şi cu multe cupluri care îşi pregătesc dansul de deschidere a nunţii.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.