18 aprilie 2024

Contact us

Noi cuiburi cu ouă de dinozaur descoperite pe teritoriul României

 Noi cuiburi cu ouă de dinozaur descoperite pe teritoriul României

cuib Livezi

O nouă descoperire paleontologică aduce România în atenția pasionaților de dinozauri din întreaga lume!

Cele mai noi cuiburi de ouă de dinozaur au fost descoperite la Livezi și Boița, în zona Țara Hațegului. Cercetările au început în urmă cu trei ani, iar de atunci se află în procesul de restaurare desfășurat de către echipele de studenți ai Universității din București, conduse de Conf. Zoltan Csiki-Sava și Lect. Ștefan Vasile cu susținerea și implicarea Dino Parc Râșnov.

Conform cercetărilor, ouăle din cuiburile descoperite provin, cel mai probabil, de la „dinozaurul cu cioc de rață” Telmatosaurus Transsylvanicus, o specie de dinozaur erbivor ce a trăit în zona Transilvaniei cu aproximativ 66-70 de milioane de ani în urmă.

Pentru a marca aceste noi descoperiri paleontologice, începând cu 15 august, la Dino Parc Râșnov se va lansa o expoziție de cuiburi reale de ouă de dinozaur și machete reconstituite ale cuiburilor cu pui de dinozaur. Exponatele din cadrul vernisajului au fost descoperite și curatoriate între 2015 și 2018, în localitățile Livezi și Boița, de aceeași echipă menționată mai sus.

„Am hotărât să susținem cercetările din domeniu încă de la începutul colaborării cu Prof. Dan Grigorescu de la Universitatea din București, autor al unor importante descoperiri și studii pentru țara noastră, pentru comunitatea paleontologică, dar și pentru vizitatorii Dino Parc Râșnov, pe care ne dorim să-i surprindem în permanență cu noutăți. Fiecare exponat de la Dino Parc vine și cu o atestare științifică, astfel, vizitatorii noștri pot învăța lucruri interesante și inedite din istoria dinozaurilor,” a declarat Adrian Apostu, managerul Dino Parc Râșnov,  citat de La pas prin Brasov.

„Ne-am bucurat de susținerea continuă a Dino Parc Râșnov în cercetările desfășurate până acum în Bazinul Hațeg, acolo unde au fost descoperite cele mai multe dovezi ale existenței dinozaurilor pe teritoriul țării noastre,” a adăugat Prof. Dan Grigorescu, citat de La pas prin Brasov.

Dino Parc Râșnov este o zonă de agrement și un muzeu în aer liber, situat pe Strada Cetății, în apropiere de Cetatea Râșnov. Pe lângă un traseu impresionant cu 100 de dinozauri în mărime naturală, atestați științific, parcul dispune de locuri de joacă pentru copii, căsuțe în arbori, un cinematograf 9D și un cinematograf 360°, traseu de aventură, labirint laser, expoziții unicat și multe alte zone interactive.

Sursa si imagini (credit foto neprecizat): comunicat remis La pas prin Brasov

Informații suplimentare puteți găsi și pe paginile oficiale:
www.dinoparc.ro și facebook.com/dinoparcrasnov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.