Ovidiu Jacobsen, repere profesionale

OVI (Ovidiu Jacobsen) este un artist româno-norvegian, cântăreț, pianist și compozitor. Încă de la începutul carierei sale s-a remarcat în plan internațional câștigând competiții muzicale și fiind invitat anual să susținăsute de concerte în toată lumea.

Printre numeroasele sale realizări profesionale se numără poziția de finalist și premiile obținute la unele dintre cele mai importante competiții europene, precum Cerbul de Aur Brașov sau competiția Eurovision.

Albumul său de debut a fost înregistrat în LA, California împreună cuPreston Glass, fiind ulterior lansat în Oslo de renumiții producători Simen Eriksrud și Espen Berg (SEEB)

Cezar Cazanoi  este născut în Republica Moldova, într-o familie cu tradiție muzicală, fiind a patra generație de muzicieni, tatăl inițiindu-l în arta folclorului românesc.ȚȘi-a început studiile la Liceul de Muzică din Chișinău, continuând la Academia de Muzicădin Cluj (Transilvania), la clasa de Flaut. In perioada 2000-2002, este artist instrumentist la Opera Naționalădin Cluj și membru în diverse ansambluri de muzică de cameră.

Deopotrivă, este colaborator al Filarmonicii de Stat „Transilvania”. Laureat al premiului I la Festivalul Național de Folclor al TVR, premiant la numeroase concursuri de muzică clasică, folclor și jazz, Cezar a înregistrat mai multe discuri cu Orchestra Națională Radio România, Orchestra Națională Radio Moldova, Filarmonica „Transilvania” –Cluj și Orchestra „Lăutarii” din Chișinău.

Sursa si imagine: comunicat remis La pas prin Brasov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.