2 decembrie 2023

Contact us

Pablo Barragán vine la Filarmonica Brașov

 Pablo Barragán vine la Filarmonica Brașov

Pablo Barragán va cânta joi alături de orchestra Filarmonicii Brașov, iar sâmbătă va susține un recital împreună cu artiștii brașoveni Valentin Șerban și Ioan-Dragoș Dimitriu.

Născut în Marchena (Sevilla) în 1987, Pablo Barragán este unul dintre cei mai importanți clarinetiști ai generației sale. Publicul din România îl cunoaște în special prin festivalul SoNoRo, dar joia aceasta, artistul va cânta alături de orchestra Filarmonicii Brașov dirijată de maestrul francez David Molard Soriano.

Clarinetistul spaniol Pablo Barragán a debutat ca solist la Festivalul de la Lucerna, într-un recital difuzat de RTS (Radio Elveția). Criticii îl definesc ca fiind un muzician excepțional nu numai pentru virtuozitatea sa, ci și pentru prezența sa impunătoare, pasiunea, abilitățile de comunicare și sensibilitatea sa.

Distins cu Prix Credit Suisse Jeunes Solistes 2013, printre alte recunoașteri internaționale, cum ar fi Concursul Internațional ARD München 2012, I Premio Juventudes Musicales de España 2011 sau Premiul Special European pentru Concursurile pentru Tineri Muzicieni 2011, Pablo este recunoscut ca fiind unul dintre cei mai versatili și mai interesanți muzicieni ai generației sale. Pablo Barragán cântă exclusiv pe clarinetele Backun Lumière și creează cu măiestrie o conexiune cu publicul său. Interpretarea sa este diferențiată, elegantă și perfect nuanțată. Vrea să spună povești, să transmită emoții și să își creeze propria paletă de culori pentru fiecare lucrare. Pentru el, arta este o sursă constantă de inspirație.

Născut în 1989, dirijorul David Molard Soriano și-a început educația muzicală ca elev de cor la Nancy, în Franța. A studiat trompeta, pianul, orga și trombonul bas.

În 2019, a fost numit dirijor asistent al Orchestre National de France. În ultimii ani, David a dirijat, de asemenea, Opéra national de Lorraine, Opéra de Limoges, Orchestra de Cameră din Luxemburg, orchestra simfonică din Saint-Etienne (Franța) și Orchestra Filarmonicii din Liban cu Gabriel Yared, laureat al premiului Oscar. Pasionat de operă, David Molard Soriano a dirijat producții cu Carmen, Dialogues des Carmélites, Madama Butterfly, La Traviata și Le Nozze di Figaro (pusă în scenă de Daniel Slater).

În calitate de dirijor asistent al lui Paavo Järvi din 2014 până în 2018, David Molard Soriano a lucrat la Orchestre de Paris, orchestra rezidentă a Filarmonicii din Paris; de asemenea, l-a asistat la noua sa Orchestră a Festivalului Estonian (Festivalul de Muzică din Pärnu și BBC Proms).

Programul concertului de joi seară (ora 19) va fi:

  1. Debussy – Prélude à l’après-midi d’un faune
  2. M. von Weber: Concertul nr.1 în fa minor pentru clarinet şi orchestră, op. 73
  3. Schumann: Simfonia nr. 3, op. 97

Apoi, sâmbătă, Pablo Barragán va susține și un recital alături de violonistul brașovean Valentin Șerban (câștigător al marelui premiu al secțiunii de vioară la Concursul Internațional „George Enescu”) și de pianistul Ioan-Dragoș Dimitriu, care este în prezent managerul Filarmonicii Brașov.

Programul recitalului de sâmbătă seară (tot ora 19) va fi:

M. von Weber – Grand Duo Concertant op. 48
Darius Milhaud – Suită pentru vioară, clarinet și pian
Aram Khachaturian – Trio pentru vioară, clarinet și pian

Biletele pentru ambele evenimente sunt disponibile la casieria Filarmonicii Brașov sau online pe bilet.ro.

Sursa si imagini: comunicat remis La pas prin Brașov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.