18 mai 2024

Contact us

Premieră: expoziția „Josef & Josef ‒ doi artiști în vizită acasă” (video și galerie foto)

 Premieră: expoziția „Josef & Josef ‒ doi artiști în vizită acasă” (video și galerie foto)

Muzeul „Casa Mureșenilor” Brașov, instituție publică de interes local, care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Brașov, are deosebita bucurie de a vă invita, la sediul din Piața Sfatului nr. 25, să  vizitați expoziția „Josef & Josef doi artiști în vizită acasă”.

Expoziția găzduită de Muzeul „Casa Mureșenilor” Brașov se desfășoară în parteneriat cu Forumul Cultural Austriac București, Forumul Democrat al Germanilor din România, cu Ambasadele Austriei și Germaniei la București și Deutsche Zeitung für Rumänien.

Muzeul „Casa Mureșenilor” Brașov acordă o atenție deosebită creației artistice contemporane, conștient de faptul că aceasta constituie patrimoniul viitorului. Cei doi artiști merită să fie cunoscuți și în spațiul românesc pentru că ceea ce au de spus este în avangarda artei.

Reîntoarcerea acasă în calitate de ambasadori ai artei reprezintă o consolare culturală în raport cu exodul valorilor. Expozițiile artiștilor din diaspora comunică vizitatorilor atingerea unui nivel înalt de experiență și performanță artistică, spun povești de viață, reînvie amintiri.

Horst F. Josef s-a născut în 1953 în Brașov și a trăit pana  în anii’80 în Țara Bârsei. Ulterior a emigrat în Germania unde din anul 1987 a devenit arhitect liber profesionist. Studii universitare în România și Germania. Și-a descoperit vocația pentru pictură la vârsta de 50 de ani.

„Să nu trebuiască, ca să pot. Să nu mai caut, ca să găsesc. Să nu mai vreau, ca să primesc,” – Horst F. Josef.

Dieter Josef este verișorul lui Horst și s-a născut în 1952 în Austria. Studii universitare în Austria, Polonia și Japonia. Lucrările sale grafice sunt expuse din anul 1975 în Europa, Asia, America de Nord și de Sud dar și în Australia. Colecțiile sale sunt expuse la cancelaria Federală a Austriei, de la Viena. Deține colecții private în Austria și în străinătate. Dieter Josef folosește tehnica litografiei pentru a fixa amintirile sale pe piatră, pe placă metalică sau pe hârtie.

Expoziția va putea fi vizitată între 28 mai și 28 iunie 2019, de luni până sâmbătă, între orele 9-17 la sediul din Piața Sfatului nr. 25 Brașov.


Video: YouTube

Credit foto: Dan Strauti – La pas prin Brasov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.