Programul naţional multianual pentru dezvoltarea antreprenoriatului în rândul femeilor

Programul naţional multianual pentru dezvoltarea antreprenoriatului în rândul femeilor din sectorul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii 2017
Schema de minimis urmăreşte:
– îmbunătăţirea performanţelor economice ale întreprinderilor existente conduse de femei, prin accesarea surselor de finanţare de la bugetul de stat;
– stimularea auto-angajării şi creşterea numărului de femei întreprinzător în cadrul comunităţilor de afaceri;
– dezvoltarea capacităţii şi a spiritului antreprenorial în rândul femeilor;
– dezvoltarea contactelor de afaceri şi stabilirea unor legături parteneriale
– creşterea numărului de noi locuri de muncă create în cadrul structurilor economice private conduse de femei şi a beneficiilor aduse economiei naţionale.
Bugetul alocat schemei de minimis pentru anul bugetar 2017 este de 1.000.000 lei, se estimează acordarea de ajutor de minimis unui număr de minim 400 de participanți la conferințe regionale, minim 120 participanți la workshop-uri și minim 28 participanți la conferințe internaționale. Schema fiind valabilă până la 31 decembrie 2017, iar plățile în cadrul schemei de minimis vor fi efectuate până la 31 decembrie 2017, potrivit comunicatului de presă transmis La pas prin Brasov.
Pot beneficia de sprijin în cadrul Programului operatorii economici: microîntreprinderile, persoanele fizice autorizate (PFA) care desfăşoară activităţi economice în mod independent, întreprinderile individuale, după caz.
Se asigură participarea gratuită la conferințe regionale și internaționale, workshop-uri, pentru aplicanții selectați în urma înscrierii în program.
Din bugetul alocat desfășurării activităților specifice programului se pot suporta următoarele: cheltuielile de transport și cheltuielile de cazare pe perioada desfășurării conferințelor regionale și internaționale; workshop-uri pentru aplicanții selectați; speakeri, organizatori și reprezentanții ministerului precum și pentru membrii rețelei ambasadorilor antreprenoriatului feminin din România; cheltuielile de transport și cheltuielile de cazare pentru participarea la evenimentele Comisiei Europene dedicate antreprenoriatului feminin a membrilor rețelei ambasadorilor antreprenoriatului feminin din România; editare/multiplicare de broșuri, materiale de promovare şi prezentare; cheltuieli de închiriere săli; cheltuieli de protocol și alte cheltuieli necesare organizării.
Perioada de desfășurare a conferințelor regionale și internaționale, a workshop-urilor va fi anunțată pe site-ul www.aippimm.ro.
Înscrierea în program, şi completarea formularului de înscriere pentru participarea la program se fac on-line pe pagina web a programelor nationale de pe site-ul www.aippimm.ro. Punctajul minim pentru a fi acceptat de principiu la finanţare fiind de 60 de puncte din maxim 100 de puncte posibile.
Pentru mai multe informații: O.T.I.M.M.C. BRAȘOV, Str. Turnului nr.5 et. 1, Brașov.
Sau puteți solicita informații prin e-mail la: oficiubrasov@imm.gov.ro
Credit foto: Dan STRAUTI