Programul național multianual pentru susținerea meșteșugurilor și artizanatului 2017

Obiectivul general al schemei de minimis îl constituie stimularea dezvoltării meșteșugurilor și a micii industrii din România, a întăririi clasei de mici meșteșugari și artizani, care își desfășoară activitatea individual sau organizat prin intermediul asociațiilor ori al altor organizații, în special în localitățile rurale, dar și în cele urbane, protejarea meseriilor care presupun un număr mare de operații executate manual în practicarea lor și relansarea serviciilor și a produselor realizate de aceștia, în special a celor cu specific tradițional, inclusiv obiecte de artă populară și artizanat, promovarea acestor produse și servicii pe piețele naționale și internaționale, conform comunicatului de presă remis pe adresa redacției.
Programul urmărește, prin organizarea unui târg național pentru artizanat și meșteșuguri 2017, susținerea micilor meșteșugari în promovarea produselor proprii și conservarea și stimularea promovării mai largi a tradițiilor autohtone prin: câștigarea de piețe externe noi pentru acest tip de produse și servicii; stimularea cererii interne de servicii și produse, care presupun un grad important de prelucrare manuală; creșterea vizibilității pe piață atât a meșteșugarilor, cât și a produselor și serviciilor furnizate de aceștia; îmbunătățirea accesului meșteșugarilor la informații de piață și facilitarea valorificării acestor informații; dezvoltarea contactelor de afaceri și stabilirea unor legături parteneriale; promovarea serviciilor și produselor realizate apelându-se la tehnologii tradiționale și având o componentă de prelucrare manuală semnificativă.
Programul este parte integrantă a Săptămânii Europene a IMM-urilor 2017, care va avea loc în ultimul trimestru al anului în curs și constă în organizarea Târgului Național pentru Artizanat si Meșteșuguri 2017, pe durata a 3 zile.
Bugetul alocat schemei de minimis pentru anul bugetar 2017, este de 890.000 lei. Din bugetul total alocat programului suma de 350.000 lei va fi transferată Oficiului Teritorial pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie Ploieşti pentru acoperirea tuturor cheltuielilor aferente organizării târgului național pentru artizanat și meșteșuguri, iar suma de 540.000 lei va fi transferată celor opt Oficii Teritoriale pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie pentru decontarea cheltuielilor cu cazarea şi transportul produselor/beneficiarilor.
Se estimează participarea a minimum 150 operatori economici cu obiect de activitate în domeniul meșteșugurilor și artizanatului.
Suma maximă acordată unui beneficiar pentru transport, cumulat, nu va depași 2000 lei pentru târg.
Vor fi asigurate cheltuielile aferente cazării pentru beneficiari, în cuantum de maxim 1600 lei/beneficiar pentru patru nopți de cazare, dar nu mai mult de 200 lei/noapte/persoană.
Înscrierea în program și solicitarea acordului de principiu pentru participarea la Târgul Național se face completând formularul de înscriere în program (Anexa nr. 1), accesând site-ul: www.aippimm.ro.
Notă: Pentru o informare mai în detaliu vă rugăm să accesați http://www.aippimm.ro/categorie/programe/
Pentru mai multe informații sunteți așteptați la sediul O.T.I.M.M.C. BRAȘOV, Str. Turnului nr.5 et. 1, Brașov sau puteți solicita informații prin e-mail la: oficiubrasov@imm.gov.ro
VIA: comunicat de presă
Credit foto: Dan STRĂUȚI