27 septembrie 2023

Contact us

Retrospectivă 2018 – principalele investiții realizate în județul Brașov

 Retrospectivă 2018 – principalele investiții realizate în județul Brașov

Anul 2018 a fost pentru județul Brașov un an al unor importante proiecte investiționale demarate sau continuate atât de companii străine cât și de cele cu capital românesc.

Grupul elen Olympus a investit 20 de milioane de euro într-o nouă linie de producție pentru fabrica pe care o deține la Braşov şi a lansat astfel un nou brand de iaurt grecesc – Stragghisto.

Compania Libris care operează librăriile cu aceleași nume și un magazin online de carte a investit 3 milioane de euro într-un depozit de carte cu o suprafață de 5000 mp  si si-a marit afacerea cu 40%.

Magazinul online Vegis.ro a demarat lucrările pentru construirea unui nou depozit pentru produse naturiste, bio, vegane şi suplimente alimentare naturale.

Autoliv, compania  lider mondial în domeniul siguranței auto,  și-a propus să crească nivelul de expertiză pentru Tech Center-ul său din Brașov, prin formarea unei noi divizii de electronice, în România. RBE (Romania Brașov Electronics)  are drept prim proiect inovarea și dezvoltarea sistemelor electronice de siguranță din zona de Passive SafetyCompania va deschide o nouă fabrică de sisteme de siguranţă auto în oraşul Rovinari, din judeţul Gorj, investiţia ridicându-se la aproximativ 20 milioane de euro

Continental Braşov a primit din partea companiei Ford Motors distincţia Q1, ce reprezintă recunoaşterea liderului tehnologic drept un furnizor de top.

Bilka, liderul pieţei de acoperişuri în România, a continuat planul investiţional demarat anul trecut, odată cu achiziţia fostei platforme Hidromecanica 2, în vederea extinderii activităţii cu produse destinate sectorului industrial, brandul fiind prezent si pe pietele externe.

Rom Paper din Braşov, unul dintre cei mai importanţi producători de hârtii igienico-sanitare de pe plan local , a investit în acest an 2,5 milioane de euro, investiţii care au vizat majorarea capacitatii de producţie.

Elmas, producător de instalaţii de ridicat şi ascensoare, a finalizat investiţia în retehnologizarea unei hale de productie , pe care a transformat-o într-o hală verde, încadrată la clasa A de performanţă energetică.

Compania IUS SA Braşov, producatorul de unelte și scule profesionale,a reuşit sa  transfere producţia de foarfeci de tablă și menghine de  la fabrica companiei germane Bessey din Bietigheim.

Electroprecizia, producătorul de motoare şi generatoare electrice, şi-a programat investiţii de 5,5 milioane în propriul parc industrial. Din această sumă, 3 milioane de euro sunt alocate construcţiilor şi modernizării clădirilor din Parcul Industrial Electroprecizia, iar 2,5 milioane de euro ar urma să fie alocate achiziţiei de utilaje.

Compania americană Benchmark, furnizor de servicii integrate de producţie electronică, a decis sa investeasca intr-un laborator al  Facultăţii de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor din cadrul Universităţii Transilvania pe care l-au dotat ce echipamente performante care reproduc punctele de lucru asemănătoare cu cele din producţie.

Si gigantul francez Atos, unul dintre cei mai mari integratori IT&C din Europa, a investit peste 90.000 de euro în dotarea cu echipamente şi soluţii a laboratorului de securitate cibernetică din cadrul Facultăţii de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor din Braşov, acesta fiind dedicat masterului de cybersecurity lansat  prin colaborarea celor două părţi.

Grupul Ropharma, unul dintre cei mai  mari jucători de pe piaţa farmaceutică, a investit 3,5 milioane de euro într-o fabrică de produse lactate în localitatea Baru, judeţul Hunedoara. Fabrica va produce lactate sub brandul Vitalact.

Compania Şanta SA a demarat activitatea în fosta fabrică a britanicilor de la GlaxoSmithKline din Braşov, investitia fiind de 8 milioane de lei.

Duvenbeck Logistik, subsidiara locală a grupului german Duvenbeck, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa de transport şi logistică, şi-a marit spatiile de depozitare.

Comprest SA a imbunatatit serviciile de salubrizare cu dotari de peste 700.000 euro.

Braşoveanul  Rareş Petre  a investit împreună cu un prieten suma de 100.000 de euro într-o afacere cu bere. Cei doi au amenajat o mică fabrică în Braşov, unde produc un sortiment de bere artizanală botezat „Mustaţă de bere“.

O familie de investitori români a investit 2,3 milioane de euro în hotelul bio Wolkendorf, aflat  în satul Vulcan.

Brasovul este un oras in care dezvoltarea imobiliara este efervescenta. Zonele cu dinamism maxim in constructii sunt Tractorul si Stupini. Un cartier care are bune perspective de crestere in viitor este Bartolomeu, datorita lucrarilor de imbunatatire a infrastructurii din aceasta zona.

Redactia

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.