22 septembrie 2023

Contact us

Rezultate de nota 10 pentru micii brașoveni de 6 și 8 ani în competițiile de bicicletă din Cupa Națională de MTB copii

 Rezultate de nota 10 pentru micii brașoveni de 6 și 8 ani în competițiile de bicicletă din Cupa Națională de MTB copii

Comunitatea părinților copiilor care se antrenează la MTB Academy Brașov și care participă la competițiile de MTB XCO (cross country olympics) și mountain bike anunță rezultatele de excepție ale micilor brașoveni licențiați la Federația Română de Ciclism. Aceștia au participat în lunile mai și iunie la mai multe competiții, iar la primele trei etape din cele cinci ale Cupei Naționale de MTB XCO Copii, micii campioni au adus la Brașov 8 medalii de aur, 4 de argint și 4 de bronz.

La categoria D1 (7-8 ani), Sofia Nițulescu se mândrește cu obținerea a trei locuri 1 și Tobias Ștefan Gânscă cu două locuri 1 și un loc 2.

La categoria D2 (5-6 ani), Sorana Boc a câștigat o medalie de aur și două de argint, Simon Toma Gânscă a adus la Brașov două medalii de aur și una de argint, iar Filip Antoneac a obținut trei locuri trei.

De aproape doi ani de zile, copiii brașoveni se antrenează în condiții bune în natură la Brașov, fiind îndrumați de Karina Kubat, sportiv de excepție, om pasionat de bicicletă, de schi și de viață sănătoasă. Antrenamentele au loc săptămânal și se desfășoară sub umbrela MTB Academy.

MTB Academy este o școală de ciclism mountain bike pentru amatori și profesioniști, fondată de către antrenorul și multiplul campion Răzvan Jugănaru.

”Pe termen lung, MTB Academy își propune să descopere tinerele talente la concursurile de profil din țară, să le formeze și să le propulseze în prim-planul ciclismului național și, de ce nu, al celui internațional. Acest lucru va lua amploare prin implicarea academiei în pregătirea tinerelor speranțe, ajutând la formarea și specializarea lor din toate punctele de vedere.” Răzvan Jugănaru – fondator MTB Academy.

”Am început de mică să particip la concursurile family de MTB împreună cu părinții, era doar o activitate de weekend, în anul în care fratele meu mai mic, Eduard Kubat a fost legitimat la un club din Brașov, am participat și eu la campionatele naționale de MTB, doar pentru experiența competiției și am reușit să câștig. Așa a început totul. În momentul de față avem 11 copii care participă frecvent la concursuri, avem și rezultate remarcabile la nivel de Cupă națională cu care ne mândrim.” Karina Kubat – antrenor MTB Academy Brașov. 

”Sofia este în continuare foarte serioasă la antrenamente și se bucură de fiecare cursă. De altfel, atmosfera din weekend-urile de concurs este una extrem de plăcută. Este o plăcere să-i vezi cum se încurajează unii pe alții, cum se felicită la finalul cursei și cum îi susțin pe cei care nu sunt mulțumiți de cursa făcută. Așadar, aceste curse sunt o oportunitate să lege prietenii, să încerce să se autodepășească, să învețe să-și folosească emoțiile într-un mod constructiv. Suntem tare mândri de ea și o susținem în continuare” Dan Nițulescu – părinte. 

”Pasiunea pentru bicicletă a început de când erau foarte mici, în joacă, cu prima bicicletă de echilibru, fără pedale. Au învățat ușor, iar când la Brașov s-au deschis primele cursuri de biciclit, tare ne-am bucurat. Simon și Tobias merg cu drag la antrenamente, au o relație frumoasă, bazată pe încredere cu antrenoarea lor. Concursurile îi ajută să învețe să își gestioneze emoțiile, am ajuns să ne împrietenim atât noi părinții, cât și copiii care participă.

Anul trecut, în urma punctelor strânse în toate etapele din Cupa Națională MTB XCO Copii, Simon a obținut medalia de bronz la categoria D2 (5-6 ani), iar Tobias a terminat pe locul 4 la categoria D1 (7-8 ani). Anul acesta, după primele 3 etape de Cupă Națională speră și așteaptă rezultate și mai bune. Noi ca părinți îi susținem, îi încurajăm și ne bucurăm împreună de rezultate, dar mai ales de procesul de a ajunge acolo. Copiii aleg să participe la antrenamente și pun multă pasiune în tot ce fac.” Sebastian Gânscă – părinte.

Competițiile de XCO sunt competiții de MTB cross country care se desfășoară pe un traseu scurt, foarte tehnic, în ture. Categoriile la nivelul copiilor sunt: D2 (5-6 ani), D1 (7-8 ani), C (9-10 ani), B (11-12 ani), A (13-14 ani).

Numărul de ture și dificultatea traseului sunt diferite pentru fiecare grupă de vârstă, respectând regulamentul UCI (Union Cycliste Internationale a fost fondată în 1900 la Paris) și pe cel al Federației Române de Ciclism (FRC).

La competițiile din cadrul Cupei Naționale și Campionatului Național pot participa doar copiii licențiați în cadrul FRC.

Din cei 25-30 de copii înscriși la Brașov la cursurile de bicicletă, 11 dintre ei au participat anul acesta la competiții. Le urăm succes în continuare copiilor: Sofia Nițulescu, Anna Boc, Sorana Boc, Tobias Gânscă, Simon Gânscă, Alexandru Golea, Luca Antoneac, Filip Antoneac, Ștefan Tuns, David Rusu, Albert Bucșe, iar antrenorul și părinții îi încurajează și pe ceilalți să participe la concursuri.

Alte competiții de mountain bike la care au participat copiii brașoveni

Anul acesta, pentru prima dată, în luna aprilie frații Simon și Tobias Gânscă au reprezentat România la două competiții din Italia:

– în localitatea Ostiglia au obținut: Tobias – locul 1 la Grupa G2, 8 ani și Simon – Locul 1 la Gioco Ciclismo, 6 ani.

– în localitatea Villaverla, Tobias locul 1 și Simon locul 4.

Rezultate remarcabile obținute la Cozia MTB:

  • Sorana Boc locul 1 la categoria D2 fete,
  • Simon Gânscă locul 1 la categoria D2 băieți,
  • Tobias Gânscă locul 1 la categoria D1 băieți,
  • Anna Boc locul 1 la categoria C fete

Rezultate foarte bune obținute la Triada MTB Avrig:

  • Sorana Boc locul 1 la categoria D2 fete,
  • Simon Gânscă locul 1 la categoria D2 băieți,
  • Sofia Nițulescu locul 1 la categoria D1 fete
  • Tobias Gânscă locul 1 la categoria D1 băieți,
  • Alexandru Golea locul 3 la categoria D1 băieți
  • Anna Boc locul 4 la categoria C fete.

Comunitatea brașoveană le dorește vacanță plăcută copiilor, antrenamente faine și jucăușe în aer liber și rezultate cât mai bune la competițiile din lunile septembrie și octombrie. Micii brașoveni se pregătesc pentru ultimele 2 etape din Cupa Națională și mai ales pentru Campionatul național pentru copii care va avea loc la Porumbacu.

Pentru detalii legate de calendarul competițional și rezultatele obținute la toate categoriile de vârstă, sunteți invitați să accesați:

https://federatiadeciclism.ro/wp-content/uploads/2022/06/Calendarul-competitional-2022-1.pdf

https://federatiadeciclism.ro/rezultate/

https://federatiadeciclism.ro/wp-content/uploads/2022/06/dupa-etapa-2-Clasament-Cupa-Nationala-de-MTB-Copii.pdf

Sursa si imagini: comunicat remis La pas prin Brasov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.