Ricardo Caria a concertat la Brașov

Ricardo Caria, portughezul îndrăgostit de România, căsătorit și stabilit la Arad, a concertat la Brașov. Concertul din Brașov face parte din Turneul „Sempre Amalia”. Acest turneu se desfășoară în perioada 11 – 26 aprilie. Artistul portughez va susține 9 spectacole în țară: Bucureşti, Braşov, Sibiu, Deva, Cluj Napoca, Oradea, Timişoara și Arad.

Vocea portughezului a răscolit auditoriul emisiunilor Vocea României și X Factor. Ulterior, Ricardo Caria și-a lansat albumul de debut „Alma no Fado” în anul 2015.
Fado în limba portugheză înseamnă „soartă”, un amestec de genuri culturale de muzică și dans născut în coloniile portugheze, pigmentat și accentuat de influențele muzicii braziliene și condimentat cu ritmicitatea acordurilor africane.

Ritmul fado s-a revărsat ca un simbol al culturii lusitane, al punții de legătură dintre marile mișcări sociale de la sfârșitul secolului al XIX-lea și al anilor ’30-’40, când ritmurile au renăscut în acordurile chitarei portugheze în formă de pară cu 12 corzi.

Ambasadorul Portugaliei E.S. Dr. João – Bernardo WEINSTEIN l-a ascultat pe artistul portughez cântând și a fost surprins atât de vocea sa, cât și de repertoriul variat:
,, Dincolo de plăcerea de a cânta și de dorința de a face cunoscută muzica fado, o contribuție portugheză deosebit de importantă pentru Patrimoniul Imaterial al Umanității, Ricardo Caria caută de fiecare dată să dea mai departe și împărtășească cu publicul său o poveste din patrimoniul portughez. În fond, își dorește să profite de acele momente în care se află alături de public, pentru a împărtăși un moment de tradiție și cultură portugheză. Pentru Ambasada Portugaliei la București este o mare plăcere să sprijine acest artist, începând prin a-l încuraja să continue, să meargă mai departe cu răspândirea și prezentarea muzicii noastre și culturii noastre în general. Îi doresc mult succes lui Ricardo și sper ca toți cei care îl pot auzi cântând să fie din ce în ce mai numeroși, cei care împreună cu el pot împărtăși poveștile pe care le aduce’’, transmite E.S. Dr. João – Bernardo WEINSTEIN în scrisoarea de recomandare a artistului portughez. (declarație preluată de pe pagina de facebook a evenimentului)

Spectacolele vor începe de la ora 20.00, în fiecare oraş şi vor fi susţinute în următoarele locaţii conform programului acestui turneu:

Brașov – 11 aprilie – Teatrul Dramatic
București – 12 aprilie- Teatrul de pe Lipscani.
Sibiu – 13 aprilie – la Sala Thalia
Deva – 14 aprilie – Teatrul de Artă
Cluj-Napoca – 15 aprilie – Casa de Cultură a Studenților.
Timișoara 18 aprilie – Sala Capitol
Arad – 19 aprilie – Teatrul de Marionete
Arad – 20 aprilie – Teatrul de Marionete
Oradea -21 aprilie – Teatrul Regina Maria

Mai multe detalii puteti găsi pe pagina de facebook a evenimentului

https://www.facebook.com/events/803931249712100/

Traducerea versurilor, realizata de Corneliu Huţuţui, via lyricstranslate.com:

Barca neagră

Zorii mă săgeată că nu-s plăcută,

Mă scol tremurând, din nisip căzută,

Însă ochii tăi îmi zic iute, ba da!

Şi-atunci soarele-mi umple inima.

Văd apoi pe-o stâncă o cruce,

A ta barcă neagră dansând, cum străluce,

Braţul tău legănându-se printre vele

Şi-o femeie spunându-mi: doar iele…

Prostie… prostie…

Eu ştiu, dragul meu, niciodat’ nu m-ai lăsa,

Toate din jur îmi spun că eşti mereu în preajma mea.

Vântul care bate cu nisip in geam,

Apa care cântă-n focul ce-l stingeam,

Patul care-ţi ţine şi gol căldura ta,

Tu eşti mereu cu mine, în inima mea.

Eu ştiu, dragul meu, niciodat’ nu m-ai lăsa,

Toate din jur îmi spun că eşti mereu în preajma mea.
Credit foto: Antonela Cristina Lungu

Video: YouTube

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.