Sărbătorește românește 100 de ani de Unire
Pe 27 martie 1918, Basarabia a fost prima provincie care s-a unit cu țara. Cu bucurie și voie bună marcăm la Brașov momentul centenarului, printr-un concert extraordinar susținut de Orchestra Națională de Muzică Populară, FOLCLOR, de la Chișinău.
Spectacolul are loc pe 25 martie, în sala Teatrului Dramatic „Sică Alexandrescu”, de la ora 18.00.
Instrumentiști de o virtuozitate rară și soliști renumiți de muzică populară aduc voia bună și graiul autentic moldovenesc în peste două ore de concert.
“În pauza concertului, sunt pregătite pentru degustare vinuri și dulciuri alese din Barasarbia și România. Pentru toți cei care vor purta la spectacol ia tradițională avem surprize aromate. Și asta nu e tot ! Participanții la tombola cu produse tradiționale au șansa să câștige o excursie pentru două persoane în Republica Moldova, unde vor vizita crama celebră de la Mileștii Mici. Crama a intrat în Cartea Recordurilor pentru cea mai mare colecție de vinuri din Europa, depozitate în galerii subterane cu o lungime de peste 50 de kilometri”, precizează Doina Teglaș, președintele Clubului Rotary Kronstadt, organizatorul acestui eveniment.
Concertul este unul caritabil. “Cauza pe care o vom susține și de această dată, este Muzeul Prima Școală Românească din Șcheii Brașovului, simbolul unității de limbă, cultură și credință românească”, a mai precizat Doina Teglaș.
Biletele s-au pus în vânzare pe site-ul:
https://m.iabilet.ro/bilete-concert-extraordinar-orchestra-de-muzica-populara-folclor-32643/
Informații despre punctele fixe de vânzare, dar și despre eveniment găsiți pe pagina de facebook:
https://www.facebook.com/rotarykronstadt/
În ultimii trei ani, cu ajutorul comunității locale și al jurnaliștilor, Clubul Rotary Kronstadt a reușit să transforme această cauză locală, într-una de interes național.
“Zeci de mii de oameni au susținut campaniile online de mediatizare a Muzeului Prima Școală Românească. Un spot video profesionist de promovare a Primei Școli în limbile română și engleză, innoirea site-ului Primei Școli cu un tur virtual 360 și cu QR-coduri, începerea unei campanii de digitalizare a arhivei muzeului, repararea acoperișului Casei Barac, ce adăpostește depozitul de cărți unice și rare, sunt doar câteva dintre proiectele Clubului Rotary Brașov Kronstadt.”
Partenerii evenimentului sunt: Clubul Rotary Brașov, Interact Brașov, Rotaract Brașov, Primăria Brașov, Teatrul Dramatic “Sică Alexandrescu”, Agenția Metropolitană Brașov, Asociația Studenților Basarabeni din Brașov, AFAFCI Brașov.
Imaginea evenimentului