Școala Gimnazială nr. 14 de pe strada Agricultorilor va fi extinsă

Școala Gimnazială nr. 14 de pe strada Agricultorilor va fi extinsă, iar pe terenul de lângă, Municipalitatea va construi o creșă sau grădiniță pentru cartierul Bartolomeu

Având în vedere creșterea accelerată a numărului de locuitori din zona Bartolomeu, în special zona Avantgarden, familii tinere, cu copii, Primăria Brașov a identificat o soluție pentru asigurarea unor condiții optime pentru desfășurarea procesului de învățământ. Municipalitatea este în discuții avansate cu proprietarul terenului de lângă corpul B al Școlii Gimnaziale nr 14, de pe strada Agricultorilor, pentru a prelua suprafața de teren necesară extinderii acestei școli, cu noi săli de clasă, construirea unei săli de sport și construirea unei creșe sau grădinițe. În următoarea perioadă, primarul George Scripcaru va prezenta Consiliului Local un proiect de hotărâre pentru reglementarea situației juridice a suprafeței de teren necesare construirii celor trei obiective.

„Școala 14 din Bartolomeu este o școală care a devenit foarte aglomerată și astăzi funcționează în două corpuri, unul aici, pe strada Agricultorilor, și unul pe strada Lungă, la care se adaugă și cel din Stupini, pentru copiii de acolo. Suntem într-un proces de evaluare în discuțiile pe care le-am demarat cu proprietarul terenului de lângă școală, o fostă întreprindere de stat care astăzi nu mai funcționează.

Am început demersurile la nivelul conducerii acestei societăți, pentru a găsi o soluție astfel încât terenul să fie folosit de către municipalitate pentru extinderea Școlii Gimnaziale nr 14, pentru construirea unei săli de sport mari pentru elevii de aici, și pentru o grădiniță sau o creșă necesară cartierului Bartolomeu-Avantgarden.

Este o soluție care va rezolva o mare problemă din punctul de vedere al necesității în plan educațional la nivelul Municipiului Brașov și al acestui cartier. Zona s-a dezvoltat, cartierul este în continuă creștere, și suntem nevoiți să facem acest lucru, așa cum am fost nevoiți să lărgim și trecerea peste calea ferată la nivel de legătură între Strada Lungă și Bartolomeu. Îi asigur pe cetățenii din cartierul Bartolomeu și Avantgarden că suntem pe cale de a rezolva această problemă, iar în perioada următoare vom reglementa situația acestui teren“, a declarat primarul George Scripcaru.

În acest moment, în cele trei corpuri de clădire ale Școlii Gimnaziale nr. 14 învață 1.220 de elevi, împărțiți în 39 de clase, astfel:

CORP A, str. Lungă nr. 229

Săli de clasă – 9

Nr. elevi – 380

Sală de sport la parter transformată dintr-o sală de clasă.

Este în curs de finalizare proiectul tehnic pentru extindere pe verticală.

CORP B, str. Agricultorilor nr.5 ( clasele 0-4 )

Săli de clasă – 20

Nr. elevi – 650

Sală de sport la parter transformată dintr-o sală de clasă.

Este în fază de reglementare a situației juridice terenul necesar extinderii pe orizontală a școlii și construirii unei noi săli de sport.

CORP C, Stupini, str.Fagurului nr.1

Săli de clasă – 10

Nr. elevi – 190 (50 preșcolari ai Grădiniței 16 SG și 140  elevi învățământ gimnazial)

Sală de sport la parter transformată dintr-o sală de clasă.

Video: YouTube

Sursa si imagine: comunicat remis La pas prin Brasov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.