5 decembrie 2023

Contact us

„Școala și Comunitatea – parteneri în educație”

 „Școala și Comunitatea – parteneri în educație”

Joi, 31 octombrie 2019,  a avut loc la Școala Gimnazială Hălchiu întâlnirea județeană „Școala și comunitatea –parteneri în educație” a celor 12 școli implicate în cele două proiecte inițiate de  ISJ Brașov Învață, Dobândește, Dăruiește! și Deschidem școala! Deschidem viitorul!,  proiecte cofinanțate din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Evenimentul s-a bucurat de prezența doamnei Roxana Mânzatu, Ministrul Fondurilor Europene, care le-a vorbit participanților despre rolul și importanța proiectelor cu finanțare externă pentru sistemul de educație românesc. Din partea comunității locale a luat cuvântul și și-a manifestat sprijinul pentru tot ceea ce înseamnă școală și educație, primarul Hălchiului, domnul Ioan Gârbacea.

În continuare doamna inspector școlar general Ariana Bucur a realizat o radiografiere a etapelor proiectului derulate până în prezent și a subliniat importanța acestora pentru comunitățile locale cuprinse în cele două proiecte, cât și de perspectivă a celor marginalizate sever, la nivelul județului Brașov pentru includerea lor în viitoarele proiecte.

În aceeași manieră doamna inspector școlar Eugenia Crețoi a prezentat Campania Școala și Comunitatea și modul în care cele 3 evenimente s-au derulat în localitățile Vulcan, Măieruș și Codlea, prezentare completată de analize statistice ale impactului pe care l-au avut cele două proiecte până la acest moment pentru localitățile implicate.

Au mai luat cuvântul și au prezentat studii de caz, situații concrete întâmpinate în cadrul proiectului, analize statistice și rapoarte privitoare la activitățile proiectului pe diferite segmente, coordonatorii programelor SET prof. Iliescu Cornelia și prof. Cioceanu Silviana  identificându-se  posibile soluții pentru etapele viitoare ale proiectului. Fiecare prezentare a fost însoțită de materiale filmate puse la dispoziție de experții implicați în campania de conștientizare Școala și Comunitatea.

În finalul întânirii, directorul Școlii Gimnaziale Hălchiu, domnul  Călin Daniel Teodor, a subliniat faptul că odată cu implementarea acestui proiect în școală, rezultatele și frecventa copiilor s-au îmbunătățit.

Sursa si imagine: comunicat remis La pas prin Brasov

Redactia

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.